Σύμφωνα με την επιστήμη ο James Bond είναι αλκοολικός

Η μόνη πραγματική απειλή για την υγεία του 007 είναι το Vesper Martini.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 17 Σεπτεμβρίου 2023

Ένα από τα πράγματα που δεν έκανε στις ταινίες του ο James Bond ήταν η υπεύθυνη κατανάλωση όσον αφορά το αλκοόλ, φτάνοντας μάλιστα στο άλλο άκρο. Και γι' αυτό υπάρχουν στοιχεία καθώς έγιναν σαφείς μετρήσεις από ομάδα ερευνητών στο πανεπιστήμιο του Οτάγκο, στη Νέα Ζηλανδία, που καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ο 007 είναι και επίσημα χρόνια αλκοολικός, με κατανάλωση που ξεπερνά το μέσο όρο. Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν  στο Medical Journal of Australia.

> Διάβασε ακόμη: Κι αν ο Daniel Craig είναι ο καλύτερος James Bond όλων των εποχών;

Μεταξύ άλλων αναφέρεται πως ο Bond έχει καταναλώσει μέχρι στιγμής 109 ποτά, με μέσο όρο τα 4,5 ανά ταινία. Αποκορύφωμα είναι το Quantum of Solace του 2008, όπου ο Daniel Craig κατέβασε 6 Vesper Martini σε λιγότερο από τις δύο ώρες που διαρκεί η ταινία.

Σύμφωνα με την επιστήμη ο James Bond είναι αλκοολικός

Ο μέσος όρος της αλκοόλης στο αίμα θα έχει ανέβει στο  0.36, μια ποσότητα που μπορεί να προκαλέσει αρκετά προβλήματα (σύμφωνα με το αμερικάνικο σύστημα μέτρησης η επιτρεπτή αναλογία είναι 0.08).

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Όπως αναφέρουν οι ερευνητές, η κατανάλωση αλκοόλ ωθεί συνήθως τον Bond εύκολα στο κρεβάτι (ακόμη και με κάποια επικίνδυνη τύπισσα), να οδηγεί επικίνδυνα, να τζογάρει χωρίς να σκέφτεται ενδεχόμενο ρίσκο, να συναναστρέφεται με αναξιόπιστους ανθρώπους και να εμπλέκεται σε βίαιες διενέξεις. Να παραβιάζει δηλαδή 5 από τους 11 δείκτες που σηματοδοτούν διαταραχή που σχετίζεται με το αλκοόλ. 

> Διάβασε ακόμη: Τα 15 χρόνια του Daniel Craig σαν James Bond σε ένα ντοκιμαντέρ

Οι συντάκτες της μελέτης υποδεικνύουν στην ΜΙ6 να λάβει μέτρα, καλλιεργώντας μια σωστή κουλτούρα κατανάλωσης για τους εργαζομένους της. Μπορείς να διαβάσεις όλη τη μελέτη εδώ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.