
Κι αν η μπύρα καταστρέφει τον πλανήτη;
Το "μέτρον άριστον" ισχύει κυριολεκτικά παντού.
Ίσως να μη σου είχε περάσει ποτέ από το μυαλό, αλλά αυτή η παγωμένη μπύρα που απολαμβάνεις στις εξόδους σου, το σπίτι, το μπάρμπεκιου ή οπουδήποτε αλλού, μπορεί να έχει και εκείνη τον δικό της αντίκτυπο στην κλιματική αλλαγή.
Πράγματι, η βιομηχανία της ζυθοποιίας φαίνεται πως έχει περιβαλλοντικές επιπτώσεις και, αν και σε μικρό βαθμό, συμβάλλει στις επιβλαβείς εκπομπές που επηρεάζουν τον πλανήτη. Μάλιστα, η παραγωγή θερμότητας από τη βιομηχανία μπορεί να αντιπροσωπεύει περίπου το 10% της παγκόσμιας ρύπανσης από διοξείδιο του άνθρακα.
Για να απαλλαγούμε από τον άνθρακα στη βιομηχανία, πρέπει να απαλλαγούμε από τον άνθρακα στη θερμότητα, σύμφωνα με τα λεγόναμε του Addison Stark, του διευθύνοντα συμβούλου και συνιδρυτή της Atmos Zero. Η εν λόγω νεοφυής επιχείρηση αναπτύσσει αρθρωτούς ηλεκτροκίνητους λέβητες που παίρνουν τη θερμότητα του αέρα και τη μετατρέπουν σε ατμούς που έχουν απαλλαγεί από τον άνθρακα.
Οικολογική μπύρα
Ηλεκτρικοί λέβητες υπήρχαν ήδη, αλλά αυτοί είναι διαφορετικοί και βασίζονται στην τεχνολογία των αντλιών θερμότητας και το αποτέλεσμα είναι φθηνότερο και αποδοτικότερο. Το επόμενο έτος μάλιστα, η New Belgium Brewing Company θα αντικαταστήσει έναν από τους τέσσερις λέβητες φυσικού αερίου στο κεντρικό εργοστάσιο ζυθοποιίας της στο Fort Collins του Κολοράντο με μία από αυτές τις νέες εκδόσεις.
Η εταιρεία δηλώνει "σίγουρη" ότι η τεχνολογία αυτή θα βοηθήσει την εταιρεία να επιτύχει τους κλιματικούς της στόχους, οι οποίοι περιλαμβάνουν την ουδετεροποίηση του άνθρακα έως το 2030. Κάτι μας λέει πως θα φανεί πολύ χρήσιμη γενικότερα, στο μέλλον.
Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, επιστρέφει στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου
Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, στρέφει και φέτος τα βλέμματα του παγκόσμιου οινικού στερεώματος στη Σαντορίνη.
Γιατί υπάρχει η τρύπα στα κουτάκια των αναψυκτικών –Όχι, δεν είναι για το καλαμάκι
Όχι, η τρύπα στη γλωττίδα του κουτιού δεν είναι για να κρατάει το καλαμάκι. Η ιστορία της ξεκινά από ένα πικνίκ το 1962 και κρύβει ευρηματικότητα, εργονομία και… περιβαλλοντικά οφέλη.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΤο Ideal είναι το πιο χοτ μπαρ της Αθήνας αυτή τη στιγμή
Οι λόγοι που καθιστούν το φρέσκο μπαρ των Εξαρχείων ό,τι πιο δημοφιλές παίζει τώρα στην αθηναϊκή σκηνή.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΌλα τα φώτα στο Bar Leone
Στο Χονγκ Κονγκ ίσως βρίσκεται το επόμενο μεγάλο μπαρ του μάταιου τούτου κόσμου. Ο Lorenzo Antinori μας μιλά για αυτό.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΈνας rooftop προορισμός σε μαγνητίζει στην Αθηναϊκή Ριβιερα
Τα Asteria Rooftop ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας και θα γίνουν το αγαπημένο σου σημείο για θερινή ραστώνη στην πόλη.
Πώς θα καταλάβεις αν σου σέρβιραν την μπύρα σε βρώμικο ποτήρι
Οι φυσαλίδες, ο αφρός και το άρωμα της μπύρας μπορούν να σου πουν πολλά για το αν το ποτήρι σου είναι πραγματικά καθαρό. Ιδού τι να προσέξεις.
Γραφει Τιμος Σαλαμες