Αυτή την εβδομάδα, πίνουμε Negroni

Η καλύτερη χρήση του Campari που έγινε ποτέ και μία αφορμή να βοηθήσεις έναν σημαντικό σκοπό.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 13 Σεπτεμβρίου 2021

Για ακόμα μία φορά, η εβδομάδα που γιορτάζουμε το πιο iconic cocktail -η Negroni Week- γίνεται αφορμή για να συμβάλουμε όλοι μαζί σε έναν καλό σκοπό. Από τις 13 έως και τις 19 Σεπτεμβρίου 2021, βγαίνουμε στα μπαρ της πόλης, παραγγέλνουμε Negroni, το κάνουμε share και το μοιραζόμαστε στα social media με hashtag #NegroniWeek και mention @CampariGreece.

Negroni για καλό σκοπό

Με αυτό τον τρόπο πέρα από το να απολαύσεις ένα από τα πιο cool και elegant ποτά που φτιάχτηκαν ποτέ, στηρίζεις και την προσπάθεια να γίνει πιο πράσινος ο πλανήτης - ειδικά σε μία τόσο δύσκολη χρονική περίοδο και μετά από ένα τέτοιο καλοκαίρι. 

Για κάθε φωτογραφία, το Campari δωρίζει ένα ποσό στο Arbor Day Foundation, τη μεγαλύτερο ΜΚΟ στον τομέα της δενδροφύτευσης.

Παραδοσιακά, η πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου γιορτάζεται παγκοσμίως ως Negroni Week - η χρονική συνθήκη άλλαξε την τελευταία διετία για τους γνωστούς λόγους. Πρόκειται για μία διεθνή πρωτοβουλία του Campari και του αμερικανικού περιοδικού Imbibe, που ξεκίνησε το 2013 και μέσα σε λίγα μόλις χρόνια αγκαλιάστηκε από χιλιάδες μπαρ, που σερβίροντας φυσικά Negroni, συμβάλουν στην ενίσχυση φιλανθρωπικών σκοπών σε πάνω από 60 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Η ιστορία του Negroni

Η ιστορία του Negroni λοιπόν ξεκινά ακριβώς έναν αιώνα πριν και πιο συγκεκριμένα ένα μεσημέρι του 1919, όταν ο ιδιοκτήτης του Caffe Casoni στη Φλωρεντία (που αργότερα έγινε ευρύτερα γνωστό ως Caffe Giacosa) ζήτησε από τον μπάρμαν του να του αντικαταστήσει τη σόδα από το Americano του (Campari, γλυκό βερμούτ, σόδα) με gin. Αυτός του το έφτιαξε, και μάλιστα για να τονίσει τη διαφοροποίησή του από το Americano, το στόλισε με μια φλούδα πορτοκάλι αντί για λεμόνι.

Αυτή την εβδομάδα, πίνουμε Negroni

Ο δον Camillo Negroni ενθουσιάστηκε τόσο πολύ, που όχι μόνο του έδωσε το όνομά του, αλλά αργότερα ίδρυσε και μια ποτοποιία που παρασκεύαζε και εμφιάλωνε έτοιμο το cocktail.

> Διάβασε ακόμη: Ο γλυκόπικρος οδηγός του Negroni

Μία φήμη θέλει τους πελάτες του Cafe Casoni να ζητάνε "ένα ποτό σαν εκείνο του κόμη Negroni" με αποτέλεσμα να καθιερωθεί το όνομα για το συγκεκριμένο cocktail. Για τους μη έχοντες γνώση, οφείλουμε να τονίσουμε ότι το απολαυστικό απεριτίφ στην κλασική, διαχρονική εκδοχή του αποτελείται από ίσα μέρη gin, Campari και γλυκού βερμούτ. 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.