
Tα απόλυτα ποτά των γιορτών
Μία ενδεκάδα φιάλες, ιδανικές τόσο για χριστουγεννιάτικα δώρα όσο και σαν προσθήκες σε κάθε home bar.
Φτάσαμε αισίως σε εκείνη ακριβώς τη χρονική περίσταση που μπορούμε να συζητήσουμε το πάντοτε γοητευτικό task "ποτά για τις γιορτές". To "α" κάνει τις επιλογές του.
Martin Miller’s Gin
"From madness to genius" είναι το μότο του Martin Miller’s, αλλά αυτό ίσως να μην είναι αρκετό για να αποτυπώσει πλήρως το προφίλ αυτού του μαλακού, αρωματικού και φίνου τζιν. Ξεχωρίζει για τις δύο ξεχωριστές αποστάξεις των εκλεκτών βοτάνων του σε χάλκινους άμβυκες, αλλά και για τη χρήση του πεντακάθαρου ισλανδικού νερού.
Αρωματίζεται, μεταξύ άλλων, με αποξηραμένα πορτοκάλια, φλούδες λεμονιών, κόλιαντρο και μοσχοκάρυδο, σε ένα στιβαρό και νόστιμο αποτέλεσμα που θα ικανοποιήσει πλήρως τους φανατικούς της κατηγορίας και θα δημιουργήσει νέους gin aficionados. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Martin Miller’s Gin έχει κερδίσει περισσότερα excellence βραβεία από κάθε άλλο τζιν, στους μεγαλύτερους διαγωνισμούς τα τελευταία 15 χρόνια.
Licor 43
Το #1 premium ισπανικό λικέρ σε πωλήσεις παγκοσμίως έφτασε και στη χώρα μας, σε αποκλειστική εισαγωγή από την Granikal. Αποτέλεσμα μίας μυστικής συνταγής 43 φυσικών συστατικών που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μεσογειακά εσπεριδοειδή και επιλεγμένα βοτανικά, θεωρείται το πιο γρήγορα αναπτυσσόμενο premium liqueur του πλανήτη. Μπορεί κανείς να το απολαύσει στο signature cocktail, το Shaken Carajillo ( 50 ml Licor 43 + 60 ml καφέ espresso/ σέικερ και double strain σε ποτήρι με πάγο) για να αντιληφθεί πλήρως τον καφεδένιο χαρακτήρα του και τις γενικότερες δυνατότητές του.
Η συνέχεια στο Athinorama.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, επιστρέφει στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου
Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, στρέφει και φέτος τα βλέμματα του παγκόσμιου οινικού στερεώματος στη Σαντορίνη.
Γιατί υπάρχει η τρύπα στα κουτάκια των αναψυκτικών –Όχι, δεν είναι για το καλαμάκι
Όχι, η τρύπα στη γλωττίδα του κουτιού δεν είναι για να κρατάει το καλαμάκι. Η ιστορία της ξεκινά από ένα πικνίκ το 1962 και κρύβει ευρηματικότητα, εργονομία και… περιβαλλοντικά οφέλη.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΤο Ideal είναι το πιο χοτ μπαρ της Αθήνας αυτή τη στιγμή
Οι λόγοι που καθιστούν το φρέσκο μπαρ των Εξαρχείων ό,τι πιο δημοφιλές παίζει τώρα στην αθηναϊκή σκηνή.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΌλα τα φώτα στο Bar Leone
Στο Χονγκ Κονγκ ίσως βρίσκεται το επόμενο μεγάλο μπαρ του μάταιου τούτου κόσμου. Ο Lorenzo Antinori μας μιλά για αυτό.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΈνας rooftop προορισμός σε μαγνητίζει στην Αθηναϊκή Ριβιερα
Τα Asteria Rooftop ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας και θα γίνουν το αγαπημένο σου σημείο για θερινή ραστώνη στην πόλη.
Πώς θα καταλάβεις αν σου σέρβιραν την μπύρα σε βρώμικο ποτήρι
Οι φυσαλίδες, ο αφρός και το άρωμα της μπύρας μπορούν να σου πουν πολλά για το αν το ποτήρι σου είναι πραγματικά καθαρό. Ιδού τι να προσέξεις.
Γραφει Τιμος Σαλαμες