Ο Conor McGregor αποσύρεται από το ΜΜΑ

Οριστικό αντίο ή μήπως τρολάρισμα από τον Ιρλανδό μαχητή;

Να και κάτι που κανείς δεν περίμενε, ειδικά από τον Notorious. Με έναν μάλλον ασυνήθιστο για τα δεδομένα του τρόπο αποφάσισε να ανακοινώσει την απόσυρσή του από το ΜΜΑ ο Conor McGregor. Ο Ιρλανδός πρωταθλητής των μεικτών πολεμικών τεχνών προτίμησε να ενημερώσει media και fans για την απόφασή του μέσω ενός tweet. "Γεια σας παιδιά. Εν συντομία: Σήμερα πήρα την απόφαση να αποσυρθώ από το ΜΜΑ. Εύχομαι σε όλους τους παλιούς συναθλητές να συνεχίσουν με επιτυχία στο θεσμό. Πλέον, ανήκω στην κατηγορία των παλιών συναδέλφων που έχουν ήδη αποσυρθεί. Κερνάω ένα γύρο με Pina Coladas" αναφέρει το λιτό διαδικτυακό μήνυμα του McGregor.

Προς έκπληξη όλων, ο McGregor αποσύρεται από τα ρινγκ, έξι μήνες μετά την ήττα του από τον Khabib Nurmagomedov κι ενώ σχεδίαζε την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση τον Ιούλιο (η ποινή του έχει εκπνεύσει), Μάλιστα, οι φήμες αναφέρουν πως θα έκανε την επανεμφάνισή του στο οκτάγωνο κατά τη διάρκεια του UFC 239 (ένα event με διεθνείς αναμετρήσεις στο Λας Βέγκας) ε μόνη προϋπόθεση να ικανοποιηθούν οι οικονομικές του απαιτήσεις. 

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που δηλώνει πως αποσύρεται: Κάτι τέτοιο, πάλι μέσω Twitter, είχε κάνει και το 2016, όταν είχε γράψει ότι "αποφάσισε να φύγει νέος", πριν παραδεχθεί πως χρησιμοποιήσει τον συγκεκριμένο τρόπο για να πιέσει το UFC ώστε να ικανοποιήσει κάποιους όρους του. 

Υπάρχουν βέβαια και εκείνες οι φωνές που υποστηρίζουν πως ο McGregor απλά τρολάρει και σύντομα θα έχουμε νέα του προς την ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση. 

Βιογραφία εν συντομία

O Conor McGregor γεννήθηκε (στις 14 Ιουλίου του 1988) και μεγάλωσε στο Δουβλίνο και πιο συγκεκριμένα στη γειτονιά του Κρέμλιν. Γιος του Tony και της Margaret McGregor, έδειξε από πολύ νωρίς την έφεσή του προς τον αθλητισμό, προτιμώντας αρχικά το ποδόσφαιρο. Στα 12 του όμως ξεκίνησε πυγμαχία στην αθλητική λέσχη του Κρέμλιν και έκτοτε αφιερώθηκε στις πολεμικές τέχνες.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Conor McGregor Official (@thenotoriousmma) on

Παράλληλα με τη δουλειά του υδραυλικού, που μάθαινε από τα 18, έκανε όλο και πιο σκληρές προπονήσεις μαζί με τον Tom Egan (ήδη επαγγελματία αθλητή του UFC), για να ξεκινήσει την πορεία του στα ρινγκ, με την πρώτη του νίκη εναντίον του Kieran Campbell (με ΤΚΟ στον πρώτο γύρο) για το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα του Δουβλίνου.  Σε ηλικία 20 ετών, τον Μάρτιο του 2008, έκανε το ντεμπούτο του στο ΜΜΑ, νικώντας (πάλι με ΤΚΟ) τον Gary Morris. Τον Φεβρουάριο του 2013, το UFC ανακοίνωσε ότι ο McGregor υπέγραψε επαγγλεματικό συμβόλαιο, όντας ο δεύτερος Ιρλανδός που καταφέρνει κάτι τέτοιο (ο Tom Egan ήταν ο πρώτος). Το επιθετικό του στυλ αλλά και η αλαζονική του συμπεριφορά θα τον κάνουν σύντομα γνωστό, την ώρα που θα κερδίζει όλο και περισσότερους αγώνες (και δημοσιότητα).

Ο Conor McGregor αποσύρεται από το ΜΜΑ

Στις 12 Δεκεμβρίου του 2015, στο UFC 194, ο McGregor νίκησε τον Βραζιλιάνο Jose Aldo σε αγώνα για το πρωτάθλημα της κατηγορίας φτερού του UFC με νοκ άουτ σε μόλις 13 δευτερόλεπτα στον πρώτο γύρο. Αυτή ήταν η ταχύτερη νίκη σε αγώνα για τίτλο στην ιστορία του UFC.

Στις 13 Νοεμβρίου του 2016 θα κερδίσει τον Αμερικάνο Eddie Alvarez στο UFC 205 (για το πρωτάθλημα Ελαφρών Βαρέων) και έτσι θα γίνει ο πρώτος αθλητής της ιστορίας του UFC που κατέχει τον τίτλο σε δύο διαφορετικές κατηγορίες.

Τον Αύγουστο του 2017 έκανε το ντεμπούτο του και στην επαγγελματική πυγμαχία, όταν και ηττήθηκε από τον Floyd Mayweather. Το ρεκόρ του, μέχρι στιγμής, είναι 21-5, με πιο πρόσφατη ήττα εκείνη από τον Nurmagomedov, για το πρωτάθλημα Ελαφρών Βαρέων.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος