Κι αν η μπύρα καταστρέφει τον πλανήτη;
Το "μέτρον άριστον" ισχύει κυριολεκτικά παντού.
Ίσως να μη σου είχε περάσει ποτέ από το μυαλό, αλλά αυτή η παγωμένη μπύρα που απολαμβάνεις στις εξόδους σου, το σπίτι, το μπάρμπεκιου ή οπουδήποτε αλλού, μπορεί να έχει και εκείνη τον δικό της αντίκτυπο στην κλιματική αλλαγή.
Πράγματι, η βιομηχανία της ζυθοποιίας φαίνεται πως έχει περιβαλλοντικές επιπτώσεις και, αν και σε μικρό βαθμό, συμβάλλει στις επιβλαβείς εκπομπές που επηρεάζουν τον πλανήτη. Μάλιστα, η παραγωγή θερμότητας από τη βιομηχανία μπορεί να αντιπροσωπεύει περίπου το 10% της παγκόσμιας ρύπανσης από διοξείδιο του άνθρακα.
Για να απαλλαγούμε από τον άνθρακα στη βιομηχανία, πρέπει να απαλλαγούμε από τον άνθρακα στη θερμότητα, σύμφωνα με τα λεγόναμε του Addison Stark, του διευθύνοντα συμβούλου και συνιδρυτή της Atmos Zero. Η εν λόγω νεοφυής επιχείρηση αναπτύσσει αρθρωτούς ηλεκτροκίνητους λέβητες που παίρνουν τη θερμότητα του αέρα και τη μετατρέπουν σε ατμούς που έχουν απαλλαγεί από τον άνθρακα.
Οικολογική μπύρα
Ηλεκτρικοί λέβητες υπήρχαν ήδη, αλλά αυτοί είναι διαφορετικοί και βασίζονται στην τεχνολογία των αντλιών θερμότητας και το αποτέλεσμα είναι φθηνότερο και αποδοτικότερο. Το επόμενο έτος μάλιστα, η New Belgium Brewing Company θα αντικαταστήσει έναν από τους τέσσερις λέβητες φυσικού αερίου στο κεντρικό εργοστάσιο ζυθοποιίας της στο Fort Collins του Κολοράντο με μία από αυτές τις νέες εκδόσεις.
Η εταιρεία δηλώνει "σίγουρη" ότι η τεχνολογία αυτή θα βοηθήσει την εταιρεία να επιτύχει τους κλιματικούς της στόχους, οι οποίοι περιλαμβάνουν την ουδετεροποίηση του άνθρακα έως το 2030. Κάτι μας λέει πως θα φανεί πολύ χρήσιμη γενικότερα, στο μέλλον.
Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Η μαγεία του Glenfiddich στο Esquire Townhouse Athens 2025
Στο Esquire Townhouse Athens 2025, το Glenfiddich 16YO παρουσίασε έναν κόσμο γεύσης και αισθητικής, εμπνευσμένο από τη συνεργασία με την Aston Martin F1® Team, σε μια βραδιά υψηλής ποιότητας και στυλ.
Από το Κεντάκι στον κόσμο: Το bourbon που έγινε σύμβολο εθνικής κληρονομιάς
Από τα βαρέλια του Κεντάκι έως τα μπαρ του κόσμου, το bourbon της Jim Beam αποδεικνύει πως η αυθεντικότητα και ο χρόνος παραμένουν οι πιο δυνατές αξίες κάθε παράδοσης.
St-Germain: Mixability à la française
Με ντελικάτο άρωµα φρέσκων λουλουδιών και την κοµψότητα της παριζιάνικης φινέτσας, το διάσηµο λικέρ St-Germain αποτελεί τον κρυφό άσο του mixability. Απογειώνει από ένα απλό spritz µέχρι τις πιο δηµιουργικές συνθέσεις, αποδεικνύοντας πως η γεύση της άνοιξης δεν έχει, τελικά, εποχή.
Γραφει Μπαμπης Δουκας15 χρόνια Athens Bar Show: Τι ξεχωρίσαμε στη μεγάλη γιορτή των spirits;
Από το Μεξικό και την Patrón μέχρι το γαλλικό St- Germain και το ιρλανδέζικο ουίσκι Teeling, ανακαλύψτε τις γεύσεις και τα brands που έκλεψαν τις εντυπώσεις
Anther Herrera, από μέλος συμμορίας στη Βενεζουέλα, ambassador για το ρούμι Santa Teresa 1796
Το 2003, συμμορίτες εισέβαλαν στη χασιέντα Santa Teresa και έστησαν ενέδρα. Τους δόθηκαν δύο επιλογές: Είτε να γίνουν ενεργά μέλη της είτε να αντιμετωπίσουν τον νόμο. Έτσι δημιουργήθηκε το Project Alcatraz, για το οποίο μας μίλησε ο σημερινός ambassador του Santa Teresa 1796.
Γραφει Ραφαελλα ΡαλληHennything Is Possible: Η νέα εποχή του Hennessy στο Athens Bar Show 2025
Με ανανεωμένο πνεύμα και vibrant ενέργεια το Hennessy επανασυστήθηκε δυναμικά στο Athens Bar Show 2025, αναδεικνύοντας τις απεριόριστες δυνατότητές του για mixability.
