Κι αν η μπύρα καταστρέφει τον πλανήτη;

Το "μέτρον άριστον" ισχύει κυριολεκτικά παντού.

Γράφει: Νίκη Κοντομηνά 08 Δεκεμβρίου 2023

Ίσως να μη σου είχε περάσει ποτέ από το μυαλό, αλλά αυτή η παγωμένη μπύρα που απολαμβάνεις στις εξόδους σου, το σπίτι, το μπάρμπεκιου ή οπουδήποτε αλλού, μπορεί να έχει και εκείνη τον δικό της αντίκτυπο στην κλιματική αλλαγή.

Πράγματι, η βιομηχανία της ζυθοποιίας φαίνεται πως έχει περιβαλλοντικές επιπτώσεις και, αν και σε μικρό βαθμό, συμβάλλει στις επιβλαβείς εκπομπές που επηρεάζουν τον πλανήτη. Μάλιστα, η παραγωγή θερμότητας από τη βιομηχανία μπορεί να αντιπροσωπεύει περίπου το 10% της παγκόσμιας ρύπανσης από διοξείδιο του άνθρακα.

Για να απαλλαγούμε από τον άνθρακα στη βιομηχανία, πρέπει να απαλλαγούμε από τον άνθρακα στη θερμότητα, σύμφωνα με τα λεγόναμε του Addison Stark, του διευθύνοντα συμβούλου και συνιδρυτή της Atmos Zero. Η εν λόγω νεοφυής επιχείρηση αναπτύσσει αρθρωτούς ηλεκτροκίνητους λέβητες που παίρνουν τη θερμότητα του αέρα και τη μετατρέπουν σε ατμούς που έχουν απαλλαγεί από τον άνθρακα.

Οικολογική μπύρα

Ηλεκτρικοί λέβητες υπήρχαν ήδη, αλλά αυτοί είναι διαφορετικοί και βασίζονται στην τεχνολογία των αντλιών θερμότητας και το αποτέλεσμα είναι φθηνότερο και αποδοτικότερο. Το επόμενο έτος μάλιστα, η New Belgium Brewing Company θα αντικαταστήσει έναν από τους τέσσερις λέβητες φυσικού αερίου στο κεντρικό εργοστάσιο ζυθοποιίας της στο Fort Collins του Κολοράντο με μία από αυτές τις νέες εκδόσεις.

Η εταιρεία δηλώνει "σίγουρη" ότι η τεχνολογία αυτή θα βοηθήσει την εταιρεία να επιτύχει τους κλιματικούς της στόχους, οι οποίοι περιλαμβάνουν την ουδετεροποίηση του άνθρακα έως το 2030. Κάτι μας λέει πως θα φανεί πολύ χρήσιμη γενικότερα, στο μέλλον.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Το μπλε πάρτι της χρονιάς από τo BOMBAY SAPPHIRE και τη Βάσια Κωσταρά

Με θέμα Step Into The Blue, ως μέρος της νέας παγκόσμιας καμπάνιας του BOMBAY SAPPHIRE gin, το viral πάρτι που έγινε στον εμβληματικό Φάρο του Σταύρος Νιάρχος εγκαινίασε την εορταστική σεζόν με τον πιο φαντασμαγορικό τρόπο!

Η μαγεία του Glenfiddich στο Esquire Townhouse Athens 2025

Στο Esquire Townhouse Athens 2025, το Glenfiddich 16YO παρουσίασε έναν κόσμο γεύσης και αισθητικής, εμπνευσμένο από τη συνεργασία με την Aston Martin F1® Team, σε μια βραδιά υψηλής ποιότητας και στυλ.

Από το Κεντάκι στον κόσμο: Το bourbon που έγινε σύμβολο εθνικής κληρονομιάς

Από τα βαρέλια του Κεντάκι έως τα μπαρ του κόσμου, το bourbon της Jim Beam αποδεικνύει πως η αυθεντικότητα και ο χρόνος παραμένουν οι πιο δυνατές αξίες κάθε παράδοσης.

Το κορυφαίο μπαρ του κόσμου αποκτά μικρό αδερφό

To νόστιμο ιταλικό ταξίδι του Lorenzo Antinori στην Ασία συνεχίζεται στην Κίνα, με το Bar Leone Shanghai.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

St-Germain: Mixability à la française

Με ντελικάτο άρωµα φρέσκων λουλουδιών και την κοµψότητα της παριζιάνικης φινέτσας, το διάσηµο λικέρ St-Germain αποτελεί τον κρυφό άσο του mixability. Απογειώνει από ένα απλό spritz µέχρι τις πιο δηµιουργικές συνθέσεις, αποδεικνύοντας πως η γεύση της άνοιξης δεν έχει, τελικά, εποχή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

15 χρόνια Athens Bar Show: Τι ξεχωρίσαμε στη μεγάλη γιορτή των spirits;

Από το Μεξικό και την Patrón μέχρι το γαλλικό St- Germain και το ιρλανδέζικο ουίσκι Teeling, ανακαλύψτε τις γεύσεις και τα brands που έκλεψαν τις εντυπώσεις