Παγωμένη μπύρα μέσα σε 2 λεπτά; Ναι, γίνεται

Μόλις άνοιξες το ψυγείο και συνειδητοποίησες πως η μπύρα σου είναι σε θερμοκρασία δωματίου; Δεν χρειάζεται να περιμένεις. Υπάρχει ένα εύκολο τρικ για να τη παγώσεις στο χρόνο-ρεκόρ των 2 λεπτών.

Μόλις έφτασε η παρέα σου, αλλά η μπύρα που έχεις στο σπίτι είναι... σε θερμοκρασία δωματίου. Κλασικό πρόβλημα. Ευτυχώς όμως, υπάρχει ένας δοκιμασμένος τρόπος για να τη μεταμορφώσεις σε παγωμένη απόλαυση μέσα σε μόλις δύο λεπτά. Όχι, δεν είναι υπερβολή.

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα μεγάλο μπολ, νερό, αρκετά παγάκια και – το μυστικό της επιτυχίας – μία γερή κουταλιά αλάτι. Ναι, αλάτι.

Πώς θα έχεις παγωμένη μπύρα μέσα σε 2 λεπτά

Γέμισε το μπολ με νερό και παγάκια, πρόσθεσε το αλάτι και ανακάτεψε καλά. Το αλάτι ρίχνει το σημείο πήξης του νερού, κάνοντας το περιβάλλον γύρω από την μπύρα πιο ψυχρό απ’ όσο θα πετύχαινε απλός πάγος. Στη συνέχεια, βάλε μέσα την μπύρα – είτε είναι σε μπουκάλι είτε σε κουτάκι – και άφησέ τη εκεί για δύο λεπτά.

Μέχρι να ετοιμάσεις ένα μπολ με πατατάκια ή να φέρεις ποτήρια, η μπύρα σου θα είναι παγωμένη σαν να την έβγαλες από ψυγείο επαγγελματικής κουζίνας.

Όπως έγραψε ένας χρήστης στο Reddit, "Το δοκίμασα μια φορά και δεν κοίταξα ποτέ πίσω. Το κόλπο με το αλάτι ισχύει".

ΜπύραiStock

Για ακόμα πιο γρήγορα αποτελέσματα, μπορείς να γυρίζεις απαλά την μπύρα μέσα στο μείγμα όσο παγώνει – αλλά προσοχή στο άνοιγμα μετά (οι φυσαλίδες δεν αστειεύονται).

Οπότε την επόμενη φορά που θα ξεμείνεις από παγωμένες μπύρες και δεν θες να γυρίσεις στο περίπτερο, θυμήσου αυτό το κόλπο. Θα σώσεις το πάρτι, την όρεξή σου και – πιθανότατα – τη φήμη σου.

Αν ψάχνεις τη διαφορά ανάμεσα σε "κρύα" και "παγωμένη" μπύρα, μόλις τη βρήκες.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Γιατί υπάρχει η τρύπα στα κουτάκια των αναψυκτικών –Όχι, δεν είναι για το καλαμάκι

Όχι, η τρύπα στη γλωττίδα του κουτιού δεν είναι για να κρατάει το καλαμάκι. Η ιστορία της ξεκινά από ένα πικνίκ το 1962 και κρύβει ευρηματικότητα, εργονομία και… περιβαλλοντικά οφέλη.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Το Ideal είναι το πιο χοτ μπαρ της Αθήνας αυτή τη στιγμή

Οι λόγοι που καθιστούν το φρέσκο μπαρ των Εξαρχείων ό,τι πιο δημοφιλές παίζει τώρα στην αθηναϊκή σκηνή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Όλα τα φώτα στο Bar Leone

Στο Χονγκ Κονγκ ίσως βρίσκεται το επόμενο μεγάλο μπαρ του μάταιου τούτου κόσμου. Ο Lorenzo Antinori μας μιλά για αυτό.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Ένας rooftop προορισμός σε μαγνητίζει στην Αθηναϊκή Ριβιερα

Τα Asteria Rooftop ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας και θα γίνουν το αγαπημένο σου σημείο για θερινή ραστώνη στην πόλη.

Πώς θα καταλάβεις αν σου σέρβιραν την μπύρα σε βρώμικο ποτήρι

Οι φυσαλίδες, ο αφρός και το άρωμα της μπύρας μπορούν να σου πουν πολλά για το αν το ποτήρι σου είναι πραγματικά καθαρό. Ιδού τι να προσέξεις.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Σαν τη Χαλκιδική με Bacardi δεν έχει

Το Bacardi δίνει το ρυθμό της διασκέδασης στη Χαλκιδική.