Από τη Μύκονο στη Σαντορίνη

Τα trademark ελληνικά νησιά έγιναν διάσημα σε κάθε γωνιά του πλανήτη για κάποιους πολύ συγκεκριμένους λόγους.

Αν μόνο δύο νησιά αποτελούσαν τον ορισμό του ελληνικού καλοκαιριού στα πέρατα του κόσμου, αυτά δεν θα μπορούσαν να είναι άλλα από τη Μύκονο και τη Σαντορίνη. Ναι, ξέρω, υπάρχουν εκατοντάδες άλλα ελληνικά νησιά που αξίζουν τον κόπο αλλά ας είμαστε ειλικρινείς: Αν ρωτήσεις κάποιον να σου κατονομάσει μόνο δύο από αυτά, γνωρίζεις πολύ καλά ποια θα είναι.

Το κοσμοπολίτικο νησί των Ανέμων

Μιλώντας για τη Μύκονο, δεν αναφερόμαστε μόνο σε έναν από τους δημοφιλέστερους ελληνικούς προορισμούς αλλά σε έναν από τους πιο συναρπαστικούς high end destinations του κόσμου. Η πανέμορφη Κυκλάδα αποτελεί εδώ και αρκετά χρόνια αγαπημένο προορισμό για εκατοντάδες ηθοποιούς, τραγουδιστές, μοντέλα, αθλητές και γενικότερα σημαντικές προσωπικότητες παγκόσμιας αναγνωρισιμότητας αλλά όχι μόνον για αυτούς.

> Διάβασε ακόμη: Τα ομορφότερα και πιο ηλιόλουστα νησιά του κόσμου

Στο Νησί των Ανέμων μπορεί κάποιος να βρει τα πάντα. Όλα περιστρέφονται γύρω από τον βασικό άξονα των 4 "D" (dining, diving, drinking και dancing) αλλά και τη γενικότερη αύρα ενός μέρους που έχει τον τρόπο του να σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή.

Από τη Μύκονο στη Σαντορίνη

Εκείνο που κάνει μοναδική τη Μύκονο είναι το έξοχο πάντρεμα της γνήσιας κυκλαδίτικης αισθητικής με τις μαγευτικές παραλίες και την έντονη νυχτερινή ζωή – με τρόπο που σχεδόν κανένα άλλο ελληνικό νησί δεν καταφέρνει σε τέτοιο βαθμό.

Η Χώρα της Μυκόνου -με τα Ματογιάννια, τη Μικρή Βενετία, τους Ανεμόμυλους και το γοητευτικό παλιό λιμάνι να αποτελούν τα σημαντικότερα points of interest- κατορθώνει να διατηρήσει τη γραφικότητά της και παράλληλα να είναι λαμπερή και κοσμοπολίτικη.

Κάτι που έρχεται σε αντιδιαστολή με την εξίσου πανέμορφη αλλά αισθητά πιο ήρεμη Άνω Μερά, τον αμέσως μεγαλύτερο οικισμό, που κρατά έντονο το κυκλαδίτικο στοιχείο προμηθεύοντας με έξοχες εικόνες τον επισκέπτη. Συνήθως θα περάσει κάποιος από αυτή πηγαίνοντας ή επιστρέφοντας από τις βορειοανατολικές παραλίες.

Όσον αφορά τις τελευταίες, όχι μόνο στο συγκεκριμένο γεωγραφικό περιορισμό, μπορούμε να πούμε πως ικανοποιούν κυριολεκτικά κάθε γούστο. Η κοσμοπολίτικη Ψαρού διαθέτει σιμιγδαλένια άμμο και πάντοτε celebrity κοινό με εξαιρετικό beach service και αξιοπρόσεκτες προτάσεις φαγητού και shopping.

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΜΥΚΟΝΟΣ ΚΑΙ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ 4

Ο  Άγιος Σώστης είναι η πιο όμορφη αμμώδης παραλία της βόρειας πλευράς. Ο Ορνός ξεχωρίζει για την ψιλή λευκή άμμο και τα απάνεμα ρηχά γαλαζοπράσινα νερά, κάτι που την καθιστά ιδανική για οικογένειες. Το Paradise είναι η αγαπημένη του νεαρόκοσμου και το Super Paradise εκείνη που σου δίνει την πιο χαρακτηριστική αίσθηση του νησιού. Η Παράγκα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η πιο τροπική και ο Πάνορμος ως η πιο εκλεπτυσμένη. Σε όλες τις προαναφερθείσες μπορούν να προστεθούν η Φτελιά, ο Φωκός, ο Άγιος Σώστης, η Μεγάλη Άμμος, ο Τούρλος, ο Κόρφος, ο Άγιος Στέφανος και η Ελιά.

