Scream, 25 χρόνια μετά

Το πριν και το μετά των πρωταγωνιστών σε αυτές τις τρεις δεκαετίες.

Το Ghostface έκανε την πρώτη του εμφάνιση πριν από 25 (!) χρόνια. Ω ναι, πέρασε ήδη το 1/4 αιώνα από την πρεμιέρα του Scream και παρόλα αυτά, παραμένει ως μία από τις πιο εμβληματικές και επιδραστικές σατιρικές σειρές ταινιών θρίλερ που δημιουργήθηκαν ποτέ στην ιστορία του σύγχρονου κινηματογράφου. Το σωτήριο έτος 1996 λοιπόν, το πιο διάσημο μέλος του cast, η Drew Barrymore είχε μία ανατροπή κρυμμένη στο μανίκι της. Αν και το όνομά της είχε χρησιμοποιηθεί κατά κόρον ως "κράχτης" για την προώθηση της ταινίας, πέθανε στα πρώτα της λεπτά.

> Διάβασε ακόμη: Πρώτη ματιά στο πέμπτο Scream

Μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν κάτι εντελώς ασυνήθιστο και καθόρισε ένα franchise που θα διατηρούσε την εκτίμηση των fans του εξαιτίας της ευρηματικότητας και της συνεχούς του διάθεσης να τους εκπλήσσει με κάποιον τρόπο.

Το καλύτερο της υπόθεσης βέβαια είναι πως, τώρα που πρόκειται να επιστρέψει στη μεγάλη οθόνη, θα το κάνει χωρίς ιδιαίτερες απώλειες - αν εξαιρέσουμε τον ιθύνοντα νου, Wes Craven. Όπως και να έχει όμως, το Scream γιορτάζει ένα είδος 25χρονης ακμής, οπότε όσο περιμένουμε την κυκλοφορία της 5ης ταινίας εντός του 2022, είναι μία πολύ καλή στιγμή για να τσεκάρουμε τους πρωταγωνιστές του και την αλλαγή τους μέσα στα χρόνια που μεσολάβησαν.

>Διάβασε ακόμη: To Χόλιγουντ πάντα θα αγαπά τις ταινίες για το Χόλιγουντ

Neve Campbell, 1996

Scream, 25 χρόνια μετάJoseph Viles Dimension Films

Οι περισσότεροι από εμάς τη γνώρισαν από το Party of Five που προβαλλόταν από το Mega. Ως Sidney Prescott καθιερώθηκε στο franchise του Scream χωρίς να ξέρουμε μέχρι και σήμερα αν μπορούμε να τη συμπαθήσουμε ή να την αντιπαθήσουμε ιδιαίτερα. 

Neve Campbell, 2021

NEVE CAMPBELLPhoto by Ron Tom-ABC via Getty Images

Έκτοτε έχει περάσει από διάφορους ρόλους με σημαντικότερο τον πρωταγωνιστικό στην ταινία Clouds, όπως και τη συμμετοχή της στο House of Cards. Η Sidney Prescott προφανώς και επιστρέφει το 2022.

Drew Barrymore, 1996

Drew BarrymoreTom Wargacki - WireImage

Στα '90s-'00s, όπως προαναφέραμε ήταν μία από τις πιο ανερχόμενες ηθοποιούς της γενιάς της, ένα κανονικό America's sweetheart. 

Drew Barrymore, 2021

Αν και δε θα εμφανιστεί στην 5η ταινία του Scream, στην παρούσα φάση παρουσιάζει το δικό της, καθημερινό talk show.

Courteney Cox, 1996

Τι θα ήταν το Scream χωρίς την Courteney Cox και τον εντελώς απρόβλεπτο ρόλο της ανήθικης δημοσιογράφου, Gale Weathers. Εκείνη την περίοδο, πρωταγωνιστούσε επίσης σε μία σειρά που δεν είμαι πολύ σίγουρη αν έχεις ακουστά (lol!). Friends λεγόταν. 

Courteney Cox, 2020

Courteney CoxNicholas Hunt- WireImage

Μετά από το επικό reunion των Friends cast και προτού επιστρέψει στο Scream, συνεχίζει ακάθεκτη να κάνει guests από δω κι από κει στην τηλεόραση.

David Arquette, 1996

David ArquetteJeff Kravitz - FilmMagic, Inc

Η καριέρα του Arquette σημείωνε ανοδική πορεία όταν βγήκε το πρώτο Scream, με τον ίδιο να κάνει τη μετάβαση από την τηλεόραση στον κινηματογράφο. Τότε στο μεταξύ, ήταν παντρεμένος με τη συμπρωταγωνίστριά του, Courteney Cox.

