Ο Luka Doncic πλησιάζει τον Michael Jordan

Ο Σλοβένος σταρ των Dallas Mavericks απέχει μόλις ένα triple-double από τον κορυφαίο μπασκετμπολίστα όλων των εποχών.

Esquire Team
Γράφει: Μπάμπης Δούκας 11 Ιανουαρίου 2021

Την πορεία του Luka Doncic την γνωρίζουν καλά όσοι ασχολούνται με την πορτοκαλί μπάλα. Ο νεαρός Σλοβένος βρέθηκε από πολύ μικρή ηλικία στη Μαδρίτη για λογαριασμό της Ρεάλ και το 2015 έγινε ο νεαρότερος μπασκετμπολίστας που αγωνίστηκε ποτέ με τη φανέλα της Βασίλισσας τόσο στο ισπανικό πρωτάθλημα μπάσκετ (ACB) όσο και την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Γηραιάς Ηπείρου, Euroleague.

Κάνει τη διαφορά

Αφού κατέκτησε τα πάντα στην Ευρώπη, το 2018 πέρασε τον Ατλαντικό και βρέθηκε στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ, για λογαριασμό των Dallas Mavericks, που το επέλεξαν στο νο.3 του draft. Κάθε χρονιά που περνά εμφανίζεται όλο και καλύτερος στο παρκέ, θέτοντας -φέτος- υποψηφιότητα ακόμη και για MVP της κανονικής διάρκειας του καλύτερου πρωταθλήματος μπάσκετ του πλανήτη.

Το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, ο γκαρντ των Mavericks έκανε μία ακόμη καταπληκτική εμφάνιση απέναντι στους Orlando Magic, 'γράφοντας' 20 πόντους, 11 ριμπάουντ και 10 ασίστ. Η ομάδα του επικράτησε με 112-98.

Πλησιάζοντας τον GOAT

Το νέο triple-double του Luka Doncic ήταν το 27ο της καριέρας του και τον φέρνει στη 17η θέση με τα περισσότερα στην ιστορία του ΝΒΑ. Μία θέση μπροστά του, με μόλις ένα περισσότερο (28), βρίσκεται ο Michael Jordan και όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κάποιος, ο Σλοβένος σταρ σύντομα θα ξεπεράσει στη σχετική στατιστική κατηγορία τον Air.

Στην κορυφή της λίστας με τα περισσότερο triple-doubles φιγουράρει το όνομα του Oscar Robertson, που μετρά 181 τέτοια. Τον ακολουθούν οι Russell Westbrook με 150 και Magic Johnson με 138.

Ο Luka Doncic, λίγο πριν κλείσει τα 22 του, μοιάζει να έχει καταφέρει ήδη αρκετά στην μέχρι τώρα καριέρα του στο ΝΒΑ. Ίσως αυτή να είναι η χρονιά της απογείωσης, με τους ειδικούς στην αντίπερα όχθη να αναφέρουν πως περιμένουν από αυτών να γίνει ο κορυφαίος πασέρ της χρονιάς και να βελτιώσει τα ποσοστά του. Αν συμβεί αυτό, πιθανότατα να δούμε και πράγματα που δεν έχουμε ξαναδεί από Ευρωπαίο γκαρντ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος