Μετά την τεκίλα και το mezcal, ας υποδεχτούμε το avila
Ποιο είναι το νέο απόσταγμα αγαύης που μπαίνει με φιλοδοξίες στην αγορά.
Μέχρι τώρα γνώριζες την τεκίλα, το mezcal άντε και δύο-τρία ακόμη αποστάγματα αγαύης όπως το sotol ή η bacanora. Ήρθε λοιπόν η στιγμή να μάθεις και το πιο πρόσφατο ποτό που σχετίζεται με την αγαύη, το avila. Πρόκειται για ένα spirit που θυμίζει αρκετά τεκίλα και είναι προϊόν 100% από μπλε αγαύη. Σε αντίθεση με την τεκίλα, φτιάχνεται μόνο στην πολιτεία Μορέλος, στα νότια του Μεξικού και αποτελεί μια νέα κατηγορία ποτού, που λανσάρει η Revel Spirits.
Εν αντιθέσει με τις περιοχές που παράγουν τεκίλα και οι φυτείες αγαύης βρίσκονται σε αυτές για πάνω από 400 χρόνια, εδώ έχουν υπάρξει νέες καλλιέργειες (συγκεκριμένα, από το 2012) στα πλούσια, αλκαλικά εδάφη του Μορέλος.

Όπως και η τεκίλα, διαχωρίζεται σε τρεις βασικές κατηγορίες (μέχρι στιγμής), τις blanco, reposado και anejo και η γεύση της περιγράφεται ως απαλή, με ελαφρώς καπνιστό προφίλ - κάτι σαν υβρίδιο μεταξύ των δύο αρχηγών της agave industry.
Πίσω από τo avila βρίσκονται οι Jacqui Thompson και Micah McFarlane, που εργάζονται στη μουσική βιομηχανία των ΗΠΑ, αλλά κυρίως ως λάτρεις των αποσταγμάτων αγαύης είπαν να ασχοληθούν σοβαρά με τον συγκεκριμένο κλάδο. Μάλιστα, βρίσκονται ήδη σε συζητήσεις με την μεξικανική κυβέρνηση προκειμένου να διευρύνουν τις εγκαταστάσεις τους και να συμπεριλάβουν με ακόμη πιο ενεργό ρόλο τις τοπικές κοινωνίες στην παραγωγή.
To avila λανσαρίστηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Μάιο και πλέον κυκλοφορεί σε αρκετές πολιτείες των ΗΠΑ, αποτελώντας μία από τις εναλλακτικές που αναζητούν οι απανταχού φίλοι της αγαύης. Μένει να δούμε αν θα αντέξει στο χρόνο και ασφαλώς αν θα κάνει αντίστοιχο γκελ με το mezcal.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Με το spritz του Select Aperitivo βρίσκεσαι απευθείας στη Βενετία
Μία από τις πιο ιδιαίτερες εμπειρίες του Athens Bar Show, με το κατακόκκινο bitter liqueur.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤο cocktail που μπορείς να φτιάξεις εύκολα και να εντυπωσιάσεις τους φίλους σου
Ανακάλυψε πώς ένα απλό Jim Beam Highball μπορεί να γίνει το ιδανικό cocktail για φίλους στο σπίτι, με δροσερή ισορροπία και εντυπωσιακό αποτέλεσμα.
Christmas the Sailor Jerry Way | Χριστούγεννα με Sailor Jerry, ένας άχαστος συνδυασμός
Το Sailor Jerry, το αγαπημένο μας Spiced Rum, διοργάνωσε ένα street style gathering ενόψει των εορτών.
Τα 50 καλύτερα μπαρ (και) της Ευρώπης είναι γεγονός
Τα The World's 50 Best Bars λανσάρουν τη νέα λίστα Europe’s 50 Best Bars, που δίνει την ευκαιρία σε μικρότερες πόλεις να λάμψουν μέσα από τα μπαρ τους.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤο μπλε πάρτι της χρονιάς από τo BOMBAY SAPPHIRE και τη Βάσια Κωσταρά
Με θέμα Step Into The Blue, ως μέρος της νέας παγκόσμιας καμπάνιας του BOMBAY SAPPHIRE gin, το viral πάρτι που έγινε στον εμβληματικό Φάρο του Σταύρος Νιάρχος εγκαινίασε την εορταστική σεζόν με τον πιο φαντασμαγορικό τρόπο!
Lauren Mote, τι παίζει με την τεκίλα σήμερα;
Μία κουβέντα με την Global Director of Trade Excellence της Patrón σχετικά με το μέλλον της αγαύης, τις αξίες που έχουν σημαντικές εταιρείες όπως η Bacardi και όλα όσα σημαίνουν sustainability στο τώρα.
Γραφει Μπαμπης Δουκας