Το The French Dispatch, το The Hand of God και ό,τι νέο παίζει στους κινηματογράφους

Οι νέες ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Γράφει: Ραφαέλλα Ράλλη 02 Δεκεμβρίου 2021

Η εβδομαδιαία κινηματογραφική συγκομιδή αποτελείται από 5 νέες ταινίες, εκ των οποίων δύο πολυαναμενόμενες -από εκείνες που ανυπομονούμε περισσότερο αυτό το φθινόπωρο. Ο λόγος για το The French Dispatch του Wes Anderson που πρωτοπροβλήθηκε στην Ελλάδα στις Νύχτες Πρεμιέρας, αλλά και το The Hand of God του Paolo Sorrentino που μετά τις 15 Δεκεμβρίου θα είναι διαθέσιμο και στο Netflix. Ποικιλία για τους σινεφίλ σίγουρα υπάρχει,  οπότε το μόνο που μένει είναι να δώσουμε ραντεβού στις κινηματογραφικές αίθουσες για τις ταινίες της εβδομάδας. 
Προσοχή: Όλοι οι κλειστοί κινηματογράφοι δέχονται θεατές με πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης και αρνητικό rapid test με ισχύ 48 ωρών.

Γαλλική Αποστολή (The French Dispatch)

Σε μία φανταστική γαλλική πόλη του 20ου αιώνα, εκδίδεται η εφημερίδα French Dispatch, για την οποία ο Wes Anderson άντλησε την έμπνευσή του από το εμβληματικό The New Yorker. O αρχισυντάκτης της εφημερίδας πεθαίνει ξαφνικά, με αποτέλεσμα  η έκδοσή της να μη μπορεί να συνεχιστεί. Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας ενός ειδικά σχεδιασμένου φύλλου για τον αείμνηστο, διάφορες εξωπραγματικές ιστορίες συμβαίνουν με τη σφραγίδα της διάσημης αισθητικής του.

The Hand of God

Όλοι λένε ότι πρόκειται για την πιο προσωπική ταινία του Paolo Sorrentino και δε θα διαφωνήσουμε. Ένα μικρό αγόρι που μένει στη Νάπολι των '80s και παθιάζεται με το ποδόσφαιρο, ζει τον πρώτο του έρωτα. Με τη φήμη ότι ο Diego Maradona πρόκειται να γίνει και επισήμως παίκτης της Νάπολι ο μικρός συναντάται λίγο νωρίτερα με την ενηλικίωση.

Η Νύμφη του Νερού (Undine)

Ο Christian Petzold έφυγε με δύο βραβεία από τη Berlinale εξαιτίας αυτού του ρομαντικού δράματος. H Undine αν και ιστορικός πόλεων, δουλεύει ως ξεναγός στη Διεύθυνση Αστικής Ανάπτυξης. Όταν ο αγαπημένος της την εγκαταλείπει για μία άλλη γυναίκα, θυμάται τον αρχαίο μύθο της νύμφης του νερού και τις σκοτεινές της προθέσεις.

Ghostbusters: Legacy

Ποιος θα μας το έλεγε ότι εν έτει 2021 θα μιλούσαμε για ένα sequel των Ghostbusters. Στο επίκεντρο της ταινίας βρίσκεται μία μητέρα και τα δύο της παιδιά που μετακομίζοντας σε μία μικρή πόλη ανακαλύπτουν τη σχέση που έχουν με τους παλαίμαχους Ghostbusters.

Κλίφορντ Ο Κόκκινος Σκύλος (Clifford the Big Red Dog)

Ένα κορίτσι που δεν περνά καλά στο νέο της σχολείο αισθάνεται πολύ καλύτερα όταν αποκτά ένα αξιολάτρευτο κόκκινο κουτάβι. Η τεράστια αγάπη της όμως, ευθύνεται για το γιγαντιαίο μέγεθος που αυτό παίρνει όσο περνάει ο καιρός. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

 

 


 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.