Οι ταινίες του Netflix που οδεύουν προς τα Όσκαρ

Η πλατφόρμα streaming ποντάρει σε αυτές για μία πιθανή υποψηφιότητα.

Γράφει: Ραφαέλλα Ράλλη 26 Δεκεμβρίου 2021

Το Netflix στα Όσκαρ; Κι όμως, κανείς δεν αναρωτιέται πια, γιατί από μόνη της η πλατφόρμα streaming έχει θέσει πολύ ψηλά τον πήχη και αυτό βγαίνει και στο περιεχόμενό του. Αντιθέτως, φέτος, έχει μπει με αξιώσεις στην κούρσα των Oscars και πέρα από 3 animated παραγωγές (Alive, The Mitchells vs. the Machines, The Summit of the Gods) είναι πολύ πιθανό να φιγουράρουν σε μία από τις κατηγορίες της επερχόμενης διοργάνωσης. 

The Power of the Dog

O Sherlock της καρδιάς μας, για τις ανάγκες της ταινίας υποδύεται έναν ιδιοκτήτη ράντσου, ιδιαίτερα ιδιότροπο και στρυφνό. Φιλοξενεί τον αδερφό του μετά από χρόνια και δημιουργούνται μερικές αναπάντεχες "επιπλοκές" με τη νύφη του. Περισσότερα στο μεταξύ, για τον Benedict Cumberbatch στο νέο εγχείρημα της οσκαρούχας Jane Campion έχουμε ήδη πει στο τελευταίο τεύχος του Esquire. (Η ταινία είναι ήδη διαθέσιμη προς προβολή.)

Passing

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο της Rebecca Hall, Passing είναι ένα πορτρέτο ρατσισμού, προκατάληψης και διακρίσεων. Η Tessa Thompson και η Ruth Negga πρωταγωνιστούν σε αυτή την ιστορία που ξεκινά με την επανένωση δύο εντελώς παιδικών φίλων, που εξαιτίας της διαφορετικότητάς τους, απειλούν άθελά τους την εύρυθμη λειτουργία της ζωής που έχουν χτίσει με πολύ κόπο. (Η ταινία είναι ήδη διαθέσιμη προς προβολή.)

Tick, Tick ... Boom!

Ο κυριολεκτικά πολυβραβευμένος Lin-Manuel Miranda (μεταξύ άλλων με Pulitzer, 2 βραβεία Laurence Olivier, 3 Tony, 3 Grammy και 2 Emmy) υπογράφει αυτό το μιούζικαλ με πρωταγωνιστή τον Andrew Garfield. Ο 38χρονος ηθοποιός (που δικαίως γλυκοκοιτάζει την κατηγορία καλύτερου ηθοποιού) υποδύεται ένα θεατρικό συνθέτη που προσπαθεί να επιβιώσει καλλιτεχνικά και προσωπικά στη Νέα Υόρκη. (Η ταινία είναι ήδη διαθέσιμη προς προβολή.) 

The Hand of God (15/12)

Ο σπουδαίος Paolo Sorrentino (The Great Beauty, The New Pope), επιστρέφει με αυτό το -ήδη βραβευμένο στο Φεστιβάλ Βενετίας- δράμα με πρωταγωνιστές τους Filippo Scotti και Toni Servillo. Όλοι λένε ότι πρόκειται για την πιο προσωπική ταινία του Paolo Sorrentino και δε θα διαφωνήσουμε. Ένα μικρό αγόρι που μένει στη Νάπολι των '80s και παθιάζεται με το ποδόσφαιρο, ζει τον πρώτο του έρωτα. Με τη φήμη ότι ο Diego Maradona πρόκειται να γίνει και επισήμως παίκτης της Νάπολι ο μικρός συναντάται λίγο νωρίτερα με την ενηλικίωση.

Don’t Look Up (24/12)

Οι Timothée Chalamet, Jennifer Lawrence και Leonardo DiCaprio συναντώνται σε αυτήν τη dramedy του Adam McKay με άρωμα επιστημονικής φαντασίας. Δύο άσημοι αστρονόμοι καλούνται να σώσουν την ανθρωπότητα από την έλευση ενός κομήτη που πρόκειται να καταστρέψει τον πλανήτη Γη. Έτσι, αναλαμβάνουν μία τεράστια εκστρατεία στα μέσα ενημέρωσης για να προειδοποιήσουν τον κόσμο να προστατευθεί.  Περισσότερα για την ταινία διαβάζεις εδώ

The Lost Daughter (31/12)

Σε σκηνοθεσία της Maggie Gyllenhaal και με πρωταγωνίστρια την Olivia Colman, το The Lost Daughter, βασίζεται σε ένα μυθιστόρημα της Elena Ferrante και γυρίστηκε στις Σπέτσες. Αφηγείται την ιστορία της Leda που πηγαίνει διακοπές στην παραλία για να προσπαθήσει να χαλαρώσει, αλλά τελικά αναγκάζεται να αντιμετωπίσει και να ξαναζήσει τις πιο σκοτεινές και οδυνηρές στιγμές του παρελθόντος της. To soundtrack της ταινίας στο μεταξύ, υπογράφει η Monika. 

 

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Arnold Schwarzenegger και Danny DeVito μαζί σε ταινία, ένα μίνι έπος έρχεται

"Θέλουμε πραγματικά να δουλέψουμε μαζί και το συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό...".

Στο The Ritual, Al Pacino και Dan Stevens τα βάζουν με θεούς και δαίμονες

Είμαστε πολύ περίεργοι να τους δούμε να υποδύονται ιερείς.

Στο άλμπουμ Songwriter, θα ακούσουμε τραγούδια του Johnny Cash από το 1993

Τα εν λόγω τραγούδια ηχογραφήθηκαν από τον τραγουδιστή της κάντρι στα LSI Studios, μια δεκαετία πριν από το θάνατό του σε ηλικία 71 ετών.

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στο Baby Reindeer

Η σειρά του Netflix μπορεί να βασίζεται στην πραγματική εμπειρία του Richard Gadd, αλλά υπάρχουν κάποια στοιχεία μυθοπλασίας. Εμείς τα εντοπίσαμε για σένα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η συνάντηση Steve Carell και John Krasinski είναι το reunion που χρειαζόμασταν

Οι πρωταγωνιστές του The Office βρέθηκαν μαζί στο τέλειο βίντεο που βλέπεις εντός.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Έτσι θα τιμήσουν τα 'Φιλαράκια' την επέτειο των 20 χρόνων

Τον Απίλιο του 2021, οι έξι πρωταγωνιστές των Friends έφτασαν στo studio της Warner Bros. στο Λος Άντζελες για να γυρίσουν το πολυαναμενόμενο reunion της τηλεοπτικής παρέας.