Alcosynth, το συνθετικό ποτό που δεν προκαλεί hangover

Μεθύσι χωρίς τις μετέπειτα αρνητικές συνέπειες υπόσχεται το "αλκοόλ χωρίς αλκοόλ".

Ένα alcohol-free ποτό που θα σε φτιάχνει χωρίς όμως να προκαλεί hangover; Ναι, υπάρχει και ονομάζεται Alcosynth. Δημιουργός του είναι ο David Nutt, που ηγείται μίας επιστημονικής ομάδας στο Imperial College του Λονδίνου και έχει κατοχυρώσει με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας διάφορες χημικές ενώσεις, κάποιες εκ των οποίων χρησιμοποιούνται στο Alcosynth. Το τελευταίο, παρότι δεν περιέχει αλκοόλ αφομοιώνει πολλές από τις λειτουργίες του όπως ευφορία, καλή διάθεση και έλλειψη ντροπής, χωρίς ωστόσο να επηρεάζει όργανα και ζωτικές λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού. Κερασάκι στην τούρτα, το γεγονός ότι δεν μεθάς.

Μιλώντας στον Independent, ο Nutt αναφέρει ότι εργάζεται εδώ και 20 χρόνια πάνω στη συνθετική αλκοόλη που ονομάζεται Alcarelle, η οποία δεν έχει πάρει ακόμη επίσημη έγκριση αλλά αυτό αναμένεται να γίνει σύντομα, ώστε το προϊόν να βγει σύντομα στην αγορά.

"Είναι ένα ποτό για ενήλικες που μιμείται το αλκοόλ, χωρίς όμως να έχει επιβλαβείς επιδράσεις στον ανθρώπινο εγκέφαλο. Πιστεύω ότι μέχρι με το 2050 κανένας δεν θα καταναλώνει κακό αλκοόλ. Ασφαλώς, θα υπάρχει έλεγχος ώστε να διαπιστωθεί η ασφάλεια του προϊόντος, ενώ θα πρέπει να δείξουμε ότι είναι διαφορετικό από το αλκοόλ και δεν είναι τοξικό. Μεγάλη πρόκληση είναι επίσης να το αναμείξουμε με κάποια φρούτα ή κάποιο πλούσιο συστατικό που θα του προσδίδει ευχάριστη γεύση" ανέφερε μεταξύ άλλων ο καθηγητής Νευροψυχοφαρμακολογίας. 

Alcosynth, το συνθετικό ποτό που δεν προκαλεί hangover
Ο David Nutt.

Η έρευνα πάνω στο συγκεκριμένο πεδίο δεν είναι κάτι καινούριο για τον Nutt, ο οποίος πριν από μία δεκαετία εργαζόταν για λογαριασμό της βρετανικής κυβέρνησης στις προσπάθειες έρευνας και μείωσης της χρήσης ναρκωτικών. Απολύθηκε όταν προσπάθησε να αποδείξει ότι το αλκοόλ είναι πιο επιβλαβές από το LSD ή το ecstasy.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.

Αυτή είναι η πιο ακριβή τεκίλα στον κόσμο

Ένα μόνο μπουκάλι κοστίζει 3,5 εκατομμύρια δολάρια και προφανώς, έχει μπει στο ρεκόρ Γκίνες.

Γραφει Γεωργια Πρεζα