Ο Pelé έρχεται στο Netflix

Το ντοκιμαντέρ για τον Βασιλιά της μπάλας κάνει πρεμιέρα στις 23 Φεβρουαρίου.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 17 Ιανουαρίου 2021

Το Pelé έρχεται να προστεθεί στα πολλά αθλητικά ντοκιμαντέρ που καταφθάνουν εντός του 2021 στις οθόνες μας, με πρωταγωνιστή ασφαλώς τον Βραζιλιάνο θρύλο του ποδοσφαίρου, που δικαίως θεωρείται ένας από τους κορυφαίους παίκτες όλων των εποχών.

Πλέον, τόσο οι φίλοι του ποδοσφαίρου και του εν λόγω genre ντοκιμαντέρ όσο και εκείνη της πιο δημοφιλούς πλατφόρμας streaming θα έχουν την ευκαιρία για μία πιο διεισδυτική και ενδιαφέρουσα ματιά στη ζωή και την καριέρα του Pelé.

Η βιογραφία

Ο Edson Arantes do Nascimento, γνωστός απλά ως Pelé, θεωρείται από τους περισσότερους ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών. Ο Βραζιλιάνος θρύλος γεννήθηκε στις 23 Οκτωβρίου 1940 στην πόλη Τρες Κορασόες (στα ελληνικά μεταφράζεται ως Τρεις Καρδιές), της πολιτείας Μίνας Ζεράιζ.

Μεταξύ άλλων, στην τεράστια καριέρα του κέρδισε 3 Μουντιάλ με τη Σελεσάο (1958, 1962, 1970), 6 Πρωταθλήματα Βραζιλίας με τη Σάντος και 2 Copa Libertadores.

Σύμφωνα με πολλές πηγές θεωρείται ο κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών με 1.281 γκολ σε 1.363 παιχνίδια - μία στατιστική που συχνά αμφισβητείται από αρκετούς. Εκείνο όμως που δεν τίθεται προς συζήτηση είναι η εξωπραγματική ποδοσφαιρική αξία του πάλαι ποτέ νο.10 της Σελεσάο και της Σάντος.

Το ντοκιμαντέρ

Το ντοκιμαντέρ των Ben Nicholas και David Tryhorn που κάνει πρεμιέρα στις 23 Φεβρουαρίου στο Netflix επικεντρώνεται στη διάρκεια 12 ετών. Συγκεκριμένα από το Μουντιάλ του 1958 όπου ουσιαστικά ο Pelé σε ηλικία 17 ετών συστήθηκε στο ευρύ κοινό μέχρι και εκείνο του 1970, που ο πλανήτης είδε ενδεχομένως την καλύτερη εθνική Βραζιλίας όλων των εποχών.

Εκτός από τον Pelé που παραχώρησε αρκετές συνεντεύξεις για τη δημιουργία της παραγωγής θα υπάρχει αρκετό αδημοσίευτο υλικό από τη ζωή και την καριέρα του, αλλά και εικόνες τόσο μέσα από το γήπεδο όσο και έξω από αυτό. Φιλοξενούνται επίσης συνεντεύξεις θρυλικών πρώην συμπαικτών του, όπως των Zagallo, Jairzinho και Rivellino.

To Netflix έδωσε στη δημοσιότητα ένα teaser 30", για να πάρουν άπαντες μία μικρή γεύση του τι θα ακολουθήσει. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Οι Behemoth, Testament και Prestilence έρχονται τον Ιούλιο στην Αθήνα

Στις 28 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Release Athens 2024.

Όσα περιμένουμε από τη 2η σεζόν του Fallout

Η σειρά ήδη εδραίωσε τη θέση της ως μία από τις δημοφιλέστερες του Amazon Prime Video.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10000 Ships, το μυστηριώδες spin-off του Game of Thrones που ακυρώθηκε στο παρά πέντε

Πέρα από τη σειρά του Jon Snow, μόλις μάθαμε για ένα ακόμη που δε βρήκε ποτέ τον δρόμο του για τη μικρή οθόνη.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η μίνι σειρά που πρέπει να δεις αν σου λείπει το Succession

Είναι στο Netflix και έχει μόνο 6 επεισόδια και πρωταγωνιστή τον Jeff Daniels. Ό,τι πρέπει δηλαδή για το σαββατοκύριακο.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10 πικάντικες αλήθειες για τον Channing Tatum

Ο αμερικανός ηθοποιός κλείνει σήμερα 44 χρόνιας ζωής και εμείς βρίσκουμε άγνωστα στοιχεία για τη ζωή και την καριέρα του.

Γραφει Γιαννης Σπανος