Ίσως πρέπει να δεις Eurovision για την Chanel

Η Ισπανοκουβανή εκδοχή των Hayek-Lopez έχει ήδη κερδίσει μία θέση στην καρδιά μας.

Γράφει: Ραφαέλλα Ράλλη 18 Φεβρουαρίου 2022

Αν ποτέ είχες την απορία πώς μπορεί να μοιάζει μία μείξη Salma Hayek και Jennifer Lopez, ήρθε η ώρα να πάρεις απάντηση. Συγκεκριμένα, η Ισπανία μίλησε: Η Chanel θα εκπροσωπήσει τη χώρα της στη φετινή Eurovision που θα διεξαχθεί στην Ιταλία χάρη στην περσινή σαρωτική εμφάνιση των Maneskin.  

Σύμφωνα μάλιστα με τα πρώτα προγνωστικά, είναι ήδη φαβορί για να φέρει την κούπα στην Ιβηρική χερσόνησο με το τραγούδι της, SloMo.

Μήπως Φουρεϊρίζει; Σαφέστατα, πέρα από το χορευτικό ακόμη και η ολόσωμη φόρμα κάτι μας θύμισε, αλλά αν μας ρωτάς, είναι όντως πολύ πιθανό να πάρει εκδίκηση για λογαριασμό της Κύπρου στη φετινή διοργάνωση.

>Διάβασε ακόμη: Ποιος είσαι πραγματικά Damiano David;

Γι' αυτό -σε fast forward- ρίξαμε μία ματιά στη ζωή και τα μέχρι στιγμής επιτεύγματά της.

Το ξεκίνημα και τα πολλαπλά ταλέντα

Η Chanel Terrero Martínez γεννήθηκε στις 28 Ιουλίου του 1991 στην Αβάνα και σε ηλικία 3 χρόνων μετακόμισε μαζί με την οικογένειά της στην Καταλονία, από όπου εν μέρει κατάγεται. Από πολύ μικρή ξεκίνησε μαθήματα τραγουδιού, υποκριτικής και μπαλέτου στο πλευρό σημαντικών καλλιτεχνών της χώρας της όπως οι Víctor Ullate, Coco Comín και Glòria Gella, ενώ στην τρυφερή ηλικία των 16 έκανε το ντεμπούτο της στο μουσικό θέατρο. 

Αρχές του 2010 συνειδητοποίησε ότι για να κυνηγήσει σοβαρά μία καριέρα στο χώρο του θεάματος, έπρεπε να μετακομίσει στη Μαδρίτη και αυτό έκανε. Τα πρώτα της επαγγελματικά βήματα έγιναν με τη συμμετοχή της σε μιούζικαλ όπως τα Mamma Mia!, The Lion King και Flashdance στο θέατρο (παραλίγο επίσης να είναι η Anita του West Side Story του Steven Spielberg), λίγα χρόνια αργότερα διασκεύασε στα ισπανικά το Another day of Sun του οσκαρικού La La Land.

Παράλληλα, δούλεψε ως ηθοποιός στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη, όπως επίσης ως χορεύτρια εμφανίστηκε δίπλα στη Shakira κατά τη διάρκεια της εμφάνισής της στα ευρωπαϊκά βραβεία MTV το 2010. 

Η συμμετοχή στη Eurovision

To SloMo ως πρώτο της single αποδείχτηκε γούρικο, αφού στις 29 Ιανουαρίου κατέλαβε την πρώτη θέση στο Benidorm Fest, εξασφαλίζοντάς της μία θέση απευθείας στο τελικό της φετινής Eurovision, καθότι η Ισπανία συγκαταλέγεται ανάμεσα στις λεγόμενες Big Five, τις πέντε χώρες που συμβάλλουν περισσότερο από τις υπόλοιπες οικονομικά στην Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση.

Το SloMo στο μεταξύ, ήδη σαρώνει στα ισπανικά charts, αποσπώντας διθυραμβικά σχόλια από ευρωπαϊκά μέσα που κάνουν λόγο για το γιουροβιζιονικό hit του 2022. 

Σε περίπτωση που σου θυμίζει κάτι η χορογραφία της παρεμπιπτόντως, είναι επειδή ο χορογράφος της, Kyle Hanagami έχει συνεργαστεί με πασίγνωστα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας όπως οι Jennifer Lopez, Justin Bieber, Blackpink και Sofia Carson. Αντίστοιχα, η ομάδα που βρίσκεται πίσω από το τραγούδι της, έχει πολλάκις υπογράψει τραγούδια για stars όπως οι Madonna, Britney Spears, Black Eyed Peas, Ricky Martin, Mariah Carey και Nicki Minaj. Ναι, τίποτα δεν είναι τυχαίο και η Chanel έχει ήδη κερδίσει μία θέση στην καρδιά μας.

Το μόνο που μένει είναι να κατακτήσει και την κορυφή της Eurovision. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Οι Behemoth, Testament και Prestilence έρχονται τον Ιούλιο στην Αθήνα

Στις 28 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Release Athens 2024.

Όσα περιμένουμε από τη 2η σεζόν του Fallout

Η σειρά ήδη εδραίωσε τη θέση της ως μία από τις δημοφιλέστερες του Amazon Prime Video.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10000 Ships, το μυστηριώδες spin-off του Game of Thrones που ακυρώθηκε στο παρά πέντε

Πέρα από τη σειρά του Jon Snow, μόλις μάθαμε για ένα ακόμη που δε βρήκε ποτέ τον δρόμο του για τη μικρή οθόνη.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η μίνι σειρά που πρέπει να δεις αν σου λείπει το Succession

Είναι στο Netflix και έχει μόνο 6 επεισόδια και πρωταγωνιστή τον Jeff Daniels. Ό,τι πρέπει δηλαδή για το σαββατοκύριακο.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10 πικάντικες αλήθειες για τον Channing Tatum

Ο αμερικανός ηθοποιός κλείνει σήμερα 44 χρόνιας ζωής και εμείς βρίσκουμε άγνωστα στοιχεία για τη ζωή και την καριέρα του.

Γραφει Γιαννης Σπανος