Τελειώνει όντως το gin;

Καινούρια συμφορά βρήκε την ανθρωπότητα.

Doomsday. Πόλεμος του άρκευθου. Χάος. Αυτές ήταν μερικές από τις πρώτες ψύχραιμες αντιδράσεις στην είδηση που προκύπτει από πληροφορίες της WSTA (Wine and Spirits Trade Association) και οι οποίες υποστηρίζουν πως σύντομα η Μεγάλη Βρετανία θα αντιμετωπίσει έλλειψη από juniper berries (καρπούς αρκεύθου), κάτι που θα σημάνει και ένα πολύ σημαντικό χτύπημα στην βιομηχανία παραγωγής gin.

Κάτι τέτοιο μεταφράζεται επίσης και στην άνοδο των τιμών, ενώ οι έμποροι των καρπών έχουν ήδη τονίσει τα προβλήματα που έχουν ξεκινήσει να αντιμετωπίζουν λόγω Brexit.

Στα δεύτερα συμπεριλαμβάνεται και η δυσκολία εισαγωγής βοτάνων που δεν συναντά κανείς στη βρετανική ύπαιθρο και είναι απαραίτητα για τις συνταγές κάποιων γνωστών brands, λόγω των δασμών και την ανυπαρξία συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τα περισσότερα εξ' αυτών προέρχονται από τις χώρες της Μεσογείου και πλέον είναι δύσκολος ο δρόμος τους προς τις ακτές και κυρίως τις αγορές της Γηραιάς Αλβιώνας.

Τελειώνει όντως το gin;

"Η βρετανική βιομηχανία του gin είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα επιτυχημένης λειτουργίας και σίγουρα επηρεάζεται λόγω Brexit. Ιδιαίτερα μεγάλο πρόβλημα θα έχουν τα μικρά αποστακτήρια, με κάποια να κινδυνεύουν μέχρι και με αφανισμό" αναφέρει ο chief executive της WSTA, Miles Beale.

Την άποψή του ενισχύει και όσα τονίζεο ο Dan Szor της Cotswold Distillery: "Χωρίς βότανα, δεν υπάρχει gin. Αναγκαζόμαστε να αποθηκεύσουμε αλλά δεν ξέρουμε για πόσο καιρό θα μπορούμε να ανταποκρινόμαστε".

Αξίζει να σημειωθεί πως το 2017 λειτουργούσαν στο Ηνωμένο Βασίλειο 315 αποστακτήρια gin, που είχαν παραγωγή άνω των 55.000.000 μπουκαλιών.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, επιστρέφει στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου

Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, στρέφει και φέτος τα βλέμματα του παγκόσμιου οινικού στερεώματος στη Σαντορίνη.

Γιατί υπάρχει η τρύπα στα κουτάκια των αναψυκτικών –Όχι, δεν είναι για το καλαμάκι

Όχι, η τρύπα στη γλωττίδα του κουτιού δεν είναι για να κρατάει το καλαμάκι. Η ιστορία της ξεκινά από ένα πικνίκ το 1962 και κρύβει ευρηματικότητα, εργονομία και… περιβαλλοντικά οφέλη.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Το Ideal είναι το πιο χοτ μπαρ της Αθήνας αυτή τη στιγμή

Οι λόγοι που καθιστούν το φρέσκο μπαρ των Εξαρχείων ό,τι πιο δημοφιλές παίζει τώρα στην αθηναϊκή σκηνή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Όλα τα φώτα στο Bar Leone

Στο Χονγκ Κονγκ ίσως βρίσκεται το επόμενο μεγάλο μπαρ του μάταιου τούτου κόσμου. Ο Lorenzo Antinori μας μιλά για αυτό.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Ένας rooftop προορισμός σε μαγνητίζει στην Αθηναϊκή Ριβιερα

Τα Asteria Rooftop ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας και θα γίνουν το αγαπημένο σου σημείο για θερινή ραστώνη στην πόλη.

Πώς θα καταλάβεις αν σου σέρβιραν την μπύρα σε βρώμικο ποτήρι

Οι φυσαλίδες, ο αφρός και το άρωμα της μπύρας μπορούν να σου πουν πολλά για το αν το ποτήρι σου είναι πραγματικά καθαρό. Ιδού τι να προσέξεις.

Γραφει Τιμος Σαλαμες