Tα απόλυτα ποτά των γιορτών

Μία ενδεκάδα φιάλες, ιδανικές τόσο για χριστουγεννιάτικα δώρα όσο και σαν προσθήκες σε κάθε home bar.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 25 Δεκεμβρίου 2022

Φτάσαμε αισίως σε εκείνη ακριβώς τη χρονική περίσταση που μπορούμε να συζητήσουμε το πάντοτε γοητευτικό task "ποτά για τις γιορτές". To "α" κάνει τις επιλογές του.

Martin Miller’s Gin

"From madness to genius" είναι το μότο του Martin Miller’s, αλλά αυτό ίσως να μην είναι αρκετό για να αποτυπώσει πλήρως το προφίλ αυτού του μαλακού, αρωματικού και φίνου τζιν. Ξεχωρίζει για τις δύο ξεχωριστές αποστάξεις των εκλεκτών βοτάνων του σε χάλκινους άμβυκες, αλλά και για τη χρήση του πεντακάθαρου ισλανδικού νερού.

Αρωματίζεται, μεταξύ άλλων, με αποξηραμένα πορτοκάλια, φλούδες λεμονιών, κόλιαντρο και μοσχοκάρυδο, σε ένα στιβαρό και νόστιμο αποτέλεσμα που θα ικανοποιήσει πλήρως τους φανατικούς της κατηγορίας και θα δημιουργήσει νέους gin aficionados. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Martin Miller’s Gin έχει κερδίσει περισσότερα excellence βραβεία από κάθε άλλο τζιν, στους μεγαλύτερους διαγωνισμούς τα τελευταία 15 χρόνια.

Licor 43

Το #1 premium ισπανικό λικέρ σε πωλήσεις παγκοσμίως έφτασε και στη χώρα μας, σε αποκλειστική εισαγωγή από την Granikal. Αποτέλεσμα μίας μυστικής συνταγής 43 φυσικών συστατικών που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μεσογειακά εσπεριδοειδή και επιλεγμένα βοτανικά, θεωρείται το πιο γρήγορα αναπτυσσόμενο premium liqueur του πλανήτη. Μπορεί κανείς να το απολαύσει στο signature cocktail, το Shaken Carajillo ( 50 ml Licor 43 + 60 ml καφέ espresso/ σέικερ και double strain σε ποτήρι με πάγο) για να αντιληφθεί πλήρως τον καφεδένιο χαρακτήρα του και τις γενικότερες δυνατότητές του.

Η συνέχεια στο Athinorama.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.