Ο LaMelo Ball κάνει απλά αυτό που αγαπά

Ανάμεσα σε φήμες, προκαταλήψεις και προσδοκίες, ο LaMelo Ball φαίνεται πως μπορεί να λάμψει στο ΝΒΑ.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 13 Ιανουαρίου 2021

Οι Charlotte Hornets έχουν κάνει μία αρκετά καλή αρχή στο φετινό ΝΒΑ, εκπλήσσοντας πολλούς. Περίπου 2 μήνες πριν, είχαν κάνει μία επιλογή στο draft που συζητήθηκε αρκετά: Διάλεξαν στο νο.3 τον 19χρονο γκαρντ LaMelo Ball, μικρότερο μέλος της πολυσυζητημένης οικογένειας Ball. Πιθανότατα και το πιο χαρισματικό αυτής. 

Ένα ρίσκο που άξιζε

Η κίνηση του General Manager Mitch Kupchak -φυσικά με τις ευλογίες του ιδιοκτήτη της ομάδας Michael Jordan- δείχνει μέχρι στιγμής να τους δικαιώνει. Ο LaMelo Ball έφερε, μαζί με το ταλέντο του, και το απαραίτητο hype στην πόλη της Βόρειας Καρολίνα. Όλα αυτά βγαίνουν στο παρκέ.

Πριν λίγες ημέρες, στον αγώνα εναντίον των Atlanta Hawks, ο Ball έγινε ο νεότερος παίκτης στην ιστορία του καλύτερου πρωταθλήματος μπάσκετ του πλανήτη που πέτυχε triple double, σε μία εποχή μάλιστα όπου ο Luka Doncic είναι όντως εκείνος που φέρει τον οποιονδήποτε τίτλου του "νεότερου που πέτυχε οτιδήποτε".

Σε ηλικία 19 ετών και 140 ημερών, ο ύψους 1,98 μ. πλέι μέικερ "έγραψε" 22 πόντους, 12 ριμπάουντ και 11 ασίστ απέναντι στον προσωπικό του αντίπαλο Trae Young.

Κάνει αυτό που λατρεύει

"Για μένα είναι κάτι απλό, κάτι που απολαμβάνω. Είναι το ίδιο το μπάσκετ και μόνο αυτό. Ξέρεις, το κάνω αυτό από την ηλικία των 3 ετών, όταν έπιασα για πρώτη φορά στα χέρια μου μπάλα μπάσκετ. Είναι αυτό που αγαπώ" αρκέστηκε να δηλώσει ο ίδιος ο πρωταγωνιστής μετά την μέχρι στιγμής κορυφαία βραδιά της ζωής του στο ΝΒΑ.

Είναι δεδομένο πως θα ακολουθήσουν κι άλλες. Για τους πιο απλούς λόγους. Από τεχνικής πλευράς, ο LaMelo είναι ένα κλασικό παράδειγμα χαρισματικού παίκτη του 21ου αιώνα: Ένας multi-dimensional combo guard που έχει αντιγράψει στοιχεία από παίκτες όπως οι James Harden, Steph Curry και Damian Lillard, με φαινομενικά unlimited shooting range και ικανότητα να δημιουργεί φάσεις για τους συμπαίκτες του από το πουθενά. Οι αδυναμίες τους στην άμυνα είναι προφανείς αλλά αυτό είναι κάτι που πάντοτε μπορεί να βελτιωθεί. Το ταλέντο όμως υπάρχει και φαίνεται άπλετο.

Ένας διαφορετικός Ball

Αρκούν αυτά για να κάνει μία αξιόλογη καριέρα στο ΝΒΑ; Εν αντιθέσει με τα αδέρφια του -τον επίσης ΝΒΑer Lonzo των New Orleans Pelicans και τον wannabe NBAer LiAngelo- και παρά το επικοινωνιακό show που εδώ και αρκετά χρόνια έχει φτιάξει ο πατέρας LaVar, ο ίδιος μοιάζει να είναι πολύ προσγειωμένος και προσηλωμένος. 

Ο LaMelo Ball κάνει απλά αυτό που αγαπάGetty Images

Η εμπειρία του από εφηβική ηλικία σε επαγγελματικά πρωταθλήματα -έχει παίξει στην Λιθουανία και την Αυστραλία- μοιάζει να λειτούργησε ευεργετικά για τον ίδιο, ωριμάζοντάς τον, κυρίως σαν προσωπικότητα.

Πλέον, καλείται αρχικά να ξεπεράσει το rookie wall και να γίνει αυτό που πραγματικά μπορεί: Ένας από τους κορυφαίους της γενιάς του.


Διάβασε ακόμη για τις ομάδες που αξίζει να παρακολουθήσεις στο φετινό ΝΒΑ και τον Dwight Howard που έπρεπε να εξιλεωθεί.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.