Don Papa, το ιδιαίτερο new entry ρούμι από τις Φιλιππίνες

Ο θησαυρός της Sugarlandia δεν είναι απλά ένα ακόμη ρούμι.

Το ρούμι βρίσκεται σε μία από τις καλύτερες φάσεις της πολυτάραχης όσο και ενδιαφέρουσας ιστορίας του, αποτελώντας ένα από τα δημοφιλέστερα spirits των τελευταίων ετών. Ο versatile χαρακτήρας, το γεγονός πως αποτελεί μία τέλεια βάση για cocktails, το σώμα και η γεύση είναι μόνο κάποια από τα στοιχεία του ποτού της χαράς που το κάνουν να ξεχωρίζει. 

Σε αυτό το πλαίσιο, οι επιλογές είναι ασφαλώς πολλές. Κάποιες όμως κάνουν τη διαφορά, για όλους τους σωστούς λόγους. Το Don Papa Rum είναι σίγουρα μία από αυτές τις περιπτώσεις. Το υψηλής ποιότητας παλαιωμένο ρούμι από το νησί Negros των Φιλιππίνων συστήθηκε στο ευρύ κοινό το 2012, όταν και ξεκίνησε να δημιουργείται στους πρόποδες του ενεργού ηφαιστείου Kanlaon.

Στην ευρύτερη περιοχή συναντά κάποιος μεγάλες φυτείες ζαχαροκάλαμων. Άλλωστε μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως οι ντόπιοι αποκαλούν την εν λόγω περιοχή Sugarlandia - οι Φιλιππίνες είναι ιστορικά ένας από τους δέκα κορυφαίους παραγωγούς ζαχαροκάλαμου στον πλανήτη, με το Negros να είναι υπεύθυνο για το σχεδόν 1/2 αυτής. Το κορυφαίας ποιότητας ζαχαροκάλαμο λοιπόν αλέθεται και παράγει μία γλυκιά όσο και πλούσια μελάσα. 

Don Papa, το ιδιαίτερο new entry ρούμι από τις Φιλιππίνες

Το εξαιρετικό ρούμι που φτιάχνεται εκεί αποτελεί έναν ιδιαίτερο φόρο τιμής στον Papa Isio (γνωστό και ως Dionisimo Magbuelas), τον πραγματικό και χαρισματικό ηγέτη του Negros, ο οποίος ήταν ο άνθρωπος που οδήγησε την Sugarlandia στην ανεξαρτησία από τους Ισπανούς, πίσω στη δεκαετία του 1890.

Αντλώντας έμπνευση από την εμβληματική μορφή του Papa Isio, το Don Papa είναι ένα ρούμι που παλαιώνει για 7 χρόνια σε 2 τύπους βαρελιών -σε αμερικανικά βαρέλια bourbon και σε αμερικανικά βαρέλια Rioja- με γεμάτη γεύση και άρωμα, νότες από βανίλια, μέλι και καραμελωμένα φρούτα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Το μπλε πάρτι της χρονιάς από τo BOMBAY SAPPHIRE και τη Βάσια Κωσταρά

Με θέμα Step Into The Blue, ως μέρος της νέας παγκόσμιας καμπάνιας του BOMBAY SAPPHIRE gin, το viral πάρτι που έγινε στον εμβληματικό Φάρο του Σταύρος Νιάρχος εγκαινίασε την εορταστική σεζόν με τον πιο φαντασμαγορικό τρόπο!

Η μαγεία του Glenfiddich στο Esquire Townhouse Athens 2025

Στο Esquire Townhouse Athens 2025, το Glenfiddich 16YO παρουσίασε έναν κόσμο γεύσης και αισθητικής, εμπνευσμένο από τη συνεργασία με την Aston Martin F1® Team, σε μια βραδιά υψηλής ποιότητας και στυλ.

Από το Κεντάκι στον κόσμο: Το bourbon που έγινε σύμβολο εθνικής κληρονομιάς

Από τα βαρέλια του Κεντάκι έως τα μπαρ του κόσμου, το bourbon της Jim Beam αποδεικνύει πως η αυθεντικότητα και ο χρόνος παραμένουν οι πιο δυνατές αξίες κάθε παράδοσης.

Το κορυφαίο μπαρ του κόσμου αποκτά μικρό αδερφό

To νόστιμο ιταλικό ταξίδι του Lorenzo Antinori στην Ασία συνεχίζεται στην Κίνα, με το Bar Leone Shanghai.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

St-Germain: Mixability à la française

Με ντελικάτο άρωµα φρέσκων λουλουδιών και την κοµψότητα της παριζιάνικης φινέτσας, το διάσηµο λικέρ St-Germain αποτελεί τον κρυφό άσο του mixability. Απογειώνει από ένα απλό spritz µέχρι τις πιο δηµιουργικές συνθέσεις, αποδεικνύοντας πως η γεύση της άνοιξης δεν έχει, τελικά, εποχή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

15 χρόνια Athens Bar Show: Τι ξεχωρίσαμε στη μεγάλη γιορτή των spirits;

Από το Μεξικό και την Patrón μέχρι το γαλλικό St- Germain και το ιρλανδέζικο ουίσκι Teeling, ανακαλύψτε τις γεύσεις και τα brands που έκλεψαν τις εντυπώσεις