Το ιδανικό t-shirt για κάθε καλοκαίρι

Οι χρυσοί κανόνες που αφορούν το ύφασμα, το χρώμα και την εφαρμογή.

Ευκολοφόρετο, άνετο, κλασικό. Αναπόσπαστο κομμάτι των πιο casual και αλλά και των πιο επιμελώς ατημέλητων αντρικών εμφανίσεων. Στην λευκή εκδοχή του είναι συνυφασμένο με style icons, όπως ο James Dean και ο Marlon Brando. Το ταπεινό t-shirt είναι το πασπαρτού κομμάτι της αντρικής γκαρνταρόμπας. Εκείνο που διακρίνεται για το αβίαστο coolness που χαρίζει σε όποιον το φορέσει. Τότε, τώρα, αύριο, για πάντα.

Βέβαια, το γεγονός ότι είναι το πιο ευκολοφόρετο απ' όλα τα ρούχα που καλύπτουν τον κορμό σου και συνδυάζεται με τα πάντα (ακριβολογούμε, ταιριάζει ακόμα και με κοστούμι) δεν σημαίνει ότι κι αυτό δεν ακολουθεί κάποιους κανόνες "καλής συμπεριφοράς". Τους ακόλουθους τέσσερις, που αφορούν το πώς θα επιλέξεις το σωστό t-shirt για φέτος το καλοκαίρι και έρχονται στην οθόνη σου δια στόματος των ειδικών.

Το ύφασμα

Το ιδανικό t-shirt για κάθε καλοκαίρι

"Επειδή ακριβώς το t-shirt το φοράς από το πρωί στο γραφείο μέχρι το βράδυ στο ποτό, πρέπει να φροντίσεις το υλικό κατασκευής του να είναι ελαφρύ, άρα δροσερό και άρα να αφήνει το δέρμα να αναπνέει ανεξαρτήτως αν έξω βράζει ο τόπος. Πάρε για παράδειγμα, το λινάρι και το καλής ποιότητας βαμβάκι", αναφέρει ο Erik Schnakenberg, συνιδρυτής της αμερικάνικης εταιρείας ένδυσης Buck Mason.

> Διάβασε ακόμη: Λευκό T-shirt, ο στιλιστικός οδηγός του Esquire

Και καταλήγει: "Όταν το ύφασμα του t-shirt είναι λεπτό σου επιτρέπει επίσης να ρίξεις στους ώμους σου ένα blazer αν η περίσταση το απαιτεί".

Το χρώμα

ΑΝΤΡΙΚΟ ΜΠΛΟΥΖΑΚΙ 2

"Τα λευκά t-shirts είναι all time classic και πρωταγωνιστούν το καλοκαίρι. Άλλωστε, είναι η εποχή τους", σημειώνει ο Colin Tunstall, o συνιδρυτής της εταιρείας ένδυσης Saturdays NYC μαζί με τον Morgan Collett και συνεχίζει: "Από την άλλη, μην διστάσεις να προτιμήσεις ένα t-shirt σε ένα έντονο, ζωηρό χρώμα, όπως είναι το ροζ ή ένα με prints, όπως είναι η κλασική μαρινιέρα και τα λαχούρια, σχέδιο που αποτελεί την τελευταία λέξης της μόδας".

> Διάβασε ακόμη: Τα 5 βασικά T-shirts του καλοκαιριού

Η εφαρμογή

"Το τελευταίο πράγμα που θέλεις το καλοκαίρι είναι να φοράς το t-shirt και να λιώνει το κορμί σου από τη ζέστη. Γι' αυτό και η γραμμή που πρέπει να τιμήσεις είναι η πιο loose. Όχι η oversize, η πολύ φαρδιά που φορούν οι rappers, αλλά εκείνη που είναι άνετη και επιτρέπει στον κορμό σου να μην γίνεται ένα με το ύφασμα", τονίζει ο Morgan Collett της Saturdays NYC.

Η συνέχεια στο gr.AskMen.com

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.