Παγωμένη μπύρα μέσα σε 2 λεπτά; Ναι, γίνεται
Μόλις άνοιξες το ψυγείο και συνειδητοποίησες πως η μπύρα σου είναι σε θερμοκρασία δωματίου; Δεν χρειάζεται να περιμένεις. Υπάρχει ένα εύκολο τρικ για να τη παγώσεις στο χρόνο-ρεκόρ των 2 λεπτών.
Μόλις έφτασε η παρέα σου, αλλά η μπύρα που έχεις στο σπίτι είναι... σε θερμοκρασία δωματίου. Κλασικό πρόβλημα. Ευτυχώς όμως, υπάρχει ένας δοκιμασμένος τρόπος για να τη μεταμορφώσεις σε παγωμένη απόλαυση μέσα σε μόλις δύο λεπτά. Όχι, δεν είναι υπερβολή.
Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα μεγάλο μπολ, νερό, αρκετά παγάκια και – το μυστικό της επιτυχίας – μία γερή κουταλιά αλάτι. Ναι, αλάτι.
Πώς θα έχεις παγωμένη μπύρα μέσα σε 2 λεπτά
Γέμισε το μπολ με νερό και παγάκια, πρόσθεσε το αλάτι και ανακάτεψε καλά. Το αλάτι ρίχνει το σημείο πήξης του νερού, κάνοντας το περιβάλλον γύρω από την μπύρα πιο ψυχρό απ’ όσο θα πετύχαινε απλός πάγος. Στη συνέχεια, βάλε μέσα την μπύρα – είτε είναι σε μπουκάλι είτε σε κουτάκι – και άφησέ τη εκεί για δύο λεπτά.
Μέχρι να ετοιμάσεις ένα μπολ με πατατάκια ή να φέρεις ποτήρια, η μπύρα σου θα είναι παγωμένη σαν να την έβγαλες από ψυγείο επαγγελματικής κουζίνας.
Όπως έγραψε ένας χρήστης στο Reddit, "Το δοκίμασα μια φορά και δεν κοίταξα ποτέ πίσω. Το κόλπο με το αλάτι ισχύει".
iStockΓια ακόμα πιο γρήγορα αποτελέσματα, μπορείς να γυρίζεις απαλά την μπύρα μέσα στο μείγμα όσο παγώνει – αλλά προσοχή στο άνοιγμα μετά (οι φυσαλίδες δεν αστειεύονται).
Οπότε την επόμενη φορά που θα ξεμείνεις από παγωμένες μπύρες και δεν θες να γυρίσεις στο περίπτερο, θυμήσου αυτό το κόλπο. Θα σώσεις το πάρτι, την όρεξή σου και – πιθανότατα – τη φήμη σου.
Αν ψάχνεις τη διαφορά ανάμεσα σε "κρύα" και "παγωμένη" μπύρα, μόλις τη βρήκες.
Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Η μαγεία του Glenfiddich στο Esquire Townhouse Athens 2025
Στο Esquire Townhouse Athens 2025, το Glenfiddich 16YO παρουσίασε έναν κόσμο γεύσης και αισθητικής, εμπνευσμένο από τη συνεργασία με την Aston Martin F1® Team, σε μια βραδιά υψηλής ποιότητας και στυλ.
Από το Κεντάκι στον κόσμο: Το bourbon που έγινε σύμβολο εθνικής κληρονομιάς
Από τα βαρέλια του Κεντάκι έως τα μπαρ του κόσμου, το bourbon της Jim Beam αποδεικνύει πως η αυθεντικότητα και ο χρόνος παραμένουν οι πιο δυνατές αξίες κάθε παράδοσης.
St-Germain: Mixability à la française
Με ντελικάτο άρωµα φρέσκων λουλουδιών και την κοµψότητα της παριζιάνικης φινέτσας, το διάσηµο λικέρ St-Germain αποτελεί τον κρυφό άσο του mixability. Απογειώνει από ένα απλό spritz µέχρι τις πιο δηµιουργικές συνθέσεις, αποδεικνύοντας πως η γεύση της άνοιξης δεν έχει, τελικά, εποχή.
Γραφει Μπαμπης Δουκας15 χρόνια Athens Bar Show: Τι ξεχωρίσαμε στη μεγάλη γιορτή των spirits;
Από το Μεξικό και την Patrón μέχρι το γαλλικό St- Germain και το ιρλανδέζικο ουίσκι Teeling, ανακαλύψτε τις γεύσεις και τα brands που έκλεψαν τις εντυπώσεις
Anther Herrera, από μέλος συμμορίας στη Βενεζουέλα, ambassador για το ρούμι Santa Teresa 1796
Το 2003, συμμορίτες εισέβαλαν στη χασιέντα Santa Teresa και έστησαν ενέδρα. Τους δόθηκαν δύο επιλογές: Είτε να γίνουν ενεργά μέλη της είτε να αντιμετωπίσουν τον νόμο. Έτσι δημιουργήθηκε το Project Alcatraz, για το οποίο μας μίλησε ο σημερινός ambassador του Santa Teresa 1796.
Γραφει Ραφαελλα ΡαλληHennything Is Possible: Η νέα εποχή του Hennessy στο Athens Bar Show 2025
Με ανανεωμένο πνεύμα και vibrant ενέργεια το Hennessy επανασυστήθηκε δυναμικά στο Athens Bar Show 2025, αναδεικνύοντας τις απεριόριστες δυνατότητές του για mixability.

