Κι αν υπάρχει ήδη φαβορί για το Μουντιάλ του Κατάρ;

Μία πρώτη ματιά στο ακλόνητο φαβορί, τους ισχυρούς διεκδικητές και τα dark horses του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Μέσης Ανατολής.

Esquire Team
Γράφει: Μπάμπης Δούκας 21 Φεβρουαρίου 2022

Καθώς πλησιάζουμε στον τρίτο μήνα του έτους, κάθε φίλος του ποδοσφαίρου -και σίγουρα όχι μόνο όσοι ανήκουν στη συγκεκριμένη κατηγορία- μετρά αντίστροφα μέχρι την 21η Νοεμβρίου, όταν και το ξεκινά το Μουντιάλ 2022. Στο πολυσυζητημένο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, 32 εθνικές ομάδες θα διεκδικήσουν το ιερό δισκοπότηρο του ποδοσφαίρου - άλλες με περισσότερες, άλλες με λιγότερες πιθανότητες.

Προς το παρόν, έχουν εξασφαλίσει την πρόκρισή τους 15 αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα, με τα επόμενα εισιτήρια να αναζητούν κατόχους πολύ σύντομα. Το Esquire επιχειρεί μία πρώτη αξιολόγηση με βάση τις έως τώρα συνθήκες αλλά και τις αποδόσεις που δίνουν τα γραφεία στοιχημάτων. 

Οι 15 από τις 32 ομάδες που έχουν εξασφαλίσε έως τώρα την πρόκρισή τους:

  • Κατάρ
  • Αργεντινή
  • Βέλγιο
  • Βραζιλία
  • Κροατία
  • Δανία
  • Αγγλία
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Ιράν
  • Ολλανδία
  • Σερβία
  • Νότια Κορέα
  • Ισπανία
  • Ελβετία

Τα φαβορί

Η κάτοχος του τίτλου Γαλλία δε θα μπορούσε να μη συγκαταλέγεται ανάμεσα σε εκείνες τις ομάδες που θα διεκδικήσουν εκ νέου το τρόπαιο. Έχει τον Kylian Mbappe και τον Didier Deschamps. Έχει το ταλέντο, τη συνοχή και την εμπειρία.

Κι αν υπάρχει ήδη φαβορί για το Μουντιάλ του Κατάρ;

Ένα σκαλί πιο πίσω θα τοποθετούσαμε την Βραζιλία -όπως συμβαίνει πάντα, σε κάθε Μουντιάλ ανεξαρτήτως ρόστερ, ελλείψεων και κατάστασης- μαζί με την συνεπέστατη την τελευταία τετραετία Αγγλία (ναι, μη γελάς). Οι Ισπανία, Γερμανία και Αργεντινή θα μπορούσαν να συμπληρώσουν την 6 άδα των φαβορί. 

Οι ισχυροί διεκδικητές

Στην ακριβώς παραπάνω κατηγορία θα μπορούσε να βρίσκεται και η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ιταλία αλλά, ξέρεις, χρειάζεται να προκριθεί πρώτα. Από τη στιγμή βέβαια που θα βρεθεί στα γήπεδα της Μέσης Ανατολής, η Σκουάντρα Ατζούρα του Roberto Mancini είναι ικανή για τα πάντα.

EURO 2020 ΙΤΑΛΙΑ ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΜΠΟΝΟΥΤΣΙGetty Images

Το Βέλγιο παραμένει μία υπολογίσιμη δύναμη όπως άλλωστε μαρτυρά και η (αυτή τη στιγμή) πρώτη θέση στο ranking της FIFA. Υπάρχει και έξτρα κίνητρο για αυτούς, καθώς ίσως είναι η τελευταία ευκαιρία για μία πραγματικά σπουδαία διάκριση, για μία πολύ σημαντική φουρνιά ποδοσφαιριστών. Από την πλευρά της, η Ολλανδία δείχνει να διατηρεί ένα σημαντικό potential, που ίσως την οδηγήσει αρκετά μακριά.

Τα outsiders

Η Πορτογαλία του Cristiano Ronaldo (αλλά και αρκετών ακόμη εξαιρετικών παικτών) θα μπορούσε να είναι ένα ενδιαφέρον outsider. Το ίδιο ισχύει και για την Δανία, που έδειξε να χτίζει ένα μομέντουμ στο περασμένο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, φτάνοντας έως τα ημιτελικά παρά το αρχικό σοκ με τον Christian Eriksen.

ΜΕΣΙ ΚΑΙ ΡΟΝΑΛΝΤΟ

Αν πάλι είσαι από εκείνους τους τύπους που αποζητούν μία λιγότερο διαφημισμένη εθνική ομάδα για να υποστηρίξουν -αλλά και για ένα fun bet με μεγάλη στοιχηματική απόδοση- τότε μπορείς να επιλέξεις τις ΗΠΑ. Οι Αμερικανοί μπορούν ακόμη και να παρουσιάσουν το καλύτερο σύνολο της ιστορίας τους σε Μουντιάλ σε όρους, ταλέντου, εμπειρίας και παραστάσεων. 

Ο Christian Pulisic της Τσέλσι, ο Weston McKennie της Γιουβέντους, ο Sergiño Dest της Μπαρτσελόνα, ο Tyler Adams της Λειψίας, ο Yunus Musah της Βαλένθια και ο Tim Weah της Λιλ συνθέτουν μία πολλά υποσχόμενη βάση παικτών.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος