Το Οινόραμα επιστρέφει

Η μεγαλύτερη έκθεση ελληνικών κρασιών στον κόσμο έρχεται και πάλι στο Ζάππειο, στις 12, 13 και 14 Μαρτίου

Μετά από δύο χρόνια απουσίας το Οινόραμα, το επίσημο ραντεβού του αμπελοοινικού κλάδου, πρόκειται να διεξαχθεί στις 12, 13 και 14 Μαρτίου 2022 στο Ζάππειο Μέγαρο, τηρώντας τα κατά Covid-19 πρωτόκολλα.

Το πρώτο με κρασιά τριών "νέων" εσοδειών

Οινοπαραγωγοί από κάθε γωνιά της χώρας έχουν εξασφαλίσει θέση στο φετινό Οινόραμα. Πάνω από 2.000 κρασιά από 250 και πλέον οινοποιεία της Ελλάδας και του εξωτερικού θα βρεθούν στο Ζάππειο Μέγαρο, με καθιερωμένα εμπορικά σήματα, νέες κυκλοφορίες και βέβαια την εσοδεία του 2021.

Το Οινόραμα επιστρέφει

Ωστόσο, κρασιά του 2019 και του 2020, δύο εκ των καλύτερων εσοδειών των τελευταίων ετών (η πρώτη και δεκαετιών), δεν εκτέθηκαν ποτέ σε Οινόραμα. Οπότε το Οινόραμα 2022 θα είναι το πρώτο στην ιστορία με κρασιά τριών "νέων" εσοδειών.

Όπως πάντα, ανάμεσα στις χιλιάδες ετικέτες της έκθεσης οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις καλύτερες και πιο ακριβές του ελληνικού αμπελώνα, κρασιά-εκπροσώπους όλων των ελληνικών ονομασιών προέλευσης και τις πιο διαδεδομένες γηγενείς ποικιλίες αμπέλου, που τη στιγμή αυτή είναι η αιχμή του δόρατος του ελληνικού κρασιού.

> Διάβασε ακόμη: Ελληνικό κρασί, 2022 μ.Χ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους επαγγελματίες επισκέπτες έχουν οι αίθουσες "Οινοτεχνία" (εφόδια και αμπελοοινικός εξοπλισμός) και "Οινικές Αποκαλύψεις", με πολύ μικρά και πρωτοεμφανιζόμενα οινοποιεία, καθώς και το αντίστοιχο "wine bar" όπου φιλοξενούνται ιδιαίτερα και πιο σπάνια κρασιά, από αφανείς ποικιλίες αμπέλου και από μη-συμβατικές μεθόδους οινοποίησης και παλαίωσης (π.χ. κρασιά οινοποιημένα σε αμφορείς ή με γηγενείς ζύμες) και ελάχιστης οινολογικής παρέμβασης.

 


Info

Με σκοπό το Οινόραμα 2022 να είναι για όλους ασφαλές κατά Covid-19, η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο με ισχύον πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, ενώ σε εφαρμογή θα είναι όλα τα εν ισχύ μέτρα προστασίας. Επιπλέον, η λειτουργία της έκθεσης χωρίζεται κάθε ημέρα σε 2 χρονικές περιόδους: πρωί 10:00 - 14:00 και απόγευμα 15:00 - 19:00, με μία ώρα διάλειμμα για αερισμό και καθαρισμό.

Το εισιτήριο για κάθε πρωινή περίοδο κοστίζει 12€ (φοιτητικό 7€), όπως και αυτό της απογευματινής περιόδου της Δευτέρας 14 Μαρτίου. Το εισιτήριο των απογευματινών περιόδων Σαββάτου και Κυριακής κοστίζει 15€ (φοιτητικό 12€). Ένα "3-day pass" προς 30€ εξασφαλίζει την είσοδο στην έκθεση όλες τις ώρες και μέρες λειτουργίας της. Για όλες αυτές τις επιλογές προαγορά εισιτηρίων γίνεται μέσω Viva.gr. Δυνατή είναι και η επιτόπου αγορά εισιτηρίων στο ταμείο της έκθεσης, αλλά χωρίς εγγυημένη διαθεσιμότητα.

 

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Σε αυτό το θρυλικό μπαρ σύχναζε ο Picasso - Πλήρωνε τα ποτά του με πίνακες

Στη Ζυρίχη υπάρχει ένα μπαρ όπου η τέχνη γράφτηκε μέσα στα ποτήρια του. Εκεί όπου ο Picasso, ο Miró και ο Chagall άφησαν τα έργα τους αντί για μετρητά.

Ο οπαδός της Ρόμα που τρέχει το καλύτερο μπαρ του πλανήτη

Μία κουβέντα με τον Lorenzo Antinori, με αφορμή τον θρίαμβο του Bar Leone στα The World's 50 Best Bars 2025.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

MONIN Barista Cup: Δημιουργικότητα, πάθος και έμπνευση στον πρώτο διαγωνισμό baristi της MONIN στην Ελλάδα

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο πρώτος διαγωνισμός MONIN Barista Cup, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Οκτωβρίου, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο των headquarters της Sky Spirits.

Τελικά, γινόμαστε πιο ειλικρινείς όταν πίνουμε;

Είναι γνωστό ότι το αλκοόλ προκαλεί αλλαγές στον εγκέφαλό μας, αλλά είναι άραγε ένα από τα αποτελέσματά του το να μας κάνει να λέμε την αλήθεια χωρίς έλεος; Ή μήπως πλά βρίσκουμε το θάρρος να το κάνουμε;

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Τα καλύτερα μπαρ του κόσμου για το 2025: Τρία αθηναϊκά και ένα από τα Τίρανα ανάμεσά τους

Ταξιδέψαμε μέχρι το Χονγκ Κονγκ για να μάθουμε ποια είναι τα καλύτερα μπαρ του κόσμου για το 2025 και ανάμεσά τους είναι και τρία μπαρ της Αθήνας. Για την ιστορία το καλύτερο όλων είναι το Bar Leone από το Χονγκ Κονγκ.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

O Donald Trump δεν έχει πιει ποτέ του αλκοόλ-ποιος είναι ο λόγος

Ο Donald Trump δήλωσε πως δεν έχει πιει ποτέ αλκοόλ στη ζωή του. Και ο λόγος πίσω από αυτή την απόφαση είναι βαθιά προσωπικός, συνδεδεμένος με την οικογένειά του.

Γραφει Τιμος Σαλαμες