Τα παπούτσια του Zion Williamson για την March Madness

Η Nike ελπίζει πως αυτή τη φορά δεν θα συμβεί κάποιο απρόοπτο.

Έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από το παιχνίδι του Duke με τo North Carolina, όταν το παπούτσι του Zion Williamson (το αριστερό από ένα ζευγάρι PG 2.5) έγινε συντρίμμια, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του 18χρονου σούπερ σταρ του NCAA. Το διάστρεμμα του Williamson, πέρα από την ανησυχία για το μέλλον του παίκτη, άνοιξε έναν πολύ μεγάλο διάλογο σχετικά με την αντιμετώπιση των νεαρών αθλητών του κολεγιακού πρωταθλήματος και το κατά πόσο αυτοί θα πρέπει να πληρώνονται.

Εκτός αυτών όμως, επέφερε και μία κατακόρυφη πτώση στη μετοχή της Nike, με την εταιρεία αθλητικών ειδών να πλήττεται ανεπανόρθωτα τόσο πρακτικά όσο και σε επίπεδο κύρους. 

Η Nike φρόντισε να μη μείνει με σταυρωμένα χέρια μετά το γεγονός: Σύμφωνα με τον Dan Wolken της USA Today που μίλησε με τον Mike Krzyzewski, η εταιρεία αθλητικών ειδών έστειλε τους κορυφαίους σχεδιαστές της στο Ντάραμ της Βόρειας Καρολίνα για να συζητήσουν με τον αθλητή, να τσεκάρουν τις διαστάσεις του ποδιού του και εν συνεχεία, να προσαρμόσουν κάποια ζευγάρια παπουτσιών στον Williamson.

Τα παπούτσια του Zion Williamson για την March Madness

Μάλιστα, υψηλόβαθμα στελέχη της Nike ταξίδεψαν μέχρι την Κίνα, για να επιθεωρήσουν τη γραμμή παραγωγής της (αμερικάνικης κατά τα άλλα) εταιρείας.

Μετά από όλα αυτά, ο Zion φαίνεται να κατέληξε στο μοντέλο με το οποίο θα παίξει στους αγώνες της March Madness, που ξεκινά στις 20 Μαρτίου (το Duke ξεκινά το επόμενο Σάββατο): Ένα custom made ζευγάρι Kyrie 4, στα χρώματα του Duke, το οποία ο Williamson φόρεσε στα 2 τελευταία ματς της κανονικής περιόδου, αναφέροντας σε δηλώσεις του μετά τη νίκη με 84-72 επί του Syracuse ότι "τα παπούτσια ήταν εξαιρετικά".

ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΖΑΙΟΝ ΓΟΥΙΛΙΑΜΣΟΝ

Σε μία περίοδο όπου οι πωλήσεις μπασκετικών παπουτσιών βρίσκονται χαμηλότερα από ποτέ, η Nike χρειαζόταν επειγόντως μία νίκη μετά το κάζο. Προς το παρόν, φαίνεται να την πετυχαίνει, ποντάροντας στο σημαντικότερο project του παγκόσμιου μπάσκετ. Το αν θα καταφέρει να τον κάνει συνεργάτη της μετά το κολέγιο, είναι άλλη κουβέντα. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.