Όταν η πρώτη μπύρα μπήκε σε κουτάκι
89 χρόνια πριν, στις 24 Ιανουαρίου του 1935, η μπύρα μπήκε σε "καλούπια".
Ιστορική μέρα η σημερινή, τουλάχιστον για όσους πίνουμε μπύρα αφού σαν σήμερα, 89 χρόνια πριν, στις 24 Ιανουαρίου δηλαδή του 1935, η πρώτη μπύρα μπήκε σε κουτάκι.
Όχι και τόσο παλιά, ε; Σε συνεργασία με την American Can Company, η Gottfried Krueger Brewing Company παρέδωσε τότε 2.000 κουτιά της Krueger's Finest Beer και της Krueger's Cream Ale στους καταναλωτές της Krueger στο Ρίτσμοντ της Βιρτζίνια. Το 91% αυτών λοιπόν, ενέκρινε αυτού του είδους τη συσκευασία μπύρας δίνοντας το έναυσμα στην Krueger για περαιτέρω παραγωγή.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Krueger έγινε η πρώτη ζυθοποιία που πούλησε μπύρα σε κουτάκι ενώ νωρίτερα, είχε προσπαθήσει και η American Can Company. Για την αποτυχία της, αξίζει να αναφερθεί πως μπορεί να ευθύνεται η ποτοαπαγόρευση ή απλώς το γεγονός ότι το κουτί της μπύρας δεν ήταν αυτό που θα έπρεπε.
Όπως λοιπόν εύκολα μπορεί να καταλάβει ή να φανταστεί κανείς, η ανταπόκριση που έδειξαν στα κουτάκια μπύρας οι καταναλωτές ήταν συντριπτική. Μέσα σε τρεις μήνες, πάνω από το 80% των διανομέων διακινούσαν τη μπύρα Krueger's με την εταιρεία να "κατασπαράζει" 3 μεγάλες εταιρείες, την Anheuser-Busch, την Pabst και τη Schlitz. Φυσικά, οι ανταγωνιστές ακολούθησαν το παράδειγμα της Krueger και έτσι μέχρι το τέλος του 1935, είχαν παραχθεί και πωληθεί πάνω από 200 εκατομμύρια κουτιά.
Την εξέλιξη έκτοτε, τη γνωρίζουμε όλοι. Κι αν δεν τη γνωρίζουμε, τη βλέπουμε σίγουρα καθημερινά στα περίπτερα. Σήμερα, η κονσερβοποιημένη μπύρα αντιπροσωπεύει περίπου το ήμισυ της βιομηχανίας μπύρας των ΗΠΑ, έχοντας αξία 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Και γιατί τόση αγάπη για τα κουτιά; Αυτά είναι που εγγυώνται την καθαρότητα και τη γεύση της μπύρας, αποτρέποντας τη φθορά από το φως και την οξείδωση. Κάτι ήξερε λοιπόν η Krueger το μακρινό 1935.
Μήπως απόψε να πιούμε στην υγειά της;
Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Με το spritz του Select Aperitivo βρίσκεσαι απευθείας στη Βενετία
Μία από τις πιο ιδιαίτερες εμπειρίες του Athens Bar Show, με το κατακόκκινο bitter liqueur.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤο cocktail που μπορείς να φτιάξεις εύκολα και να εντυπωσιάσεις τους φίλους σου
Ανακάλυψε πώς ένα απλό Jim Beam Highball μπορεί να γίνει το ιδανικό cocktail για φίλους στο σπίτι, με δροσερή ισορροπία και εντυπωσιακό αποτέλεσμα.
Christmas the Sailor Jerry Way | Χριστούγεννα με Sailor Jerry, ένας άχαστος συνδυασμός
Το Sailor Jerry, το αγαπημένο μας Spiced Rum, διοργάνωσε ένα street style gathering ενόψει των εορτών.
Τα 50 καλύτερα μπαρ (και) της Ευρώπης είναι γεγονός
Τα The World's 50 Best Bars λανσάρουν τη νέα λίστα Europe’s 50 Best Bars, που δίνει την ευκαιρία σε μικρότερες πόλεις να λάμψουν μέσα από τα μπαρ τους.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤο μπλε πάρτι της χρονιάς από τo BOMBAY SAPPHIRE και τη Βάσια Κωσταρά
Με θέμα Step Into The Blue, ως μέρος της νέας παγκόσμιας καμπάνιας του BOMBAY SAPPHIRE gin, το viral πάρτι που έγινε στον εμβληματικό Φάρο του Σταύρος Νιάρχος εγκαινίασε την εορταστική σεζόν με τον πιο φαντασμαγορικό τρόπο!
Lauren Mote, τι παίζει με την τεκίλα σήμερα;
Μία κουβέντα με την Global Director of Trade Excellence της Patrón σχετικά με το μέλλον της αγαύης, τις αξίες που έχουν σημαντικές εταιρείες όπως η Bacardi και όλα όσα σημαίνουν sustainability στο τώρα.
Γραφει Μπαμπης Δουκας
