Τελειώνει όντως το gin;

Καινούρια συμφορά βρήκε την ανθρωπότητα.

Doomsday. Πόλεμος του άρκευθου. Χάος. Αυτές ήταν μερικές από τις πρώτες ψύχραιμες αντιδράσεις στην είδηση που προκύπτει από πληροφορίες της WSTA (Wine and Spirits Trade Association) και οι οποίες υποστηρίζουν πως σύντομα η Μεγάλη Βρετανία θα αντιμετωπίσει έλλειψη από juniper berries (καρπούς αρκεύθου), κάτι που θα σημάνει και ένα πολύ σημαντικό χτύπημα στην βιομηχανία παραγωγής gin.

Κάτι τέτοιο μεταφράζεται επίσης και στην άνοδο των τιμών, ενώ οι έμποροι των καρπών έχουν ήδη τονίσει τα προβλήματα που έχουν ξεκινήσει να αντιμετωπίζουν λόγω Brexit.

Στα δεύτερα συμπεριλαμβάνεται και η δυσκολία εισαγωγής βοτάνων που δεν συναντά κανείς στη βρετανική ύπαιθρο και είναι απαραίτητα για τις συνταγές κάποιων γνωστών brands, λόγω των δασμών και την ανυπαρξία συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τα περισσότερα εξ' αυτών προέρχονται από τις χώρες της Μεσογείου και πλέον είναι δύσκολος ο δρόμος τους προς τις ακτές και κυρίως τις αγορές της Γηραιάς Αλβιώνας.

Τελειώνει όντως το gin;

"Η βρετανική βιομηχανία του gin είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα επιτυχημένης λειτουργίας και σίγουρα επηρεάζεται λόγω Brexit. Ιδιαίτερα μεγάλο πρόβλημα θα έχουν τα μικρά αποστακτήρια, με κάποια να κινδυνεύουν μέχρι και με αφανισμό" αναφέρει ο chief executive της WSTA, Miles Beale.

Την άποψή του ενισχύει και όσα τονίζεο ο Dan Szor της Cotswold Distillery: "Χωρίς βότανα, δεν υπάρχει gin. Αναγκαζόμαστε να αποθηκεύσουμε αλλά δεν ξέρουμε για πόσο καιρό θα μπορούμε να ανταποκρινόμαστε".

Αξίζει να σημειωθεί πως το 2017 λειτουργούσαν στο Ηνωμένο Βασίλειο 315 αποστακτήρια gin, που είχαν παραγωγή άνω των 55.000.000 μπουκαλιών.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.