Αυτό το ουίσκι μόλις έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ δημοπρασίας

Μια φιάλη πωλήθηκε έναντι 2.714.250 δολαρίων.

Σε μια ιστορική στιγμή τόσο για τους λάτρεις του ουίσκι, όσο και για τους επενδυτές, το The Macallan 1926, που κοσμείται με την εμβληματική ετικέτα Valerio Adami, κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ δημοπρασίας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης "Weekend of Whisky" του οίκου Sotheby's στο Λονδίνο.

Η διάσημη φιάλη απέφερε το εκπληκτικό ποσό των 2.714.250 δολαρίων, σχεδόν τριπλασιάζοντας τη χαμηλή εκτίμηση πριν από την πώληση και καθιερώνοντας μια νέα κορυφή για τις δημοπρασίες αλκοολούχων ποτών.

Παλαιωμένο για έξι δεκαετίες

Ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ που είχε σημειωθεί το 2019 στον οίκο Sotheby's για ένα άλλο Macallan του 1926 (έκδοση Fine & Rare) με 1,9 εκατομμύρια δολάρια, η πώληση αυτή υπογραμμίζει την ακλόνητη απήχηση του The Macallan μεταξύ των συλλεκτών. Αποσταγμένο και παλαιωμένο σε βαρέλια Sherry για εντυπωσιακές έξι δεκαετίες, οι 40 φιάλες που κατασκευάστηκαν το 1986 αντιπροσώπευαν το παλαιότερο ουίσκι Macallan της εποχής του. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ιταλός καλλιτέχνης Valerio Adami σχεδίασε τις ετικέτες για 12 φιάλες το 1993, με μόνο 10 να έχουν επιβιώσει, καθώς μία έπεσε θύμα σεισμού και άλλη μία καταναλώθηκε.

Ο Jonny Fowle, παγκόσμιος επικεφαλής των αλκοολούχων ποτών του Sotheby's, εξέφρασε τη σημασία αυτού του επιτεύγματος, δηλώνοντας: "Αυτό το αποτέλεσμα-ρεκόρ για το The Macallan 1926 δεν είναι τίποτα λιγότερο από σημαντικό για τη βιομηχανία ουίσκι στο σύνολό της". Ο Fowle, ο οποίος στο παρελθόν διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στον καθορισμό του ρεκόρ του 2019, τόνισε τη συναισθηματική απήχηση της επίτευξης αυτού του νέου ορόσημου.

O οίκος Sotheby's συνεργάστηκε με την The Macallan για τη σχολαστική αποκατάσταση και την αυθεντικοποίηση της φιάλης. Αυτό σηματοδότησε την πρώτη περίπτωση μιας τέτοιας διαδικασίας για μια Macallan του 1926, η οποία περιελάμβανε την αντικατάσταση της κάψουλας και του φελλού, την εφαρμογή νέας κόλλας στις γωνίες της ετικέτας και τη δειγματοληψία 1 ml υγρού για σύγκριση με μια άλλη φιάλη του 1926 στα γραφεία Edrington στη Γλασκώβη.

Η Master Whisky Maker του Macallan, Kirsteen Campbell, παρείχε πρόσθετες πληροφορίες για το αξιοσημείωτο προφίλ του ουίσκι, σημειώνοντας το βάθος του, που χαρακτηρίζεται από πλούσια σκούρα φρούτα, κομπόστα μαύρου κερασιού, κολλώδεις χουρμάδες και δρυ, δημιουργώντας ένα αισθητηριακό ταξίδι μαύρης σοκολάτας, μελάσας και τζίντζερ που παραμένει στον ουρανίσκο.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.