Ο τρόπος για να βρίσκεις πάντα φθηνές πτήσεις

Υπάρχουν κόλπα, χρησιμοποίησέ τα.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 10 Δεκεμβρίου 2018

Θα το έχεις σίγουρα διαπιστώσει: Το να κανονίσεις ένα ταξίδι στο εξωτερικό δεν είναι ποτέ μια εύκολη υπόθεση, ειδικά αν δε διαθέτεις απεριόριστο budget. Τρόπος για να ξοδέψεις λίγα πάντοτε υπάρχει, κυρίως στο κομμάτι των αεροπορικών εισιτηρίων. Αρκεί να γνωρίζεις κάποια από τα παρακάτω tips. 

Πότε να κλείσεις

Ο τρόπος για να βρίσκεις πάντα φθηνές πτήσεις

Οι online τιμές αυξάνονται τρομερά γρήγορα, κάτι που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό και από τη ζήτηση. Οπότε ισχύει ο γενικός κανόνας του όσο πιο γρήγορα κλείσεις, τόσο το καλύτερο. Φυσικά, υπάρχουν οι φθηνές πτήσεις της τελευταίας στιγμής, αλλά όπως αντιλαμβάνεσαι αυτό δεν είναι κάτι στο οποίο μπορείς να βασιστείς. 

Ποια site να εμπιστευθείς

Το να τσεκάρεις ένα-ένα όλα τα site των αεροπορικών εταιρειών ασφαλώς και δεν θα έχει αποτέλεσμα. Τουλάχιστον όχι άμεσο ή γρήγορο. Επομένως, θα πρέπει να απευθυνθείς σε κάποιο site που κάνει αυτή τη δουλειά οργανωμένα, προσφέροντας επιλογές και ταξινομήσεις που βοηθούν τον επίδοξο ταξιδιώτη. Το Skyscanner είναι μία από τις καλύτερες επιλογές, όπως και το eDreams. Και στα δύο μπορείς να επιλέξεις στο πεδίο του προορισμού το "Οπουδήποτε" (αν δεν έχεις ένα συγκεκριμένο μέρος στο μυαλό σου) και να σου εμφανιστούν οι καλύτερες δυνατές προσφορές για τις ημερομηνίες που επιθυμείς. Αν πάλι έχεις ευελιξία ως προς την ημερομηνία αναχώρησης, υπάρχει η επιλογή του "Ολόκληρου μήνα", που σου εμφανίζει στα αποτέλεσμα της αναζήτησης όλες τις τιμές αναλόγως ημερομηνίας.

Προσοχή στα απρόοπτα

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ 1

Το να κλείσεις μια πτήση με ανταπόκριση είναι συχνά κάτι βολικό, οικονομικά τουλάχιστον. Θα πρέπει όμως να έχεις το νου σου, ειδικά αν ταξιδεύεις με διαφορετικές εταιρείες. Και να γνωρίζεις πως αρκετές από αυτές δεν σου αποζημιώνουν ολόκληρο το ταξίδι σε περίπτωση απώλειας της επόμενης πτήσης.

Από: Esquire IT

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Τρομάξαμε με το πόσο κοστίζει το πασχαλινό τραπέζι φέτος

Άσε τα μαθηματικά, σου έχουμε τις απαντήσεις που ψάχνεις.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Βρήκαμε το νέο μας είδωλο: Αμερικανός μεσήλικας έβγαλε 100.000 δολάρια παίζοντας Candy Crush

O Jay Simunovich είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του παιχνιδιού - και της καρδιάς μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Είναι ωραίο να σε γλείφει ο σκύλος σου, αλλά ίσως είναι επικίνδυνο

Να και κάτι που πραγματικά, δε μας απασχολούσε. Μέχρι σήμερα δηλαδή.

Γραφει Γιαννης Σπανος