David Arquette, 2021

David ArquetteRich Polk - Getty Images for IMDb

Πρόσφατα, δήλωνε (και ήταν) επαγγελματίας παλαιστής. Αποσύρθηκε από αυτήν την προσπάθεια το 2021, στο σωστό timing για να επιστρέψει στο Scream ως Sheriff Dewey Riley.

Matthew Lillard, 1996

Matthew LillardRon Galella/Ron Galella Collection via Getty Images

Το Scream βοήθησε τον Lillard να γίνει από διάσημος, σούπερ σταρ.

Matthew Lillard, 2021

Matthew LillardFrazer Harrison - Getty Image

Κυρίως χάρη στη σειρά ταινιών Scooby Doo, στην οποία υποδύεται τον Shaggy, κατάφερε να μείνει στην επικαιρότητα. Υπήρξε επίσης, ένας εκ των πωταγωνιστών στην πασίγνωστη σειρά του NBC, Good Girls, ξεφεύγοντας από την "κατάρα" των εφηβικών πρότζεκτς.

Rose McGowan, 1996

Rose McGowanRon Galella/Ron Galella Collection via Getty Images

Τότε, η Rose McGowan συμμετείχε σε μερικές από τις πιο γνωστές κωμωδίες εκείνης της εποχής. Ο χαρακτήρας της στο Scream βέβαια, δεν είχε και την καλύτερη κατάληξη.

Rose McGowan, 2021

Rose McGowanPablo Monsalve-VIEWpress via Getty Images

Το 2021, η Rose McGowan είναι σχεδόν άλλος άνθρωπος. Ως μία από τις βασικές υποκινήτριες του #MeToo πλέον είναι ακτιβίστρια που δραστηριοποιείται προσπαθώντας να βοηθήσει τις γυναίκες που έχουν βιώσει σεξουαλική κακοποίηση, ενώ κατά καιρούς προκαλεί διαδικτυακό χαμό με τις δηλώσεις της σε πολιτικό επίπεδο. 

Jamie Kennedy, 1996

Jamie KennedyRon Galella/Ron Galella Collection via Getty Images

Τότε, ήταν αρκετά γνωστός ως φυσιογνωμία εξαιτίας των συμμετοχών του σε διάφορες τηλεοπτικές σειρές, χωρίς ωστόσο να έχει καταφέρει κάτι πάρα πολύ σπουδαίου και άρα άξιο λόγου. 

Jamie Kennedy, 2021

Jamie KennedyMichael S. Schwartz-Getty Images

Από τότε μέχρι σήμερα, συνέχισε τις τηλεοπτικές του συμμετοχές, συμπρωταγωνίστησε στο περίφημο Ghost Whisperer και σήμερα είναι ένας επιτυχημένος standup κωμικός. 

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Στο The Ritual, Al Pacino και Dan Stevens τα βάζουν με θεούς και δαίμονες

Είμαστε πολύ περίεργοι να τους δούμε να υποδύονται ιερείς.

Στο άλμπουμ Songwriter, θα ακούσουμε τραγούδια του Johnny Cash από το 1993

Τα εν λόγω τραγούδια ηχογραφήθηκαν από τον τραγουδιστή της κάντρι στα LSI Studios, μια δεκαετία πριν από το θάνατό του σε ηλικία 71 ετών.

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στο Baby Reindeer

Η σειρά του Netflix μπορεί να βασίζεται στην πραγματική εμπειρία του Richard Gadd, αλλά υπάρχουν κάποια στοιχεία μυθοπλασίας. Εμείς τα εντοπίσαμε για σένα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η συνάντηση Steve Carell και John Krasinski είναι το reunion που χρειαζόμασταν

Οι πρωταγωνιστές του The Office βρέθηκαν μαζί στο τέλειο βίντεο που βλέπεις εντός.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Έτσι θα τιμήσουν τα 'Φιλαράκια' την επέτειο των 20 χρόνων

Τον Απίλιο του 2021, οι έξι πρωταγωνιστές των Friends έφτασαν στo studio της Warner Bros. στο Λος Άντζελες για να γυρίσουν το πολυαναμενόμενο reunion της τηλεοπτικής παρέας.

Dear God, the Parthenon is still broken, το πρώτο φωτογραφικό βιβλίο του Γιώργου Λάνθιμου

Στην εισαγωγή του Dear God, the Parthenon is still broken υπάρχει ένα ακυκλοφόρητο ποίημα της Patti Smith το οποίο έγραψε με έμπνευση την ταινία.