Παπούτσια για κάθε σύγχρονη αντρική γκαρνταρόμπα

Από τις χειμωνιάτικες μπότες μέχρι τις άκρως καλοκαιρινές εσπαντρίγιες.

Κάθε εποχή έχει το δικό της dress code, τα δικά της ρούχα και παπούτσια. Ανάμεσα σ' αυτά συναντάς κλασικές αξίες και κομμάτια που φέτος είναι στη μόδα, του χρόνου όμως διαμένουν στο βάθος της ντουλάπας σου. Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν τα ακόλουθα ζευγάρια αντρικών παπουτσιών που χαρακτηρίζονται ως διαχρονικά και περιλαμβάνουν από μπότες και μποτάκια μέχρι αθλητικά, το νο1 καλοκαιρινό παπούτσι, αλλά και πιο επίσημες επιλογές.

Τα loafers

Παπούτσια για κάθε σύγχρονη αντρική γκαρνταρόμπαΈχουν ταυτιστεί με την ιταλική φινέτσα (παρόλο που οι ρίζες τους είναι νορβηγικές) και με την πιο εκλεπτυσμένη εκδοχή του smart casual ντυσίματος.

 

 

Τα λευκά sneakers

ΑΝΤΡΙΚΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑΔερμάτινα και λευκά, τα sneakers με την μινιμαλιστική αισθητική, είτε πρόκειται για τα κλασικά adidas Stan Smith, είτε για τα λευκά Converse- φλατ ή μποτάκι- είτε για οποιοδήποτε άλλο brand, αποτελούν την πιο κομψή casual επιλογή σε υπόδημα. Ταιριάζουν ιδανικά με τα πάντα, κυριολεκτικά. Ακόμα και με κοστούμι.

Τα trainers

ΑΝΤΡΙΚΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑΝαι ok, ωραία και ευκολοφόρετα τα sneakers, αλλά σίγουρα δεν είναι η κατάλληλη επιλογή όταν θέλεις να γυμναστείς. Σ' αυτή την περίπτωση η μόνη λύση είναι ένα ποιοτικό ζευγάρι αθλητικών υποδημάτων, που προσφέρει ελευθερία κινήσεων και προστασία από κραδασμούς, αλλά και κομψό στυλ.

 

Οι chelsea boots

ΑΝΤΡΙΚΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑΕίναι η κομψή εκδοχή της ορειβατικής μπότας και οφείλουν τη δημοφιλία τους κυρίως στους Beatles που τα καθιέρωσαν στο αντρικό ντύσιμο, καθιστώντας τα μία από τις μεγαλύτερες τάσεις του αντρικού στυλ τον περασμένο αιώνα. Πώς θα τα συνδυάσεις; Με μαύρα skinny jeans ή παντελόνια σε στενή γραμμή. Τι να προσέξεις; Το παντελόνι να τελειώνει εκεί που αρχίζει το παπούτσι και να μην στριμώχνεις το μπατζάκι μέσα στο μποτάκι.

Οι desert boots

ΑΝΤΡΙΚΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑΤο ίσως πιο μάχιμο αντρικό υπόδημα, μετά τις στρατιωτικές μπότες, το οποίο έγινε δημοφιλές στις στρατιωτικές μονάδες που βρίσκονταν στα τέλη του '40 στην έρημο, χάρη στη λεπτή, αλλά γερή λαστιχένια σόλα του. Επένδυσε τους ανοιξιάτικους μήνες σε ένα ζευγάρι σε γήινες, ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις και τους χειμερινούς σε σκούρο γκρι. 

 

Οι εσπαντρίγιες

ΑΝΤΡΙΚΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑΈνα κατεξοχήν καλοκαιρινό παπούτσι, τόσο cool, όσο και ευαίσθητο, λόγω του βαμβακερού ή από καμβά υφάσματός τους και της σόλας από ψάθα.

 

 

 

Τα oxfords

ΑΝΤΡΙΚΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑΗ ιδανική επιλογή για να χτίσεις ένα formal look. Φοριούνται αυστηρά σε μαύρο χρώμα και συνδυάζονται με ένα φίνο κοστούμι που αγκαλιάζει όμορφα το σώμα σου.

 

 

Τα brogues

ΑΝΤΡΙΚΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑΕίναι μακράν τα πιο δημοφιλή "καλά" αντρικά παπούτσια. Τι να προσέξεις για να τα φορέσεις σωστά; Πρώτον, όσο πιο μεγάλες οι τρύπες, τόσο πιο casual και λιγότερο formal είναι το παπούτσι. Δεύτερον, το μαύρο χρώμα στα brogues είναι πολύ αυστηρό για casual ντύσιμο, ενώ το ανοιχτό καφέ πολύ casual για κοστούμι. 

 

Οι Balmoral boots

ΑΝΤΡΙΚΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑΓνωστές για την αριστοκρατική καταγωγή τους (ο πρώτος που τις φόρεσε ήταν ο Πρίγκιπας Αλβέρτος, σύζυγος της Βασίλισσας Βικτορίας του Ηνωμένου Βασιλείου), χαρακτηρίζονται ως το απόλυτο "εργαλείο" για να αναδείξεις κάθε κοστούμι.

 

 


Κεντρική φωτογραφία Getty Images

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.