Το House of Gucci, το Λούγκερ και ό,τι νέο παίζει στους κινηματογράφους

Οι νέες ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Η εβδομαδιαία κινηματογραφική συγκομιδή αποτελείται από 6 νέες ταινίες, εκ των οποίων δύο πολυαναμενόμενες -από εκείνες που ανυπομονούμε περισσότερο αυτό το φθινόπωρο, μία παιδική (Ενκάντο: Ένας Κόσμος Μαγικός) και μία επανέκδοση. Θα παρατηρήσεις βέβαια, πως αν εξαιρέσουμε το δημιούργημα του Ridley Scott, πρόκειται μία κατά βάση ελληνική επέλαση στη μεγαλη οθόνη, με μερικές από αυτές τις παραγωγές να έχουν κάνει το ντεμπούτο τους στο φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Ποικιλία για τους σινεφίλ σίγουρα υπάρχει,  οπότε το μόνο που μένει είναι να δώσουμε ραντεβού στις κινηματογραφικές αίθουσες για τις ταινίες της εβδομάδας. 
Προσοχή: Όλοι οι κλειστοί κινηματογράφοι δέχονται θεατές με πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης και αρνητικό rapid test με ισχύ 48 ωρών.

Ο Οίκος Gucci (House of Gucci)

Τι δεν έχει γραφτεί για τον πολύπαθο οίκο Gucci από τη στιγμή που έγινε γνωστή η κινηματογραφική προσαρμογή της ιστορίας δια χειρός Ridley Scott. Έχουμε ήδη πει πολλά και για τους συντελεστές της ταινίας, τα αμάξια τους, την ιστορία την ίδια, αλλά και την περιβόητη βίλα. Ας δούμε λοιπόν την ταινία που ενδέχεται να χαρίσει όσκαρ είτε στον Adam Driver είτε στη Lady Gaga που μεταξύ μας - το περιμένουν πώς και πώς, έκαστος. 

Λούγκερ

Όλο και κάπου θα έχεις πετύχει trailer της ταινίας, προσωπικά την τελευταία εβδομάδα θέλοντας και μη το έχω συναντήσει μπροστά μου κάθε φορά που ανοίγω browser. Ο Κώστας Χαραλάμπους (Δεμένη Κόκκινη Κλωστή) αφηγείται την άνοδο και την πτώση της πανίσχυρης οικογένειας Αγγελιδάκη που ασχολείται με το εμπόριο πετρελαίου σε εποχές ΠΑΣΟΚ.

Μικρά Όμορφα Άλογα

Ο Μιχάλης Κωνσταντάτος (Luton) υπογράφει ένα ψυχολογικό θρίλερ με αξιώσεις. Ο Δημήτρης Λάλος και η Γιώτα Αργυροπούλου υποδύονται ένα παντρεμένο ζευγάρι που ζει αναγκαστικά στην πολυτελή του βίλα σε μία επαρχιακή πόλη επιθυμώντας διακαώς να επιστρέψουν στην Αθήνα. Τι ακριβώς έχει συμβεί, καλύτερα είναι να το διαπιστώσεις στη μεγάλη οθόνη.

>Διάβασε ακόμη: Softie, ο φετινός νικητής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Πράσινη Θάλασσα

Δύο Αγγελικές σε μία ταινία. Η Παπούλια προσπαθεί να ανακτήσει τη μνήμη της υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της Αντωνίου. H πρωταγωνίστρια Άννα αν και πάσχει από αμνησία, θυμάται πώς να μαγειρεύει και μέσα από τις πεντανόστιμες συνταγές της αγωνίζεται να ανασύρει τη ζωή της μέσα από τη λήθη. Ποια είναι όμως στην πραγματικότητα;

Ένας Ήσυχος Άνθρωπος

Στο δράμα του Τάσου Γερακίνη, βλέπουμε έναν οινοποιό χαμηλών τόνων ονόματι Μάκη που κατοικεί σε ακριτικό νησί μαζί με την κόρη του, να μπαίνει σε περιπέτειες. Πέφτει θύμα ομηρίας από έναν δραπέτη και παράλληλα, προσπαθεί να αποτρέψει την κόρη του από τον κίνδυνο να συνδεθεί με εκείνον.

Κλαδί στη Φωτιά

Μητέρα και κόρη μετακομίζουν στην Καλλιθέα προσπαθώντας να αφήσουν πίσω τους ένα σκάνδαλο που έχει σπιλώσει το όνομά τους. Σε αυτό το δράμα με πρωταγωνιστή τον Σπύρο Μπιμπίλα, κάποιοι ακόμη διψούν για εκδίκηση.

Απελευθέρωση: Φλεγόμενο Τόξο (Liberation: The Fire Bulge)

Επιστρέφουμε στο 1970 και πρώτο μέρος της σοβιετικής δραματικής πενταλογίας του Yuri Ozerov. Αφηγείται την επίθεση στο Κουρσκ με δέκτη τους Ναζί σε μία δύσκολη μάχη το καλοκαίρι του 1943.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η αληθινή ιστορία πίσω από το Baby Reindeer

Η μίνι σειρά του Netflix ρίχνει φως στο ευαίσθητο θέμα του stalking μέσα από ένα μοναδικό πρίσμα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

30 χρόνια από το θρυλικό His 'N' Hers των Pulp

Το πιο κομβικό άλμπουμ των σπουδαίων Βρετανών έχει σήμερα γενέθλια.

Η ζωή της Brigitte Macron γίνεται σειρά

Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής.

Ένας θεός μόνο ξέρει γιατί δε θα δούμε το The Movie Critic, την 'τελευταία ταινία' του Quentin Tarantino

Φαίνεται πως ο διάσημος σκηνοθέτης άλλαξε γνώμη για την ταινία που σκόπευε να γυρίσει.

2 επικές ταινίες από τον Martin Scorsese με αγάπη

Όλα όσα περιμένουμε προσεχώς από τον σπουδαίο σκηνοθέτη.

To Oldboy γίνεται σειρά από τον Park Chan-wook

Ο δημιουργός της κορεατικής ταινίας του 2003 επανέρχεται με την τηλεοπτική εκδοχή της.

Γραφει Παυλος Κρουστης