Φτιάχνοντας τεκίλα με έγχυση καφέ

Δύο από τα σημαντικότερα πράγματα στην ιστορία της ανθρωπότητας, μαζί.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 07 Ιουνίου 2019

Ας πούμε ότι φτάνει το τέλος μιας κουραστικής εβδομάδας, βράδυ Παρασκευής. Είσαι τελειωμένος από την κούραση αλλά σε περιμένει μια μακριά νύχτα κοινωνικοποίησης. Χρειάζεσαι καφεΐνη αλλά και ένα ποτό. Ή και τα δύο, ταυτόχρονα. Αντί να πιεις τον τέταρτο καφέ σου μέσα σε δέκα ώρες και ένα γρήγορο σφηνάκι στο σπίτι, γιατί να μην τα συνδυάσεις; Τεκίλα με έγχυση καφέ είναι η λύση -infused with coffee αν προτιμάς τους διεθνείς όρους της bartending κοινότητας- μαζί με βανίλια. Το αξίζεις άλλωστε. 

Η παρακάτω συνταγή προέρχεται από το βιβλίο Tequila: Shake, Muddle, and Stir του Dan Jones και η αλήθεια είναι ότι απαιτεί μερικές ημέρες για να ετοιμαστεί. Το αποτέλεσμα όμως θα σε δικαιώσει, συνδυάζοντας δύο από τα σημαντικότερα περιουσιακά στοιχεία της ανθρωπότητας: τον καφέ και την τεκίλα.

Υλικά

  • 1 ξυλάκι βανίλιας
  • 20 μεζούρες λευκή τεκίλα
  • 3 1/2 μεζούρες φρεσκοαλεσμένος καφές
  • 3 1/2 μεζούρες σιρόπι ζάχαρης

Εκτέλεση 

  1. Τοποθετείς το ξυλάκι βανίλιας στην τεκίλα και το αφήνεις να εγχυθεί σε αυτή για 24-72 ώρες (αναλόγως την ένταση της βανίλιας που επιθυμείς. Αν το αφήσεις μία ημέρα θα έχει μια απαλή γεύση, αν το αφήσει παραπάνω θα αποκτήσει περισσότερες ανθικ΄ςε νότες).
  2. Όταν ολοκληρωθεί η έγχυση, αφαιρείς τη βανίλια και προσθέτεις τον καφέ. Ανακινείς πολύ καλά και τοποθετείς στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ημέρες. 
  3. Σουρώνεις με φίλτρο καφέ και προσθέτεις σιρόπι ζάχαρης. Ανακατεύεις καλά και το ποτό σου είναι έτοιμο. 

Από: Esquire US

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Bars

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Η επανάσταση της ελληνικής μικροζυθοποιίας

3 ειδικοί εξηγούν στο Esquire τι ακριβώς συμβαίνει και όλο και περισσότερες μπύρες από μικρούς παραγωγούς εμφανίζονται στη χώρα μας.

Τι συμβαίνει στο σώμα και το μυαλό όταν κόψεις το ποτό

Αλλάζουν πολλά περισσότερα από όσα θα περίμενες.