30 χρόνια εμπειρίας σε ένα Ασύρτικο

Η ολόφρεσκια πρόταση της Gaia Wines συμπυκνώνει δεκαετίες οινικής εμπειρίας και πρωτότυπα χαρακτηριστικά.

Η νέα δημιουργία της Gaia Wines, έρχεται να επανασυστήσει τα χαρίσματα του Ασύρτικου αλλά και να αποκαλύψει την ικανότητα παλαίωσης του στον χρόνο. Το Ammonite είναι ένα κρασί με μοναδική προέλευση και διαδικασία ωρίμανσης, που χαρίζει στη διάσημη ποικιλία λευκού της Σαντορίνης τη συμπεριφορά ερυθρών οίνων.

Δημιουργημένο εξ’ ολοκλήρου από τον τρύγο ενός σπάνιου αιωνόβιου αμπελώνα του νησιού,  συνδυάζει ιδανικά την τεχνογνωσία και την τόλμη της Gaia Wines.  

30 χρόνια εμπειρίας σε ένα Ασύρτικο

Έχοντας ωριμάσει πάνω από 15 μήνες με τις βιολογικές του λάσπες, με τακτική φροντίδα από τα έμπειρα χέρια των οινοποιών, και σε συνδυασμό με μικρή ποσότητα κρασιού που έχει μείνει για μήνες σε καινούργια δρύινα γαλλικά βαρέλια, προσφέρει ένα συναρπαστικό προφίλ: Μεγάλη δομή, εντυπωσιακό γευστικό μήκος, πολυπλοκότητα. Ένα Ασύρτικο που με τις κατάλληλες συνθήκες συντήρησης μπορεί να συνεχίζει να βελτιώνεται χρόνο με τον χρόνο.

Το όνομά του είναι εμπνευσμένο από το έμβλημα της εταιρείας, τον αμμωνίτη, ένα απολίθωμα θαλάσσιου οργανισμού, και το ανάγλυφο εικαστικό στην ετικέτα, η μαθηματική ακολουθία Fibonacci, αποτυπώνει τη γεωμετρική του αρμονία. 

ΚΡΑΣΙ AMMONITE GAIA WINES 1

Μία σπάνια περίπτωση ενός λευκού που αντέχει να σταθεί ιδανικά δίπλα σε αναρίθμητα πιάτα, από οστρακοειδή και ψάρι έως κόκκινο κρέας και δημιουργίες με πλούσιες σάλτσες, και να  διεκδικήσει μια από τις κορυφαίες θέσεις στην κάβα αλλά και την προτίμησή σου.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, επιστρέφει στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου

Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, στρέφει και φέτος τα βλέμματα του παγκόσμιου οινικού στερεώματος στη Σαντορίνη.

Γιατί υπάρχει η τρύπα στα κουτάκια των αναψυκτικών –Όχι, δεν είναι για το καλαμάκι

Όχι, η τρύπα στη γλωττίδα του κουτιού δεν είναι για να κρατάει το καλαμάκι. Η ιστορία της ξεκινά από ένα πικνίκ το 1962 και κρύβει ευρηματικότητα, εργονομία και… περιβαλλοντικά οφέλη.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Το Ideal είναι το πιο χοτ μπαρ της Αθήνας αυτή τη στιγμή

Οι λόγοι που καθιστούν το φρέσκο μπαρ των Εξαρχείων ό,τι πιο δημοφιλές παίζει τώρα στην αθηναϊκή σκηνή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Όλα τα φώτα στο Bar Leone

Στο Χονγκ Κονγκ ίσως βρίσκεται το επόμενο μεγάλο μπαρ του μάταιου τούτου κόσμου. Ο Lorenzo Antinori μας μιλά για αυτό.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Ένας rooftop προορισμός σε μαγνητίζει στην Αθηναϊκή Ριβιερα

Τα Asteria Rooftop ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας και θα γίνουν το αγαπημένο σου σημείο για θερινή ραστώνη στην πόλη.

Πώς θα καταλάβεις αν σου σέρβιραν την μπύρα σε βρώμικο ποτήρι

Οι φυσαλίδες, ο αφρός και το άρωμα της μπύρας μπορούν να σου πουν πολλά για το αν το ποτήρι σου είναι πραγματικά καθαρό. Ιδού τι να προσέξεις.

Γραφει Τιμος Σαλαμες