Πώς ο Michael B. Jordan (ξανα)έγινε φέτες για το Creed III

O Adonis του Creed III τα κάνει όλα και συμφέρει, αλλά εμείς, στην προκειμένη περίπτωση, εστιάζουμε στο κορμί.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 22 Φεβρουαρίου 2023

Αν έχεις πάθει πλάκα με τη σωματική διάπλαση του Michael B. Jordan στα Creed, πρέπει να γνωρίζεις ότι δεν έγινε εν μια νυκτί. Αντιθέτως ο 36χρονος ηθοποιός και εσχάτως σκηνοθέτης έριξε πολύ σκληρή δουλειά με τον γυμναστή του Corey Calliet για να φτάσει στο τελικό εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Ο personal trainer, ο οποίος συνεργάζεται με τον Jordan από το 2014, εξήγησε πρόσφατα το πώς βοήθησε τον φίλο του να βρεθεί στην καλύτερη φόρμα της ζωής του ενόψει του Creed III

O Adonis Creed, ο νόθος γιος του θρυλικού Apollo, επανέρχεται στο ρινγκ για να πει ακόμα μία ιστορία και αυτήν τη φορά ο Michael B. Jordan, ο άνθρωπος που έφερε την ιστορία του Sylvester Stallone στον 21ο αιώνα, κάνει το σκηνοθετικό του ντεμπούτο. Φυσικά, σκηνοθετεί και τον εαυτό του, τον οποίο προετοίμασε πιο σκληρά από κάθε άλλη φορά για να ανταποκριθεί στην πρόκληση.

Πώς τον προετοίμασε ο Calliet 

Ο Calliet εξήγησε στο Insider πώς εκπαίδευσε τον κινηματογραφικό αστέρα για να δημιουργήσει το καλύτερο σώμα που είχε ποτέ, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι θα αποδίδει τα μέγιστα τόσο ως ηθοποιός όσο και ως σκηνοθέτης. Το μυστικό; Σύντομες προπονήσεις, τις οποίες θα μπορούσαν να κάνουν γύρω από τα γυρίσματα. "Έχετε ακούσει ποτέ για το φαγητό εν κινήσει; Λοιπόν, εμείς προπονηθήκαμε εν κινήσει", δήλωσε ο Calliet. "Έπρεπε να προπονούμαστε σε μικρά διαστήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας, επειδή δεν μπορούσαμε να κάνουμε πλήρεις συνεδρίες".

Όταν ο Jordan δεν κάνει γυρίσματα ή δεν προετοιμάζεται για κάποιον ρόλο, δεν αφήνει τη φυσική του κατάσταση να πέσει. "Απλά για να κινούμαστε και να κρατάμε το σώμα σε φόρμα, ώστε όταν έρθει η ώρα να ξεκινήσουμε ξανά, να μην είναι τόσο δύσκολο", είπε ο προπονητής του. Για το Creed 3, που κυκλοφορεί την επόμενη εβδομάδα, ο Calliet και ο Jordan προπονούνταν έξι ημέρες την εβδομάδα για τέσσερις μήνες πριν από την έναρξη των γυρισμάτων, με στόχο να κάνουν τη σωματική διάπλαση του Jordan την καλύτερη που είχε ποτέ.

Πώς ο Michael B. Jordan (ξανα)έγινε φέτες για το Creed III

"Αυτή τη φορά είναι μάλλον πιο ογκώδης από όλους τους υπόλοιπους", είπε ο Calliet. "Είναι μεγάλος και σμιλεμένος. Γυμνάζονταν για 60-90 λεπτά μία ή δύο φορές την ημέρα, εστιάζοντας σε διαφορετική μυϊκή ομάδα κάθε φορά, και ταυτόχρονα έκανε και πυγμαχία. Για τους κοιλιακούς του, ο Jordan έκανε κοιλιακούς με ποδήλατο, με σχοινί και με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο. 
Κάθε 30λεπτη προπόνηση ξεκινούσε με κάποιο αερόβια άσκηση, όπως τρέξιμο, προθέρμανση και στη συνέχεια προπόνηση για όλο το σώμα, όπως πλειομετρική, καλλισθενική, άρση βαρών ή HIIT. Ο Jordan έκανε πολλούς διαφορετικούς τύπους προπονήσεων για να "σοκάρει συνεχώς το σώμα του",
είπε ο Calliet.

Ο Jordan έτρωγε γαλοπούλα και ρύζι σε επανάληψη

Για να χτίσει ο Jordan το καλύτερο κορμί του ever, η σωστή διατροφή ήταν ζωτικής σημασίας: "Το σώμα σου δεν θα αλλάξει χωρίς τη διατροφή", δήλωσε ο Calliet.  Ήταν μια "αυστηρή δίαιτα", είπε ο Calliet, αλλά με πολλά σνακ, όπως φρούτα, που έδιναν στον Jordan ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μια φορά την εβδομάδα είχε ένα "cheat meal", το οποίο μερικές φορές ωφελούσε τη σωματική διάπλαση του Jordan, καθώς αν έτρωγε για παράδειγμα ένα μπέργκερ, οι μύες του θα φαίνονταν πιο γεμάτοι και το σώμα του λιγότερο "επίπεδο".

Ο στόχος που ήταν να υπάρχει ένα μικρό θερμιδικό έλλειμμα τις περισσότερες ημέρες, γινόταν πιο αυστηρός όσο πλησίαζαν τα γυρίσματα. Ο Calliet σχεδίαζε όλα τα γεύματα του Jordan, και η διατροφή του ήταν απλή και επαναλαμβανόμενη, εστιάζοντας στην πρωτεΐνη και τα προϊόντα ολικής άλεσης. 

Μια μέση ημέρα διατροφής

  • Πρωινό: Γαλοπούλα ή λουκάνικο γαλοπούλας με αυγά, ρύζι και φρούτα
  • Σνακ: Πρωτεϊνικό ρόφημα ή φρούτα
  • Μεσημεριανό γεύμα: Ρύζι και λαχανικά
  • Δείπνο: Ρύζι και λαχανικά
     

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.