
Don Papa, το ιδιαίτερο new entry ρούμι από τις Φιλιππίνες
Ο θησαυρός της Sugarlandia δεν είναι απλά ένα ακόμη ρούμι.

Το ρούμι βρίσκεται σε μία από τις καλύτερες φάσεις της πολυτάραχης όσο και ενδιαφέρουσας ιστορίας του, αποτελώντας ένα από τα δημοφιλέστερα spirits των τελευταίων ετών. Ο versatile χαρακτήρας, το γεγονός πως αποτελεί μία τέλεια βάση για cocktails, το σώμα και η γεύση είναι μόνο κάποια από τα στοιχεία του ποτού της χαράς που το κάνουν να ξεχωρίζει.
Σε αυτό το πλαίσιο, οι επιλογές είναι ασφαλώς πολλές. Κάποιες όμως κάνουν τη διαφορά, για όλους τους σωστούς λόγους. Το Don Papa Rum είναι σίγουρα μία από αυτές τις περιπτώσεις. Το υψηλής ποιότητας παλαιωμένο ρούμι από το νησί Negros των Φιλιππίνων συστήθηκε στο ευρύ κοινό το 2012, όταν και ξεκίνησε να δημιουργείται στους πρόποδες του ενεργού ηφαιστείου Kanlaon.
Στην ευρύτερη περιοχή συναντά κάποιος μεγάλες φυτείες ζαχαροκάλαμων. Άλλωστε μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως οι ντόπιοι αποκαλούν την εν λόγω περιοχή Sugarlandia - οι Φιλιππίνες είναι ιστορικά ένας από τους δέκα κορυφαίους παραγωγούς ζαχαροκάλαμου στον πλανήτη, με το Negros να είναι υπεύθυνο για το σχεδόν 1/2 αυτής. Το κορυφαίας ποιότητας ζαχαροκάλαμο λοιπόν αλέθεται και παράγει μία γλυκιά όσο και πλούσια μελάσα.

Το εξαιρετικό ρούμι που φτιάχνεται εκεί αποτελεί έναν ιδιαίτερο φόρο τιμής στον Papa Isio (γνωστό και ως Dionisimo Magbuelas), τον πραγματικό και χαρισματικό ηγέτη του Negros, ο οποίος ήταν ο άνθρωπος που οδήγησε την Sugarlandia στην ανεξαρτησία από τους Ισπανούς, πίσω στη δεκαετία του 1890.
Αντλώντας έμπνευση από την εμβληματική μορφή του Papa Isio, το Don Papa είναι ένα ρούμι που παλαιώνει για 7 χρόνια σε 2 τύπους βαρελιών -σε αμερικανικά βαρέλια bourbon και σε αμερικανικά βαρέλια Rioja- με γεμάτη γεύση και άρωμα, νότες από βανίλια, μέλι και καραμελωμένα φρούτα.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, επιστρέφει στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου
Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, στρέφει και φέτος τα βλέμματα του παγκόσμιου οινικού στερεώματος στη Σαντορίνη.
Γιατί υπάρχει η τρύπα στα κουτάκια των αναψυκτικών –Όχι, δεν είναι για το καλαμάκι
Όχι, η τρύπα στη γλωττίδα του κουτιού δεν είναι για να κρατάει το καλαμάκι. Η ιστορία της ξεκινά από ένα πικνίκ το 1962 και κρύβει ευρηματικότητα, εργονομία και… περιβαλλοντικά οφέλη.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΤο Ideal είναι το πιο χοτ μπαρ της Αθήνας αυτή τη στιγμή
Οι λόγοι που καθιστούν το φρέσκο μπαρ των Εξαρχείων ό,τι πιο δημοφιλές παίζει τώρα στην αθηναϊκή σκηνή.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΌλα τα φώτα στο Bar Leone
Στο Χονγκ Κονγκ ίσως βρίσκεται το επόμενο μεγάλο μπαρ του μάταιου τούτου κόσμου. Ο Lorenzo Antinori μας μιλά για αυτό.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΈνας rooftop προορισμός σε μαγνητίζει στην Αθηναϊκή Ριβιερα
Τα Asteria Rooftop ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας και θα γίνουν το αγαπημένο σου σημείο για θερινή ραστώνη στην πόλη.
Πώς θα καταλάβεις αν σου σέρβιραν την μπύρα σε βρώμικο ποτήρι
Οι φυσαλίδες, ο αφρός και το άρωμα της μπύρας μπορούν να σου πουν πολλά για το αν το ποτήρι σου είναι πραγματικά καθαρό. Ιδού τι να προσέξεις.
Γραφει Τιμος Σαλαμες