Ο Stephen Curry και η 'χρυσή' συμφωνία με την Under Armour

Ο Stephen Curry ετοιμάζεται να γίνει μέλος μιας λίστας που περιλαμβάνει μόνο τους Michael Jordan και LeBron James.

Είναι ο MVP των τελικών του ΝΒΑ. Έχει δημιουργήσει τη δική του δυναστεία μαζί με τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς και θα γίνει αναμφίβολα μέλος του Hall of Fame. O Stephen Curry, γιος του Dell που μεσουράνησε στα 90s, γεννήθηκε για να παίξει μπάσκετ, όχι όμως και για όλα αυτά που είναι σήμερα. Το αδύνατο κορμί του στο Davidson, λίγοι πίστευαν ότι θα μπορούσε να σταθεί στο NBA. Ωστόσο ο Curry πέτυχε πολλά περισσότερα από αυτά που ήταν γραφτό να κατακτήσει. Και φυσικά κέρδισε πολλά περισσότερα χρήματα. Τώρα, είναι έτοιμος να υπογράψει ένα συμβόλαιο, που ποτέ δεν θα μπορούσε να φανταστεί. 

> Διάβασε ακόμη: O Γιάννης Αντετοκούνμπο ήθελε να πάει στo NBA draft με φόρμες

Ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο σύμφωνα με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, είναι γνωστό ότι συνεργάζεται εδώ και χρόνια με την Under Armour, η οποία ετοιμάζεται να του προσφέρει ένα συμβόλαιο που μετρημένοι στα δάχτυλα ενός χεριού παίκτες, είχαν μέχρι σήμερα. Ένα ισόβιο συμβόλαιο με την Under Armour αξίας άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, το οποίο θα ξεκινήσει το 2024.

Κλειστό κλαμπ παικτών έχει συνάψει την ίδια συμφωνία

Μέχρι στιγμής μόνο ο Michael Jordan και ο LeBron James έχουν υπογράψει ανάλογες συμφωνίες και ο Curry θα γίνει μέλος της premium αυτής παρέας, όταν θα κλείσει τα 36 του, κάτι που είναι επίσης εντυπωσιακό μιας και μέχρι τότε θα απολαμβάνει ήδη τεράστια ποσά. 

Η σχέση Under Armour - Curry

Υπογράφοντας το 2013, ξεκινώντας από μια βάση 4 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως, η σχέση Curry-Under Armour δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Τα πρώτα παπούτσια δέχθηκαν σκληρή κριτική, ακόμη και μέσα στα αποδυτήρια των Γουόριορς. Μετά από την πρώτη εμπειρία ο Curry ενεπλάκη όλο και περισσότερο στις διαδικασίες και πέτυχε και σε αυτόν τον τομέα.

> Διάβασε ακόμη: O Steve Kerr και η αρχή της τελευταίας αυτοκρατορίας του ΝΒΑ

Έτσι, ενώ ο Curry έγραφε τη δική του ιστορία κατακτώντας μάλιστα και το βραβείο MVP το 2016, τα SC30 κέρδιζαν έδαφος και συνέβαλαν σημαντικά στην αύξηση των εσόδων της Under Armour. Η "έκρηξή" του στις αρχές της νέας δεκαετίας, που τον ανέδειξαν ως τον απόλυτο ηγέτη της δυναστείας μετά την αποχώρηση του Kevin Durant, έκανε και την Under Armour να αλλάξει τα πλάνα της.

Ο Stephen Curry και η 'χρυσή' συμφωνία με την Under ArmourEzra Shaw/Getty Images

Η εταιρία αναγκάστηκε να επαναδιαπραγματευτεί την οικονομική συμφωνία και να λανσάρει το 2020 το Curry Brand, μια σειρά ρούχων που θα περιλαμβάνει σχέδια από το μπάσκετ μέχρι το μπέιζμπολ, από το ποδόσφαιρο μέχρι το χόκεϊ και από το αμερικανικό ποδόσφαιρο μέχρι το γκολφ, το αγαπημένο άθλημα του Curry, το οποίο συχνά διασκεδάζει στο πράσινο γκαζόν με τον Barrack Obama.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.