7 κορυφαία ρούμια και πού θα τα δοκιμάσεις στην Αθήνα

Κάποια από τα μοναδικά spirits που σε περιμένουν στο Athens Rum & Whisky Festival.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 17 Σεπτεμβρίου 2019

Στην ενδεχομένως καλύτερη φάση της πολυτάραχης, ασαφούς όσο και ενδιαφέρουσας ιστορίας του, το ρούμι έχει καταφέρει να κερδίσει εσχάτως την προσοχή κάθε ψαγμένου αλλά και mainstream drinker, ως ένα από τα πιο ενδιαφέροντα spirits του πλανήτη. Ακολουθούν κάποιες ετικέτες και σειρές ώστε να μπορέσεις να το εκτιμήσεις κι εσύ στο βαθμό που του αρμόζει.

Plantation

7 κορυφαία ρούμια και πού θα τα δοκιμάσεις στην Αθήνα

Μία ιδιόμορφη όσο και νόστιμη σειρά από ρούμια που παράγονται μεν σε Καραϊβική, κεντρική και νότια Αμερική αλλά παλαιώνονται επίσης στο Κονιάκ της Γαλλίας, σε ένα αν μη τι άλλο ιντριγκαδόρικο origin story που αποτυπώνεται πλήρως στη γεύση τους. 

Diplomatico Reserva Exclusiva

ΡΟΥΜΙ DIPLOMATICO

Τα blends από ρούμι που μένουν στο βαρέλι για κάτι παραπάνω από μία δεκαετία συνθέτουν ένα από τα καλύτερα ποτά της Βενεζουέλας, τα ζαχαροκάλαμα της οποίας έχουν αρκετά υψηλό ποσοστό σε ζάχαρη και είναι η πρώτη ύλη για την παραγωγή του Diplomatico.

Rum Bar

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rum-Bar Rum (@rumbarjamaica) on

Ίσως το κορυφαίο ρούμι με καταγωγή την Τζαμάικα, με τα Silver, White overproof και Gold μαρτυρούν του λόγου το ασφαλές.

Zacapa 23

ΡΟΥΜΙ ZACAPA

Εκλεκτής ποιότητας, από παρθένο μέλι ζαχαροκάλαμου (και όχι από μελάσα), ωριμάζει σε υψόμετρο 2.300 μ., στο "Σπίτι πάνω από τα σύννεφα", στην ομώνυμη πόλη της Γουατεμάλας. Αριστουργηματικό, με εξαιρετική γεύση και πλούσιες αρωματικές νότες.

Transcontinental Rum Line

ΡΟΥΜΙ TRANSCONTINENTAL

Πολυπλοκότητα, παλαίωση, μοναδικότητα. Πάνω σε αυτούς τους τρεις άξονες βασίζεται αυτή η περιορισμένης έκδοσης σειρά, με ρούμια από τόσο από τον Νέο Κόσμο όσο και από τις νησιωτικές χώρες της Καραϊβικής

Brugal 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Brugal 1888 (@brugal1888rum) on

Η ιστορία των Brugal ξεκινά πίσω στο 1888, όταν και ξεκίνησαν να φτιάχνονται στην Δομινικανή Δημοκρατία. Τα ρούμια του brand είναι μαλακά και ισορροπημένα, ωριμάζοντας αρχικά σε ex bourbon βαρέλια και έπειτα σε sherry casks.

BacardÍ 8 Años

ΡΟΥΜΙ BACARDI 8 ΕΤΩΝ

Μια σύνθεση από παλαιωμένο ρούμι ηλικίας 8 έως και 16 ετών, με βαθύχρυσο χρώμα και πολύπλοκα αρώματα.

Όλα τα προαναφερθέντα, μπορείς να τα γνωρίσεις και να τα δοκιμάσεις στο Athens Rum & Whisky Festival 2019, που θα λάβει χώρα στο Hilton Athens το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου και διοργανώνεται από το κορυφαίο αθηναϊκό μπαρ Baba Au Rum και την ελληνική ομάδα του Difford’s Guide. Κατά τη διάρκεια του Athens Rum & Whisky Festival 2019, δύο από τα δημοφιλέστερα αποστάγματα καταναλωτικού κοινού και bartenders, το ρούμι και το ουίσκι, μπαίνουν στο μικροσκόπιο και για δύο μέρες μας ξεδιπλώνουν τις κατηγορίες, την βαθιά τους ιστορία και κληρονομιά, την μοναδικότητα αλλά και τον τρόπο ανάμειξης και απόλαυσής τους, μέσα από ένα πρωτοποριακό φεστιβάλ.

Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα ακόμη να εξερευνήσει σπάνιες ετικέτες στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Ultra Premium Lounge, στο οποίο θα σερβίρονται premium και super premium ρούμια και ουίσκι, να μάθει να φτιάχνει διάσημα classic cocktails υπό την καθοδήγηση επαγγελματιών μέσω της πλατφόρμας του Fun Cocktail Making, να παρακολουθήσει σεμινάρια και να συμμετέχει σε γευσιγνωσίες που έχουν διαφοροποιηθεί ώστε να καλύπτουν κάθε επίπεδο, να συνομιλήσει με τους ειδικούς του χώρου, να ολοκληρώσει τη γευστική διαδικασία με πούρο και σοκολάτα και φεύγοντας, να προμηθευτεί το ρούμι ή το ουίσκι της προτίμησής του από τον χώρο του Πωλητηρίου.

Παράλληλα, στον εξωτερικό χώρο του Hilton Athens, δίπλα στην εντυπωσιακή πισίνα, θα στηθεί για δύο ημέρες ένα μεγάλο pop up bar, το οποίο θα λειτουργεί από την ομάδα του Baba Au Rum και θα σερβίρει πρωτότυπα cocktail με βάση το ρούμι και το ουίσκι, σε όλη την διάρκεια του διημέρου. Το pop up bar μπορεί να το επισκεφθεί κάποιος ανεξάρτητα από το υπόλοιπο φεστιβάλ.


Info

Σάββατο και Κυριακή, 21 και 22 Σεπτεμβρίου 2019, 14:00-22:00.

Hilton Athens: Αίθουσες Thalia -  Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 46, Αθήνα.

Μονοήμερο εισιτήριο Γενικής εισόδου: €15 (περιλαμβάνει 1 cocktail)/ Διήμερο εισιτήριο Γενικής εισόδου: €20 (περιλαμβάνει 2 cocktails)/ Premium εισιτήριο για μία ημέρα: €30 (περιλαμβάνει εισιτήριο γενικής εισόδου, είσοδο στο Premium Lounge με 5 κουπόνια γευσιγνωσίας για τις premium ετικέτες και 1 cocktail)/ Premium εισιτήριο για μία ημέρα, για δύο άτομα: €50 (περιλαμβάνει 2 εισιτήρια γενικής εισόδου, 2 εισόδους για το Premium Lounge με 6 κουπόνια γευσιγνωσίας για τις premium ετικέτες και 2 cocktails).

Προπώληση εισιτηρίων μέσω του viva.gr.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.