Μία πρώτη ματιά στο The Matrix Resurrections

Το τέταρτο μέρος του The Matrix έρχεται και όλοι περιμένουν τον Keanu Reeves να κάνει ακριβώς αυτό που φαντάζεσαι.

Esquire Team
Γράφει: Μπάμπης Δούκας 09 Σεπτεμβρίου 2021

Σχεδόν τρεις μήνες πριν την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα του, το The Matrix Resurrections και οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από τη δημιουργία του έχουν φροντίσει να δημιουργήσουν hype. Αρχικά, μέσω του επίσημου site της ταινίας, whatisthematrix.com, αλλά και γενικότερα με το έξυπνο promo που σταδιακά κατακλύζει το ίντερνετ.

Μία πρώτη ματιά στο The Matrix ResurrectionsWarner Bros
ΤΑΙΝΙΑ THE MATRIX RESURRECTIONS 2021 8Warner Bros
ΤΑΙΝΙΑ THE MATRIX RESURRECTIONS 2021 2Warner Bros

22 χρόνια μετά το πρώτο The Matrix λοιπόν (και δεκαέξι μετά το φινάλε της τριλογίας), άπαντες μοιάζουν έτοιμοι για τη συνέχεια του franchise που άλλαξε πολλά στον κινηματογράφο - αλλά και στην ίδια τη ζωή, σύμφωνα με αρκετούς.

Το πρώτο teaser

Δόθηκε στη δημοσιότητα την περασμένη Τρίτη και δεν μας δείχνει τίποτα παραπάνω από την επιλογή του διαβόητου κόκκινου ή μπλε χαπιού. Το κόκκινο χάπι είναι εκείνο που 'απελευθέρωσε' τον Neo (Keanu Reeves) στην πρώτη ταινία το 1999, ενώ το μπλε χάπι θα τον κρατούσε στην κανονική 'ψεύτικη' ζωή του.

Το πρώτο trailer και η πλοκή

Κυκλοφόρησε πριν λίγο και δείχνει πολλά περισσότερα από όσα θα περιμέναμε. Αρχικά, να πέσει το βίντεο.

 

Περίπου τίποτα δεν είχε γίνει γνωστό μέχρι τώρα για την υπόθεση της ταινίας αλλά μία πρώτη γεύση την παίρνουμε από το συγκεκριμένο trailer. Βλέπουμε τον Neo να επανέρχεται στη συμβατική ζωή του Thomas Anderson (όπως είναι το κανονικό όνομά του στο franchise) και να επισκέπτεται τον θεραπευτή/ψυχολόγο του, που τον υποδύεται ο Neil Patrick Harris (και που πιθανότατα δεν είναι μόνο αυτό).

Ο πρωταγωνιστής μιλά για τα όνειρα που βλέπει και αναρωτιέται αν είναι τρελός, τη στιγμή που παίρνει τα μπλέ χάπια του (και όλοι γνωρίζουν τι σημαίνει αυτό). Μέχρι που εμφανίζεται ο νέος Μορφέας (;) και τον προκαλεί να "πετάξει", προσφέροντάς του το κόκκινο. Από εκεί και πέρα, τα πράγματα παίρνουν το δρόμο τους, με τον Neo να επανέρχεται. 

ΤΑΙΝΙΑ THE MATRIX RESURRECTIONS 2021 4Warner Bros
ΤΑΙΝΙΑ THE MATRIX RESURRECTIONS 2021 7Warner Bros

To cast

Το σενάριο και η σκηνοθεσία φέρουν τη σφραγίδα της Lana Wachowski. Ο Keanu Reeves φυσικά και επιστρέφει, με στυλ μάλιστα που θυμίζει περισσότερο John Wick παρά Neo. Στο cast υπάρχουν και πάλι οι Carrie-Anne Moss (ως Trinity) και Jada Pinkett Smith (ως Niobe), με μεγάλη απουσία τον Laurence Fishburne.

ΤΑΙΝΙΑ THE MATRIX RESURRECTIONS 2021 1Warner Bros
ΤΑΙΝΙΑ THE MATRIX RESURRECTIONS 2021 3Warner Bros

Οι σημαντικότερες νέες προσθήκες αφορούν τους Neil Patrick Harris (σε ρόλο-κλειδί όπως τονίζουν οι πληροφορίες), Yahya Abdul-Mateen II (ως ο νέος Μορφέας μάλιστα), Priyanka Chopra, Jessica Henwick, Jonathan Groff, Max Riemelt, Christina Ricci, Brian J. Smith και Toby Onwumere.

Η πρεμιέρα

Το The Matrix: Resurrections αναμένεται στις 22 Δεκεμβρίου 2021.

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Κλείνουν οριστικά οι κινηματογράφοι Πάλας και Αλεξάνδρα;

Δυσοίωνες ειδήσεις που αφορούν δύο ιστορικές αίθουσες της Αθήνας θορύβησαν τους κατοίκους της πόλης τελευταία με τα δεδομένα, ωστόσο, να μην είναι τελεσίδικα.

Η αληθινή ιστορία πίσω από το The Sympathizer του HBO

Η σειρά βασίζεται στο βραβευμένο με Πούλιτζερ μυθιστόρημα του Βιετναμεζο-αμερικανού, Viet Thanh Nguyen.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Δε θα ξεχάσουμε ποτέ το Mezzanine των Massive Attack

Το magnum opus της κολεκτίβας από το Μπρίστολ γίνεται σήμερα 26 χρονών!

Στον φανταστικό κόσμο της Kandè ζουν πλάσματα σκοτεινά

Το video clip του νέου της single Fury of War έχει κάτι μεταφυσικό.

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.