Η μοναδική στο είδος της Σαντορίνη

Η Σαντορίνη είναι μία πραγματική εμπειρία ζωής, με δικαιολογημένη θέση στη wish list κάθε ταξιδιώτη σε αυτόν τον πλανήτη. Τοποθετημένη στη νοτιονατολική πλευρά των Κυκλάδων, διαθέτει ένα από διασημότερα ηλιοβασιλέματα του κόσμου, χωρίς να περιορίζεται αποκλειστικά σε αυτό. Επιβλητικό, σεληνιακό τοπίο, αρχαιολογικά ευρήματα, εντυπωσιακές παραλίες με μαύρη ή κόκκινη άμμο, οινογνωσίες από τους μοναδικούς σαντορινιούς αμπελώνες και ξεχωριστές γαστρονομικές επιλογές είναι λίγες μόνο από τις προτάσεις που ο καθένας καλείται να εξερευνήσει με όλες του τις αισθήσεις.

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΜΥΚΟΝΟΣ ΚΑΙ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ 2

Η εκθαμβωτική Οία είναι ο πρώτος οικισμός του νησιού που χαρακτηρίστηκε διατηρητέος (1976) και συγκαταλέγεται στους πλέον φωτογραφημένους σε οικουμενικό level. Το ηλιοβασίλεμά της την έχει καταστήσει ως το πιο δημοφιλές μέρος του νησιού και τα σοκάκια της λειτουργούν σαν Σειρήνες που προκαλούν τον επισκέπτη να χαθεί και να ανακαλύψει κάθε γωνιά.

Το μωσαϊκό της Οίας συμπληρώνουν οι άπειροι τρούλοι -διαθέτει περισσότερες από 60 εκκλησίες- ενώ ξεχωρίζει και για την πληθώρα εξαιρετικών επιλογών σε εστιατόρια, café και bars. Κανείς δεν θα πρέπει να παραλείψει μία βόλτα μέχρι το γραφικό λιμανάκι Αμμούδι, ακολουθώντας τα 214 σκαλοπάτια που κατηφορίζουν από την Οία. Το πρώην εμπορικό λιμάνι του 19ου αιώνα με τα εκθαμβωτικά μπλε νερά ανάμεσα στα κατακόκκινα βράχια είναι μία ασφαλής λύση για τους λάτρεις των θαλασσινών.

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΜΥΚΟΝΟΣ ΚΑΙ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ 1

Τα Φηρά, η κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα του νησιού, βρίσκονται σε υψόμετρο 260 μ. και μοιάζουν σαν να σκαρφάλωσαν στο βράχο για να προκαλέσουν το θαυμασμό και το δέος του ταξιδιώτη. Και το καταφέρνουν. Η θέση τους χαρίζει εξαιρετική θέα στα μικρά ηφαιστειογενή νησάκια Νέα και Παλαιά Καμένη. Σε απόσταση περίπου 10' από τα Φηρά υπάρχει και το Φηροστεφάνι, μία από τις πιο γοητευτικές στάσεις της ευρύτερης περιοχής με ασυναγώνιστη θέα στην καλντέρα αλλά και μπόλικες αξιόλογες προτάσεις για φαγητό.

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΜΥΚΟΝΟΣ ΚΑΙ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ 5
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΜΥΚΟΝΟΣ ΚΑΙ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ 6

To Ημεροβίγλι, καταλαμβάνοντας ένα από τα πιο προνομιακά σημεία του νησιού και λειτουργώντας σαν ένα φυσικό μπαλκόνι στο Αιγαίο, προσφέρει συγκλονιστική θέα της κανλντέρας και της Θηρασιάς, έχοντας ταυτόχρονα ένα εξαιρετικά σούπερ χαλαρωτικό περιβάλλον. Τρία ακόμη διαμάντια της Σαντορίνης, πολύ πιο ήρεμα από τις προηγούμενες τοποθεσίες, είναι τα χωριά Πύργος, Εμπορείο και Μεγαλοχώρι.

> Διάβασε ακόμη: Η πιο δημοφιλής κρυφή παραλία του Instagram βρίσκεται στην Κεφαλονιά

Τέλος, το νησί φημίζεται για τη σπουδαία οινική του παράδοση και η επίσκεψη σε κάποιο από τα οινοποιεία του είναι παραπάνω από επιβεβλημένη.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης