NFTs τώρα και στο μπαρ

Τα crypto-cocktails είναι κάτι που θα έπρεπε να περιμένουμε.

Esquire Team
Γράφει: Μπάμπης Δούκας 05 Ιανουαρίου 2022

Το κυνήγι θησαυρού μέσω NFT που ξεκίνησε το 2021 αναμένεται να συνεχιστεί και το νέο έτος, με σχεδόν κάθε έκφανση της καθημερινότητας να μπορεί να ενταχθεί σε καθεστώς κρυπτο-τέχνης. Σε ένα μπαρ κοντά σου λοιπόν -ή και μακριά, πολύ μακριά- τα crypto-cocktails είναι ένα ακόμη trend (;) που θα δούμε στον κόσμο του ποτού.

Συμβαίνει ήδη

Τον περασμένο Απρίλιο, η νεοϋορκέζικη αλυσίδα Quality Eats πούλησε ένα crypto-cocktail έναντι 0.75 Ethereum. Με βάση την ισοτιμία έως και την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, μιλάμε για €2.580. Πολλά χρήματα για ένα ποτό που δεν πίνεται.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Quality Eats (@quality_eats)

Η Quality Eats δώρισε το ποσό στο ROAR NY, έναν οργανισμό που στηρίζει τον κλάδο της εστίασης στο δύσκολο διάστημα των δύο τελευταίων ετών στη Νέα Υόρκη. 

> Διάβασε ακόμη: Τα drink trends του 2022

Ένα από τα πιο φιλόδοξα NFT projects, όπως αναφέρει το PUNCH, αφορά το Himkok, ένα από τα πιο δημοφιλή όσο και καινοτόμα μπαρ στη Νορβηγία.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HIMKOK (@himkok.oslo)

Το μπαρ του Όσλο, στις αρχές του περασμένου Ιουλίου, παρουσίασε ένα ολόκληρο μενού ως NFT με 13 κοκτέιλ, σε συνεργασία με την  illustrator Esra Røise. Κάθε ψηφιακό έργο συνοδευόταν και από ένα πιστοποιητικό γνησιότητας, ενώ τα έσοδα διατέθηκαν και εδώ για φιλανθρωπικούς σκοπούς, έχοντας μάλιστα την υποστήριξη από brands όπως τα Michter’s, Cointreau και Martini.

Ναι, αλλά γιατί;

Τι ακριβώς μπορούν να κάνουν οι bartenders μέσω των NFTs; Ας πούμε πως είναι μία πάρα πολύ καλή ευκαιρία ώστε να κατοχυρώσουν τις συνταγές τους και να διεκδικήσουν δυνητικά την ιδιοκτησία τους, αν τις δουν κάπου αλλού. Ήδη κάποιοι το κάνουν. Αυτό βέβαια είναι ασαφές καθώς δεν υπάρχει σε καμία χώρα σχετικός νόμος πνευματικών δικαιωμάτων όσον αφορά τις συνταγές, τόσο στο ποτό όσο και στο φαγητό.

NFTs τώρα και στο μπαρ

Ο κόσμος των spirits βλέπει επίσης μία ακόμη προοπτική: Τα NFTs να λειτουργούν σαν μία πηγή εισοδήματος αλλά ταυτόχρονα να είναι και ένα μοναδικό σουβενίρ για τους πελάτες.

> Διάβασε ακόμη: Food trends: Μία γεύση από το 2022

Κάθε φορά που ο ιδιοκτήτης θα κοιτάζει το NFT του, θα το συνδέει με τις αναμνήσεις από το αγαπημένο του μπαρ, επεκτείνοντας την εμπειρία φιλοξενίας που το τελευταίο προσφέρει.

NFTs ΣΤΑ ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΠΑΡ 2

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.