To Game of Thrones βγάζει στην αγορά 8 σκωτσέζικα ουίσκι

Τι θα πίνεις μέχρι να ξεκινήσει ο 8ος κύκλος της σειράς.

Ακόμη και οι πέτρες γνωρίζουν ότι "Winter is coming", αλλά διάολε, έρχεται με υπερβολικά αργούς ρυθμούς και κάποιοι ήδη έχουν εκφράσει τη δυσφορία τους για το γεγονός ότι ο 8ος και τελευταίος κύκλος του Game of Thrones ξεκινά Απρίλιο του 2019. Αυτό μεταφράζεται σε πέντε μήνες βασανιστικής αναμονής. Σε τέτοιες  περιπτώσεις, ένα -ή και παραπάνω- ποτό βοηθά.

Έτσι, μετά το White Walker by Johnnie Walker, το ίδιο το GoT κυκλοφόρησε 8 νέα ουίσκι (όσες και οι σεζόν της σειράς), φτιαγμένα από γνωστά και λατρεμένα αποστακτήρια της Σκωτίας, με κάθε φιάλη να φέρει το έμβλημα κάποιου από τους Οίκους του Westeros και της Νυχτερινής Φρουράς.

To Game of Thrones βγάζει στην αγορά 8 σκωτσέζικα ουίσκι

Για παράδειγμα το Cardhu φέρει το έμβλημα του Οίκου Targaryen (συγκεκριμένα πρόκειται για ένα Cardhu Gold Reserve). Το αποστακτήριό του ιδρύθηκε το 1824 από την Helen Cumming και τον σύζυγό της John. Ο θρύλος αναφέρει ότι η Helen κάποια στιγμή μεταμφίεσε το αποστακτήριο σε αρτοποιείο, προκειμένου να αποφύγει τους φοροεισπράκτορες, ενώ συνήθιζε να παραδίδει φιάλες σε πελάτες της, τα οποία έκρυβε κάτω από τα φορέματά της (ήξερε πως κανείς δεν θα ψάξει μια κυρία). Επίσης, κυματίζοντας τη σημαία της, ειδοποιούσε και τους άλλους παραγωγούς ουίσκι της περιοχής για την άφιξη των φοροεισπρακτόρων. Η επιλογή του Δράκου των Targaryen επομένως μόνο τυχαία δεν είναι, καθώς και σε αυτόν πλέον κάνει κουμάντο μια γυναίκα. 

Όσον αφορά τους άλλους οίκους, εκείνος των Lannister εκπροσωπείται από ένα Lagavulin 9 ετών, οι Stark από το Dalwhinnie των Highlands, οι Tyrell από το Clynelish (επίσης Highlands), οι Baratheon από ένα Royal Lochnagar 12 ετών, οι Greyjoy από Talisker Select Reserve (από το Isle of Skye) και οι Tully από το The Singleton of Glendullan Select (από το Speyside).

ΟΜΠΑΝ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΦΡΟΥΡΑ

Η Νυχτερινή Φρουρά έχει ξεχωριστό μπουκάλι: Μία μαύρη φιάλη με Oban Bay Reserve. Μία επιλογή διόλου τυχαία, καθώς πέρα από το σκούρο lay out του μπουκαλιού, το αποστακτήριο του Oban βρίσκεται από το 1794 σε ένα από τα βορειότερα σημεία της Σκωτίας. 

Οι φιάλες είναι διαθέσιμες ήδη και μπορείς να τις αποκτήσεις από εδώ, με το κόστος να κυμαίνεται από €47 μέχρι €99. Ή να αγοράσεις όλη τη συλλογή για €627. Υπάρχουν αρκετά αποθέματα, για να δεις ξανά όλες τις προηγούμενες σεζόν, μαζί με κάποιο ή κάποια από τα ουίσκι του Westeros.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.