H Michelle Gurevich έρχεται στην Αθήνα

Για μία και μοναδική εμφάνιση, την Πέμπτη 18 Μαΐου στο Fuzz.

H Michelle Gurevich (η οποία έγινε γνωστή ως Chinawoman) επιστρέφει στην Ελλάδα την Πέμπτη 18 Μαΐου στο πλαίσιο της νέας ευρωπαϊκής της περιοδείας. Η τελευταία της εμφάνιση στην Αθήνα, πριν από 4 χρόνια, εξελίχθηκε σε μια μυσταγωγία που καθήλωσε το κοινό και η επερχόμενη συναυλία της στο Fuzz στις 18/5, σε παραγωγή της United We Fly, προβλέπεται ακόμα πιο συναρπαστική.

H Michelle Gurevich έρχεται στην Αθήνα

Ξεκινώντας από τον χαρακτηριστικό της ήχο, που κινείται μεταξύ ρετρό μοτίβων και μιας αναπάντεχης ευθύτητας, στα τραγούδια της Michelle Gurevich κυριαρχεί μια μελαγχολική γοητεία που ξεχειλίζει συναισθήματα και γλυκόπικρες μελωδίες. Αισθαντικές μπαλάντες που συνοδεύονται από αιχμηρούς στίχους και σκοτεινό ρεαλισμό, αλλά και μια καθηλωτική σκηνική παρουσία σε συνδυασμό με τη βαθιά χαρακτηριστική της φωνή.

Κόρη μιας μπαλαρίνας των μπαλέτων Κίροφ και ενός μηχανικού από το Λένινγκραντ, η Michelle μεγάλωσε ακούγοντας τη συλλογή των γονιών της από σοβιετικούς και ευρωπαϊκούς δίσκους της δεκαετίας του '70. Η ρωσικής καταγωγής Kαναδή ξεκίνησε το μουσικό της ταξίδι ηχογραφώντας στο υπνοδωμάτιό της το ντεμπούτο άλμπουμ της Party Girl. 

Με sold-out συναυλίες σε Κωνσταντινούπολη, Βερολίνο, Βαρσοβία και Αθήνα, η Gurevich έχει καταφέρει να κατακτήσει ένα αφοσιωμένο κοινό που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τους Ανατολικοευρωπαίους της διασποράς, την queer σκηνή του Βερολίνου και όσους αγαπούν τις μελαγχολικές μπαλάντες των Charles Aznavour, Zeki Müren και Nikolai Slichenko. Αν και στις live εμφανίσεις της πλαισιώνεται από εξαιρετικούς μουσικούς, η ίδια συνεχίζει να ηχογραφεί τη μουσική της στο υπνοδωμάτιό της, ώστε να εκφράζεται με αμεσότητα - από το δικό της υπνοδωμάτιο, στο δικό μας.  

Ένα μουσικό είδος που βασίζεται στη μελωδικότητα αλλά και στη χαρακτηριστική, μοιρολατρική και ταυτόχρονα εορταστική προσέγγισή της στη σύνθεση.

Michelle GurevichLisa Bregneager

Ecstasy in the Shadow of Ecstasy (2020)

Στο 6ο album της Ecstasy in the Shadow of Ecstasy (2020) η Michelle Gurevich βρίσκει μια νέα ευκαιρία να εκφραστεί με ωμότητα και ταυτόχρονα ευαισθησία σε μια συλλογή τραγουδιών για τον πόθο και την επιθυμία. Τα κυρίαρχα θέματα είναι η απόλαυση που συνεχώς αναζητούμε και αναπολούμε, η τέχνη της ζωής, οι ρομαντικές φιλίες που διαρκούν για πάντα και οι δρόμοι που δεν πήραμε ποτέ. Decadent, λυρικό και ειλικρινές, με vintage πλήκτρα και synth έγχορδα, σε συνδυασμό με μια κυρίαρχη φωνή, το άλμπουμ μάς παρασύρει σε μια μοναχική αλλά έντονη εμπειρία και μας οδηγεί σε ακούσματα που, ενώ μοιάζουν οικεία, είναι αδύνατο να μην τα ξεχωρίσεις από το σύνολο της ευρωπαϊκής μουσικής κουλτούρας.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Arnold Schwarzenegger και Danny DeVito μαζί σε ταινία, ένα μίνι έπος έρχεται

"Θέλουμε πραγματικά να δουλέψουμε μαζί και το συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό...".

Στο The Ritual, Al Pacino και Dan Stevens τα βάζουν με θεούς και δαίμονες

Είμαστε πολύ περίεργοι να τους δούμε να υποδύονται ιερείς.

Στο άλμπουμ Songwriter, θα ακούσουμε τραγούδια του Johnny Cash από το 1993

Τα εν λόγω τραγούδια ηχογραφήθηκαν από τον τραγουδιστή της κάντρι στα LSI Studios, μια δεκαετία πριν από το θάνατό του σε ηλικία 71 ετών.

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στο Baby Reindeer

Η σειρά του Netflix μπορεί να βασίζεται στην πραγματική εμπειρία του Richard Gadd, αλλά υπάρχουν κάποια στοιχεία μυθοπλασίας. Εμείς τα εντοπίσαμε για σένα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η συνάντηση Steve Carell και John Krasinski είναι το reunion που χρειαζόμασταν

Οι πρωταγωνιστές του The Office βρέθηκαν μαζί στο τέλειο βίντεο που βλέπεις εντός.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Έτσι θα τιμήσουν τα 'Φιλαράκια' την επέτειο των 20 χρόνων

Τον Απίλιο του 2021, οι έξι πρωταγωνιστές των Friends έφτασαν στo studio της Warner Bros. στο Λος Άντζελες για να γυρίσουν το πολυαναμενόμενο reunion της τηλεοπτικής παρέας.