Thunderbolt: Ένα cocktail με λεμονάδα και espresso

Το απροσδόκητα ευχάριστο αποτέλεσμα που δεν αφορά μόνο γενναίους drinkers.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 20 Σεπτεμβρίου 2019

Υπάρχουν κάποιες γεύσεις που φαινομενικά και με μία πρώτη ματιά δεν μοιάζουν να ταιριάζουν. Η πικάντικη chili sauce με το παγωτό ή το φυστικοβούτυρο με τις πίκλες θα μπορούσαν να είναι δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα. Μερικοί συνδυασμοί ωστόσο μπορούν και ξεπερνούν τους κανόνες της γεύσης, αναστέλλουν τη λογική των αντανακλαστικών μας και σχεδόν απροσδόκητα, κερδίζουν μία θέση στη μνήμη του ουρανίσκου μας, για όλους τους σωστούς λόγους.

Στο Elk Cafe του Μπρούκλιν ταυτίζονται απόλυτα με όλα τα παραπάνω, γι' αυτό και έχουν δημιουργήσει ένα cocktail που φέρει το όνομα Thunderbolt και χρειάζεται μόλις δύο υλικά για να παρασκευαστεί: Λεμονάδα και espresso. Ξέρω, το να δοκιμάσεις κάτι τέτοιο απαιτεί τόλμη, φαντασία και γερό στομάχι. Το τελικό αποτέλεσμα όμως είναι μία γλυκόπικρη και ξινή έκπληξη. Όταν σερβίρεται αρχικά, ο καφές στέκεται στο επάνω μέρος του ποτού, θυμίζοντας το κλασικό Arnold Palmer (τη μείξη δηλαδή κρύου τσαγιού με λεμονάδα). Ανακατεύοντας όμως καλά τα δύο υλικά, έχεις ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Ένα σχεδόν καπνιστό drink που συγκρατεί τις εντάσεις του λεμονιού και την πικράδα του καφέ.

Thunderbolt: Ένα cocktail με λεμονάδα και espresso

Η συγκεκριμένη σύνθεση δεν είναι ασφαλώς κάτι εντελώς καινούριο. Πριν λίγα χρόνια η εταιρεία La Colombe είχε λανσάρει ένα προϊόν που ονομαζόταν Lemon Shandy και περιείχε λεμονάδα και cold brew. To Thunderbolt του Elk Cafe όμως έχει πιο αυθεντικό χαρακτήρα. Είναι παράλληλα ο τέλειος τρόπος για να αποχαιρετήσεις το καλοκαίρι και να επιστρέψεις σε κάποιες γνώριμες, φθινοπωρινές γεύσεις. Cheers to Thunderbolt λοιπόν.

Η συνταγή

Υλικά

  • 1 1/2 φλ. λεμονάδα της επιλογής σου 
  • 1 διπλός espresso

Εκτέλεση

  1. Βάζεις τη λεμονάδα σε ένα ποτήρι με πάγο. 
  2. Ρίχνεις μέσα τον espresso.
  3. Ανακατεύεις και απολαμβάνεις.

Από: Esquire US

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.