Οι πιο γνωστοί μύθοι για το ποτό

Όχι, δε φταίει εκείνο το σφηνάκι στο τέλος για το hangover σου.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 23 Νοεμβρίου 2021

Αυτό που στο χωριό μου λένε fine drinking (ή πώς να απολαμβάνεις το ποτό σου) είναι πραγματικά όμορφο, αρκεί να μην το παρακάνεις. Είτε με το ποτό, είτε με ανοησίες που μπορεί να πιστεύεις γι αυτό. Και γι αυτό ακριβώς είμαστε εδώ. Να σου γράψουμε αλήθειες - μεγάλες, μπορεί και όχι. Ή αλλιώς πέντε πράγματα που (νόμιζες πως) ήξερες για το ποτό αλλά είναι απλά μύθοι και παρερμηνείες.

Το σκουλήκι στην τεκίλα

Αποτελεί έναν από τους πιο γνωστούς μύθους σχετικά με το θεϊκό απόσταγμα αγαύης. Όλοι το πιστεύουν, το αναπαραγάγουν και φυσικά κανείς δε γνωρίζει το λόγο. Μάντεψε γιατί. Γιατί δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Το guzano είναι μια κάμπια που μπορεί να εμφανιστεί σε κάποια mezcal χαμηλής ποιότητας.

Οι πιο γνωστοί μύθοι για το ποτό

Πρόκειται για μια προνύμφη που βρίσκεται και αναπτύσσεται μέσα στο φυτό της αγαύης. Κατά το παρελθόν και παρά το καθάρισμα υπολείμματα του guzano rojo (κόκκινο σκουλήκι δηλαδή) παρέμεναν σ' αυτό.

> Διάβασε ακόμη: Έτσι πίνεται το ουίσκι σύμφωνα με τους Σκωτσέζους

Η αγαύη πολύ συχνά καταναλωνόταν και σαν φαγητό από τους Μεξικανούς και μάλιστα μαζί με αυτή έτρωγαν και το σκουλήκι, που όχι μόνο δεν είχε άσχημη γεύση αλλά προσέθετε και ένα ιδιαίτερο χρώμα στην τροφή.

Τη δεκαετία του 1940, κάποιοι παραγωγοί χρησιμοποίησαν επίτηδες το guzano και στην ποτοποιία, για να τραβήξουν την προσοχή του κοινού. Δεδομένου της διάρκειας του μύθου αυτού, το marketing τους ήταν εξόχως επιτυχημένο.

"Μην τα ανακατεύεις, θα σε χαλάσει"

"Μην πιεις μπύρα και μετά βότκα και μετά κρασί και μετά τσίπουρο. Και οπωσδήποτε πες όχι σε εκείνο το σφηνάκι στο τέλος". Σίγουρα κάτι παρεμφερές έχεις ακούσει και εσύ, κάποια στιγμή στη ζωή σου.

> Διάβασε ακόμη: Μία θρυλική συλλογή ουίσκι γι' αυτόν το χειμώνα

Ε λοιπόν μάθε πως η επιστήμη υποστηρίζει πως δεν υπάρχει κανένας συνδυασμός ποτών που θα κάνει χειρότερο το hangover σου.

ΠΟΤΟ TRENDS 2020 2

Αν πιεις 50 ποτά, το ίδιο θα σε χαλάσουν. Οι μόνοι παράγοντες που πρέπει να λάβεις υπόψιν είναι οι εξής δύο: Πόσα ποτά θα πιεις και πόσο γρήγορα θα τα πιεις.

Η συνέχεια στο gr.AskMen.com

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Barro Negro στα 100 κορυφαία μπαρ του πλανήτη

Η αθηναϊκή 'πρεσβεία της Paloma' φιγουράρει στο νο.74 της λίστας 51-100, του περίφημου θεσμού The World’s 50 Best Bars.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η ιστορία και η συνταγή του Americano

Ο πατέρας του Negroni, η πορεία του στους αιώνες και η συνταγή του.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα tips των σομελιέ για να επιλέγεις σωστά κρασί

Οι οδηγίες των wine connoisseurs για να αγοράζεις το σωστό μπουκάλι από το ράφι.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Ο γλυκόπικρος οδηγός του Negroni

Ήταν, είναι και θα είναι πάντοτε ένα από τα πιο κομψά cocktails.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Lynnette Marrero, η bartender της χρονιάς

Λίγο πριν την ανακοίνωση των 50 καλύτερων μπαρ του κόσμου για το 2021, μία σημαντική βράβευση για την Νεοϋορκέζα bartender.

Γραφει Μπαμπης Δουκας