Joe Arlauckas, ποιο είναι το αγαπημένο σου Final 4;

O θρυλικός power forward βρίσκεται στο Κάουνας για τον Final 4 της Euroleague και λίγα λεπτά πριν από το τζάμπολ του πρώτου ημιτελικού μίλησε στο Esquire.

O Joe Arlauckas δε χρειάζεται συστάσεις. Τα τελευταία χρόνια είναι το πρόσωπο της Euroleague μέσα από τις μεταδόσεις και τα podcasts του και όπως λέει ο ίδιος δεν έχει καμία διάθεση να μας πάρει τη δουλειά. Πρωταθλητής Ευρώπης το 1995 με τη Ρεάλ Μαδρίτης και πρώτος σκόρερ την επόμενη χρονιά, έγραψε ιστορία ως παίκτης στην Ισπανία, πριν κλείσει την καριέρα του στην Ελλάδα, στην ΑΕΚ και τον Άρη. Σήμερα, παρουσιαστής πια της Euroleague, βρίσκεται στο Κάουνας για το Final 4 και λίγο πριν αυτό ξεκινήσει, μίλησε αποκλειστικά στο Esquire. 

Η συνέντευξη

>Πόσες φορές έχεις βρεθεί σε Final 4; Έχεις ιδέα;
Αυτό είναι δύσκολο πραγματικά. Δε γνωρίζω ακριβώς, αλλά αγαπώ κάθε ένα από αυτά. Είναι τρομερό το συναίσθημα, είτε ως παίκτης, είτε στον ρόλο που έχω σήμερα, όπου βρίσκομαι δίπλα στους παίκτες. 

>Απολαμβάνεις τη δουλειά μας;
Ναι, αρκετά! Κοίτα, δε θεωρώ τον εαυτό μου δημοσιογράφο, αλλά παρουσιαστή και σχολιαστή. Διατηρώ μια εξαιρετική σχέση με τους παίκτες γιατί ξέρουν ότι δεν θα πω παραέξω αυτά που λέμε μεταξύ μας. Με εμπιστεύονται και θέλω αυτό να το διατηρήσω. 

Joe Arlauckas, ποιο είναι το αγαπημένο σου Final 4; Νίκος Παπαηλιού

>Το podcast σου είναι ίσως το κορυφαίο αθλητικό στην Ευρώπη. Έχει γίνει case of study. Πώς το εξηγείς αυτό;
Είναι ακριβώς αυτό που σου είπα πριν. Πηγαίνει εξαιρετικά γιατί έχω αυτή την σχέση εμπιστοσύνης με τους παίκτες. Πλέον δεν τους ψάχνω εγώ για μία συνέντευξη, έρχονται μόνοι τους και αυτό το κάνει ξεχωριστό. Τελειώνει ο αγώνας και πολλοί λένε "που είναι ο Joe" να μιλήσω. Είναι ένα εξαιρετικό συναίσθημα.

>Έχεις κάποια πρόβλεψη για το φετινό Final 4;
Έχω σταματήσει να κάνω προβλέψεις για τα Final 4 εδώ και χρόνια. Είναι πολύ εύκολο να εκτεθείς σε αυτήν τη διοργάνωση και γι´ αυτό το αποφεύγω. 

>Ποια διοργάνωση ήταν η αγαπημένη σου;
Θα έλεγα εκείνη που κέρδισα το 1995! (γέλια) Αν εξαιρέσουμε όμως αυτήν, θυμάμαι πολύ έντονα τον τελικό του Βερολίνου ανάμεσα στην ΤΣΣΚΑ και τη Φενέρμπαχτσε. Ήταν ο αγώνας που κέρδιζε 20 πόντους η ΤΣΣΚΑ και η Φενέρ το γύρισε και τελικά ηττήθηκε μετά το επιθετικό ριμπάουντ του Khryapa. 

Διαβάστε Επίσης

>Τι είναι αυτό που κάνει ξεχωριστή την φετινή διοργάνωση;
Είναι το Κάουνας, φίλε! Αυτή η πόλη ζει και αναπνέει για το μπάσκετ και το βλέπεις παντού. Όλοι αγαπάνε το μπάσκετ. Σαν τη Σερβία! Είναι επίσης μικρή πόλη και όλοι βρίσκονται μαζεμένοι. Το ίδιο ξεχωριστό, για τον ίδιο λόγο ήταν και το Final 4 στη χώρα των Βάσκων. Πολλοί άνθρωποι μαζεμένοι σε λίγα τετραγωνικά χιλιόμετρα, όλοι με το ίδιο πάθος για το μπάσκετ!

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος

H Ρεάλ του Ancelotti είναι επτάψυχη

Αυτός ο προημιτελικός θα μείνει στην ιστορία του Champions League. Και εξηγούμαστε.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσα εκατομμύρια αξίζει ο Pablo Gavi στην πραγματικότητα

Αξίζει τα λεφτά του το ανερχόμενο αστέρι στον κόσμο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα γήπεδα του Euro 2024

Αυτά είναι τα 10 στάδια, στα οποία θα διεξαχθούν οι αγώνες του Euro 2024, στη Γερμανία.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Φώτη Ιωαννίδη, ποιος αμυντικός σε έχει δυσκολέψει περισσότερο;

Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ομάδας μίλησε στο Esquire για δυσκολότερους αντιπάλους και αγαπημένους συμπαίκτες.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Φώτη Ιωαννίδη, ποιος είναι ο επόμενός σου στόχος;

Στα 24 του, ο striker του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ομάδας δε δείχνει καμία διάθεση να ξεκολλήσει το πόδι από το γκάζι. Λίγο πριν από το φινάλε του ελληνικού πρωταθλήματος σκοράρει (και) στο Esquire.

Γραφει Μπαμπης Δουκας