Κι αν η μπύρα καταστρέφει τον πλανήτη;

Το "μέτρον άριστον" ισχύει κυριολεκτικά παντού.

Γράφει: Νίκη Κοντομηνά 08 Δεκεμβρίου 2023

Ίσως να μη σου είχε περάσει ποτέ από το μυαλό, αλλά αυτή η παγωμένη μπύρα που απολαμβάνεις στις εξόδους σου, το σπίτι, το μπάρμπεκιου ή οπουδήποτε αλλού, μπορεί να έχει και εκείνη τον δικό της αντίκτυπο στην κλιματική αλλαγή.

Πράγματι, η βιομηχανία της ζυθοποιίας φαίνεται πως έχει περιβαλλοντικές επιπτώσεις και, αν και σε μικρό βαθμό, συμβάλλει στις επιβλαβείς εκπομπές που επηρεάζουν τον πλανήτη. Μάλιστα, η παραγωγή θερμότητας από τη βιομηχανία μπορεί να αντιπροσωπεύει περίπου το 10% της παγκόσμιας ρύπανσης από διοξείδιο του άνθρακα.

Για να απαλλαγούμε από τον άνθρακα στη βιομηχανία, πρέπει να απαλλαγούμε από τον άνθρακα στη θερμότητα, σύμφωνα με τα λεγόναμε του Addison Stark, του διευθύνοντα συμβούλου και συνιδρυτή της Atmos Zero. Η εν λόγω νεοφυής επιχείρηση αναπτύσσει αρθρωτούς ηλεκτροκίνητους λέβητες που παίρνουν τη θερμότητα του αέρα και τη μετατρέπουν σε ατμούς που έχουν απαλλαγεί από τον άνθρακα.

Οικολογική μπύρα

Ηλεκτρικοί λέβητες υπήρχαν ήδη, αλλά αυτοί είναι διαφορετικοί και βασίζονται στην τεχνολογία των αντλιών θερμότητας και το αποτέλεσμα είναι φθηνότερο και αποδοτικότερο. Το επόμενο έτος μάλιστα, η New Belgium Brewing Company θα αντικαταστήσει έναν από τους τέσσερις λέβητες φυσικού αερίου στο κεντρικό εργοστάσιο ζυθοποιίας της στο Fort Collins του Κολοράντο με μία από αυτές τις νέες εκδόσεις.

Η εταιρεία δηλώνει "σίγουρη" ότι η τεχνολογία αυτή θα βοηθήσει την εταιρεία να επιτύχει τους κλιματικούς της στόχους, οι οποίοι περιλαμβάνουν την ουδετεροποίηση του άνθρακα έως το 2030. Κάτι μας λέει πως θα φανεί πολύ χρήσιμη γενικότερα, στο μέλλον.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Με το spritz του Select Aperitivo βρίσκεσαι απευθείας στη Βενετία

Μία από τις πιο ιδιαίτερες εμπειρίες του Athens Bar Show, με το κατακόκκινο bitter liqueur.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το cocktail που μπορείς να φτιάξεις εύκολα και να εντυπωσιάσεις τους φίλους σου

Ανακάλυψε πώς ένα απλό Jim Beam Highball μπορεί να γίνει το ιδανικό cocktail για φίλους στο σπίτι, με δροσερή ισορροπία και εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Christmas the Sailor Jerry Way | Χριστούγεννα με Sailor Jerry, ένας άχαστος συνδυασμός

Το Sailor Jerry, το αγαπημένο μας Spiced Rum, διοργάνωσε ένα street style gathering ενόψει των εορτών.

Τα 50 καλύτερα μπαρ (και) της Ευρώπης είναι γεγονός

Τα The World's 50 Best Bars λανσάρουν τη νέα λίστα Europe’s 50 Best Bars, που δίνει την ευκαιρία σε μικρότερες πόλεις να λάμψουν μέσα από τα μπαρ τους.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το μπλε πάρτι της χρονιάς από τo BOMBAY SAPPHIRE και τη Βάσια Κωσταρά

Με θέμα Step Into The Blue, ως μέρος της νέας παγκόσμιας καμπάνιας του BOMBAY SAPPHIRE gin, το viral πάρτι που έγινε στον εμβληματικό Φάρο του Σταύρος Νιάρχος εγκαινίασε την εορταστική σεζόν με τον πιο φαντασμαγορικό τρόπο!

Lauren Mote, τι παίζει με την τεκίλα σήμερα;

Μία κουβέντα με την Global Director of Trade Excellence της Patrón σχετικά με το μέλλον της αγαύης, τις αξίες που έχουν σημαντικές εταιρείες όπως η Bacardi και όλα όσα σημαίνουν sustainability στο τώρα.

Γραφει Μπαμπης Δουκας