
Φτιάχνοντας τεκίλα με έγχυση καφέ
Δύο από τα σημαντικότερα πράγματα στην ιστορία της ανθρωπότητας, μαζί.

Ας πούμε ότι φτάνει το τέλος μιας κουραστικής εβδομάδας, βράδυ Παρασκευής. Είσαι τελειωμένος από την κούραση αλλά σε περιμένει μια μακριά νύχτα κοινωνικοποίησης. Χρειάζεσαι καφεΐνη αλλά και ένα ποτό. Ή και τα δύο, ταυτόχρονα. Αντί να πιεις τον τέταρτο καφέ σου μέσα σε δέκα ώρες και ένα γρήγορο σφηνάκι στο σπίτι, γιατί να μην τα συνδυάσεις; Τεκίλα με έγχυση καφέ είναι η λύση -infused with coffee αν προτιμάς τους διεθνείς όρους της bartending κοινότητας- μαζί με βανίλια. Το αξίζεις άλλωστε.
Η παρακάτω συνταγή προέρχεται από το βιβλίο Tequila: Shake, Muddle, and Stir του Dan Jones και η αλήθεια είναι ότι απαιτεί μερικές ημέρες για να ετοιμαστεί. Το αποτέλεσμα όμως θα σε δικαιώσει, συνδυάζοντας δύο από τα σημαντικότερα περιουσιακά στοιχεία της ανθρωπότητας: τον καφέ και την τεκίλα.
Υλικά
- 1 ξυλάκι βανίλιας
- 20 μεζούρες λευκή τεκίλα
- 3 1/2 μεζούρες φρεσκοαλεσμένος καφές
- 3 1/2 μεζούρες σιρόπι ζάχαρης
Εκτέλεση
- Τοποθετείς το ξυλάκι βανίλιας στην τεκίλα και το αφήνεις να εγχυθεί σε αυτή για 24-72 ώρες (αναλόγως την ένταση της βανίλιας που επιθυμείς. Αν το αφήσεις μία ημέρα θα έχει μια απαλή γεύση, αν το αφήσει παραπάνω θα αποκτήσει περισσότερες ανθικ΄ςε νότες).
- Όταν ολοκληρωθεί η έγχυση, αφαιρείς τη βανίλια και προσθέτεις τον καφέ. Ανακινείς πολύ καλά και τοποθετείς στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ημέρες.
- Σουρώνεις με φίλτρο καφέ και προσθέτεις σιρόπι ζάχαρης. Ανακατεύεις καλά και το ποτό σου είναι έτοιμο.
Από: Esquire US
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, επιστρέφει στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου
Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, στρέφει και φέτος τα βλέμματα του παγκόσμιου οινικού στερεώματος στη Σαντορίνη.
Γιατί υπάρχει η τρύπα στα κουτάκια των αναψυκτικών –Όχι, δεν είναι για το καλαμάκι
Όχι, η τρύπα στη γλωττίδα του κουτιού δεν είναι για να κρατάει το καλαμάκι. Η ιστορία της ξεκινά από ένα πικνίκ το 1962 και κρύβει ευρηματικότητα, εργονομία και… περιβαλλοντικά οφέλη.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΤο Ideal είναι το πιο χοτ μπαρ της Αθήνας αυτή τη στιγμή
Οι λόγοι που καθιστούν το φρέσκο μπαρ των Εξαρχείων ό,τι πιο δημοφιλές παίζει τώρα στην αθηναϊκή σκηνή.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΌλα τα φώτα στο Bar Leone
Στο Χονγκ Κονγκ ίσως βρίσκεται το επόμενο μεγάλο μπαρ του μάταιου τούτου κόσμου. Ο Lorenzo Antinori μας μιλά για αυτό.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΈνας rooftop προορισμός σε μαγνητίζει στην Αθηναϊκή Ριβιερα
Τα Asteria Rooftop ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας και θα γίνουν το αγαπημένο σου σημείο για θερινή ραστώνη στην πόλη.
Πώς θα καταλάβεις αν σου σέρβιραν την μπύρα σε βρώμικο ποτήρι
Οι φυσαλίδες, ο αφρός και το άρωμα της μπύρας μπορούν να σου πουν πολλά για το αν το ποτήρι σου είναι πραγματικά καθαρό. Ιδού τι να προσέξεις.
Γραφει Τιμος Σαλαμες