Ο Δημήτρης Κατριβέσης υποδέχεται τον Ebbe Vollmer στο επόμενο Jam Session του Fuga

Mία μοναδική γαστρονομική εμπειρία εμπνευσμένη από το Μεξικό, με ευφάνταστα cocktails από την ultra-premium τεκίλα Casamigos.

Τα επιτυχημένα "Jam Sessions στην Κουζίνα" του Fuga Restaurant επιστρέφουν δυναμικά, με άκρως καλοκαιρινή διάθεση. Την Τετάρτη 29 Μαΐου, ο chef patron Δημήτρης Κατριβέσης υποδέχεται τον βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin σεφ Ebbe Vollmer, στον ανανεωμένο χώρο Casa Jaguar, στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής. Οι δύο σεφ θα συνδυάσουν την τέχνη τους και θα παρουσιάσουν ξεχωριστές γευστικές δημιουργίες επηρεασμένες από το Μεξικό, με τη συνοδεία της ultra premium τεκίλας Casamigos.

Μία ξεχωριστή γαστρονομική βραδιά

Δύο διαφορετικές μαγειρικές φιλοσοφίες θα συνδυαστούν αρμονικά με στόχο τη δημιουργία ενός πρωτότυπου μενού degustation, που θα αποτελέσει ένα ταξίδι-σταθμό στην κληρονομιά και τις αυθεντικές γεύσεις του Μεξικό. Οι δύο σεφ ασπάζονται τη λογική του "less is more”, κάτι που τους δίνει αφάνταστη δημιουργική ελευθερία στα πιάτα τους, αποδίδοντας παράλληλα ξεκάθαρες γεύσεις και άψογες υφές, μέσα από μια προσεγμένη επιλογή εποχιακών υλικών από μικρές παραγωγές παγκοσμίως.

Ο Δημήτρης Κατριβέσης υποδέχεται τον Ebbe Vollmer στο επόμενο Jam Session του Fuga

Αυτή η εξέχουσα γαστρονομική Michelin Star εμπειρία θα σηματοδοτήσει με τον καλύτερο τρόπο την έναρξη του φετινού καλοκαιριού σε έναν από τους ομορφότερους κήπους της Αθήνας. Ορισμένα από τα πιάτα του μενού είναι τα Oyster, tepache de piña, Casamigos mezcal / Aguachile, sal de gusano, hoja Santa,  gamba roja, koji / Taco macho, short rib, chipotle, tamarind, corn/  Casamigos Tequila, Yuzu chocolate και πολλά άλλα.

Η τεκίλα Casamigos θα συμπληρώσει το μεξικάνικο σκηνικό που θα στηθεί στο Casa Jaguar, με τους παρευρισκόμενους εκτός από τις δημιουργίες των Κατριβέση και Vollmer, να έχουν την ευκαιρία επίσης να δοκιμάσουν νόστιμα cocktails με την ultra-premium τεκίλα δια χειρός του (Έλληνα World Class Bartender 2018) Αχιλλέα Πλακίδα. 

ΤΕΚΙΛΑ CASAMIGOS FUGA

Tο Casa Jaguar του Fuga "βγαίνει" στον κήπο και μαζί του φέρει επιρροές από τη Λατινική Αμερική και την Ασία. Σημείο αναφοράς του είναι η Tulum του Μεξικό, με την πυκνή βλάστηση και τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους των Μάγιας. Με natural αισθητική και boho style, zen µυρωδιές, ταξιδιάρικες αισθαντικές ritual µουσικές και σειρά από γευστικές προτάσεις, μας ταξιδεύουν ενώ παραμένουμε μόλις λίγα μόλις μέτρα μακριά από την πολύβουη καθημερινότητα της πόλης. 

Η μαγειρική φιλοσοφία του Ebbe Vollmer

O Ebbe Vollmer μαζί με τον αδερφό του Mats, μετά από μια πολύχρονη σειρά εμπειριών που συνέλεξαν και οι δύο, δουλεύοντας σε πολλά κορυφαία εστιατόρια, όπως εκείνα του Gordon Ramsay, το Harveys του Marco Pierre White, το Jaan και το εστιατόριο Herman, αποφάσισαν να επαναπατριστούν και να ταράξουν τα γευστικά μονοπάτια της Σουηδίας. Έτσι, το 2011, επέστρεψαν πίσω στο σπίτι τους, κάνοντας πράξη το όνειρό τους, επενδύοντας τόσο στην οικογενειακή τους παράδοση όσο και στις νέες δεξιότητες που απέκτησαν και οι δύο τους στις κουζίνες φημισμένων εστιατορίων και δημιουργώντας ένα εστιατόριο που περισσότερο θυμίζει έναν "σύγχρονο ξενώνα".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sophie Håkansson (@sophiehakanssonphotography) on

Είναι η πέμπτη γενιά μιας οικογένειας εστιατόρων από τη νότια Σουηδία και ξεκίνησαν την καριέρα τους στην ταβέρνα της μητέρας τους. Έτσι, η κοινή και επιτυχημένη πορεία των αδελφών Vollmer δεν αποτελεί έκπληξη, αλλά το φαγητό που σερβίρεται είναι κάτι περισσότερο από ευχάριστη έκπληξη. Είναι ένας συνδυασμός της νότιας σουηδικής κληρονομιάς και των μαγειρικών βιωμάτων που απέκτησαν μέσα στο χρόνο. Η μαγειρική φιλοσοφία του σεφ Ebbe Vollmer βασίζεται στο Essentialism. Τον διακατέχει το πνεύμα του "less is more” από όπου αντλεί δημιουργική ελευθερία στις μαγειρικές του συνθέσεις που αποδίδουν σαφείς γεύσεις και άψογες υφές.


Info

Κόστος μενού: €80 ευρώ/άτομο
Seating: 20:00

Κρατήσεις: τηλ. 210 7242979 και στο info@fugarestaurant.gr  

FUGA Restaurant 
Κόκκαλη 1, Αθήνα 
(είσοδος απέναντι από την Αμερικανική Πρεσβεία) 
www.fugarestaurant.gr   

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Οι Behemoth, Testament και Prestilence έρχονται τον Ιούλιο στην Αθήνα

Στις 28 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Release Athens 2024.

Όσα περιμένουμε από τη 2η σεζόν του Fallout

Η σειρά ήδη εδραίωσε τη θέση της ως μία από τις δημοφιλέστερες του Amazon Prime Video.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10000 Ships, το μυστηριώδες spin-off του Game of Thrones που ακυρώθηκε στο παρά πέντε

Πέρα από τη σειρά του Jon Snow, μόλις μάθαμε για ένα ακόμη που δε βρήκε ποτέ τον δρόμο του για τη μικρή οθόνη.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η μίνι σειρά που πρέπει να δεις αν σου λείπει το Succession

Είναι στο Netflix και έχει μόνο 6 επεισόδια και πρωταγωνιστή τον Jeff Daniels. Ό,τι πρέπει δηλαδή για το σαββατοκύριακο.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10 πικάντικες αλήθειες για τον Channing Tatum

Ο αμερικανός ηθοποιός κλείνει σήμερα 44 χρόνιας ζωής και εμείς βρίσκουμε άγνωστα στοιχεία για τη ζωή και την καριέρα του.

Γραφει Γιαννης Σπανος