Thunderbolt: Ένα cocktail με λεμονάδα και espresso

Το απροσδόκητα ευχάριστο αποτέλεσμα που δεν αφορά μόνο γενναίους drinkers.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 20 Σεπτεμβρίου 2019

Υπάρχουν κάποιες γεύσεις που φαινομενικά και με μία πρώτη ματιά δεν μοιάζουν να ταιριάζουν. Η πικάντικη chili sauce με το παγωτό ή το φυστικοβούτυρο με τις πίκλες θα μπορούσαν να είναι δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα. Μερικοί συνδυασμοί ωστόσο μπορούν και ξεπερνούν τους κανόνες της γεύσης, αναστέλλουν τη λογική των αντανακλαστικών μας και σχεδόν απροσδόκητα, κερδίζουν μία θέση στη μνήμη του ουρανίσκου μας, για όλους τους σωστούς λόγους.

Στο Elk Cafe του Μπρούκλιν ταυτίζονται απόλυτα με όλα τα παραπάνω, γι' αυτό και έχουν δημιουργήσει ένα cocktail που φέρει το όνομα Thunderbolt και χρειάζεται μόλις δύο υλικά για να παρασκευαστεί: Λεμονάδα και espresso. Ξέρω, το να δοκιμάσεις κάτι τέτοιο απαιτεί τόλμη, φαντασία και γερό στομάχι. Το τελικό αποτέλεσμα όμως είναι μία γλυκόπικρη και ξινή έκπληξη. Όταν σερβίρεται αρχικά, ο καφές στέκεται στο επάνω μέρος του ποτού, θυμίζοντας το κλασικό Arnold Palmer (τη μείξη δηλαδή κρύου τσαγιού με λεμονάδα). Ανακατεύοντας όμως καλά τα δύο υλικά, έχεις ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Ένα σχεδόν καπνιστό drink που συγκρατεί τις εντάσεις του λεμονιού και την πικράδα του καφέ.

Thunderbolt: Ένα cocktail με λεμονάδα και espresso

Η συγκεκριμένη σύνθεση δεν είναι ασφαλώς κάτι εντελώς καινούριο. Πριν λίγα χρόνια η εταιρεία La Colombe είχε λανσάρει ένα προϊόν που ονομαζόταν Lemon Shandy και περιείχε λεμονάδα και cold brew. To Thunderbolt του Elk Cafe όμως έχει πιο αυθεντικό χαρακτήρα. Είναι παράλληλα ο τέλειος τρόπος για να αποχαιρετήσεις το καλοκαίρι και να επιστρέψεις σε κάποιες γνώριμες, φθινοπωρινές γεύσεις. Cheers to Thunderbolt λοιπόν.

Η συνταγή

Υλικά

  • 1 1/2 φλ. λεμονάδα της επιλογής σου 
  • 1 διπλός espresso

Εκτέλεση

  1. Βάζεις τη λεμονάδα σε ένα ποτήρι με πάγο. 
  2. Ρίχνεις μέσα τον espresso.
  3. Ανακατεύεις και απολαμβάνεις.

Από: Esquire US

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Η μαγεία του Glenfiddich στο Esquire Townhouse Athens 2025

Στο Esquire Townhouse Athens 2025, το Glenfiddich 16YO παρουσίασε έναν κόσμο γεύσης και αισθητικής, εμπνευσμένο από τη συνεργασία με την Aston Martin F1® Team, σε μια βραδιά υψηλής ποιότητας και στυλ.

Από το Κεντάκι στον κόσμο: Το bourbon που έγινε σύμβολο εθνικής κληρονομιάς

Από τα βαρέλια του Κεντάκι έως τα μπαρ του κόσμου, το bourbon της Jim Beam αποδεικνύει πως η αυθεντικότητα και ο χρόνος παραμένουν οι πιο δυνατές αξίες κάθε παράδοσης.

St-Germain: Mixability à la française

Με ντελικάτο άρωµα φρέσκων λουλουδιών και την κοµψότητα της παριζιάνικης φινέτσας, το διάσηµο λικέρ St-Germain αποτελεί τον κρυφό άσο του mixability. Απογειώνει από ένα απλό spritz µέχρι τις πιο δηµιουργικές συνθέσεις, αποδεικνύοντας πως η γεύση της άνοιξης δεν έχει, τελικά, εποχή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

15 χρόνια Athens Bar Show: Τι ξεχωρίσαμε στη μεγάλη γιορτή των spirits;

Από το Μεξικό και την Patrón μέχρι το γαλλικό St- Germain και το ιρλανδέζικο ουίσκι Teeling, ανακαλύψτε τις γεύσεις και τα brands που έκλεψαν τις εντυπώσεις

Anther Herrera, από μέλος συμμορίας στη Βενεζουέλα, ambassador για το ρούμι Santa Teresa 1796

Το 2003, συμμορίτες εισέβαλαν στη χασιέντα Santa Teresa και έστησαν ενέδρα. Τους δόθηκαν δύο επιλογές: Είτε να γίνουν ενεργά μέλη της είτε να αντιμετωπίσουν τον νόμο. Έτσι δημιουργήθηκε το Project Alcatraz, για το οποίο μας μίλησε ο σημερινός ambassador του Santa Teresa 1796.

Γραφει Ραφαελλα Ραλλη

Hennything Is Possible: Η νέα εποχή του Hennessy στο Athens Bar Show 2025

Με ανανεωμένο πνεύμα και vibrant ενέργεια το Hennessy επανασυστήθηκε δυναμικά στο Athens Bar Show 2025, αναδεικνύοντας τις απεριόριστες δυνατότητές του για mixability.