7 φορές που συμπαθήσαμε λίγο παραπάνω τον Mark Ruffalo

Ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός, ο δημοφιλής ηθοποιός κλείνει σήμερα τα 56 του χρόνια.

Ο Mark Ruffalo έχει μια εμφάνιση που μένει. Λίγο οι μπούκλες του, λίγο το χαμόγελο και φυσικά η τραχιά φωνή του, τον κάνουν ξεχωριστό. Εννοείται και το ταλέντο του. Ο Ruffalo πάλευε με μη διαγνωσμένη δυσλεξία και ΔΕΠΥ από νεαρή ηλικία. Έκανε το πρώτο του ντεμπούτο στην ταινία του Lonergan, This Is Our Youth, η οποία, στη συνέχεια, τον βοήθησε να πάρει αρκετούς κινηματογραφικούς ρόλους και διαμόρφωσε την καριέρα του. Μέχρι φυσικά να γίνει ο γνωστός σε όλους μας Hulk και να κερδίσει ακόμη περισσότερη αναγνωρισιμότητα παγκοσμίως. 

Ταπεινός και μετρημένος, ο Ruffalo είναι εξαιρετικά αφοσιωμένος στους θαυμαστές του. Στο The Graham Norton Show, κάποτε είπε αστειευόμενος: "Γνωρίζω όλους τους θαυμαστές μου με το όνομά τους. Και τους επτά". Είναι επίσης γνωστός ως ο βασιλιάς των spoilers έχοντας πολλές φορές, αποκαλύψει σημαντικές πληροφορίες. Στοργικός πατέρας και αφοσιωμένος σύζυγος, ήταν πάντα οπαδός του αθλητισμού, ενώ παραδέχεται πως δεν ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής ως ηθοποιός στα παιδιά του. "Ο γιος μου μου είπε τις προάλλες, όταν ήταν θυμωμένος μαζί μου: "Πάντα μισούσα τον Hulk. Νομίζω ότι είναι σκατά'". Σήμερα, στα 56α γενέθλιά του, τσεκάτουμε τις επτά καλύτερες ταινίες του. Αυτές που τον διαμόρφωσαν μέχρι σήμερα.  

Shutter Island (Martin Scorsese, 2010)

Έντονο και αγχωτικό, το Shutter Island είναι ένα από τα πιο υποτιμημένα έργα του Scorsese. Ο Mark Ruffalo ως ο καλά πληροφορημένος Chuck Aule προσθέτει μια ακόμη διάσταση στον Leonardo DiCaprio. Ο Scorsese πετυχαίνει τη μεγαλύτερη ανατροπή της πλοκής στο τέλος της ταινίας, αφήνοντας ανεξίτηλο σημάδι στο μυαλό των θεατών.  

You Can Count On Me (Kenneth Lonergan, 2000)

Αυτή η υποψήφια για Όσκαρ ταινία εκτόξευσε την καριέρα του Mark Ruffalo προτού "εμπλακεί" με το MCU. Η ταινία του Lonergan τολμά να απεικονίσει μια ευαίσθητη σχέση ενηλίκων μεταξύ δύο αδερφών, που αγωνίζονται να τα βγάλουν πέρα ως εκπρόσωποι της μικρομεσαίας τάξης στην Αμερική. Ο Ruffalo στο ρόλο του ανεύθυνου Terry είναι συγκινητικός. 

Begin Again (John Carney, 2013)

Η Keira Knightley και ο Mark Ruffalo είναι εδώ ένα ζευγάρι με υπέροχη χημεία. Η μοίρα σε συνδυασμό με το κοινό πάθος για τη μουσική φέρνουν κοντά αυτές τις δύο χαμένες ψυχές, οι οποίες βρίσκονται απλώς στο "σωστό μέρος" την "σωστή στιγμή". Η ταινία περιστρέφεται γύρω από το δίδυμο που υποδύεται την Greta, μια φιλόδοξη, πρόσφατα πληγωμένη τραγουδοποιό και τον Dan, ένα μόνιμα μεθυσμένο στέλεχος δισκογραφικής εταιρείας, οι οποίοι πέφτουν ο ένας πάνω στον άλλον σε ένα μπαρ της Νέας Υόρκης. 

O Hulk της Marvel (διάφοροι σκηνοθέτες από το 2008) 

Ο Mark Ruffalo υποδύεται τον σπασίκλα ιδιοφυή Dr Bruce Banner τον γνωστό σε όλους Hulk, του οποίου η απαράμιλλη φυσική παράξενη και οργή μπορεί να ξεσπάσει σε περιόδους κρίσης. Μετά τον Eric Bana και τον Edward Norton, ο Ruffalo προσεγγίστηκε για να παίξει αυτόν τον ρόλο, τον οποίο αρχικά αρνήθηκε καθώς πίστευε ότι ήταν ο "λάθος άνθρωπος" για αυτόν. Ωστόσο, τελικά μεταπείστηκε και ο Hulk αποδείχθηκε ένας από τους πιο σημαντικούς χαρακτήρες της καριέρας του. 

Zodiac (David Fincher, 2007) 

Η ταινία περιστρέφεται γύρω από το επικό ανθρωποκυνηγητό για τον κατά συρροή δολοφόνο, τον γνωστό Zodiac Killer. Ο ίδιος χλεύαζε την αστυνομία και την προσκαλούσε σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι κυνηγητού, κατά το οποίο άφηνε πίσω του ενδεικτικά στοιχεία, όπως γράμματα, κρυπτογραφήματα, ρούχα κ.ά. Ο Jake Gyllenhaal υποδύεται τον σκιτσογράφο Robert Graysmith του οποίου η εμμονή με τον Zodiac Killer τον οδηγεί στην επίλυση γρίφων για να μπορέσει να εντοπίσει τον δολοφόνο. Αν και ο Paul Avery του Robert Downey jr. τον κοροϊδεύει, αργότερα καταλαβαίνουν πόσο χρήσιμοι είναι και οι δύο. Ο Mark Ruffalo υποδύεται τον Dave Toschi, έναν επιθεωρητή της αστυνομίας που έχει αναλάβει την υπόθεση μαζί με τον συνεργάτη του Bill Armstrong. 

Eternal Sunshine of the Spotless Mind  (Charlie Kaufman, 2004) 

Ο Joel Barish και η Clementine Kruczynski συναντιούνται κατά τη διάρκεια μιας διαδρομής με το τρένο στο σταθμό Montauk, ερωτεύονται και περνούν όμορφα, προτού οι υπέροχες στιγμές τους φτάσουν στο τέλος τους. Η ταινία απολαμβάνει τη λάμψη των πρωταγωνιστών της, του Jim Carrey και της Kate Winslet. Το χρώμα των μαλλιών της Winslet αλλάζει ακολουθώντας τις διαθέσεις της. Ένα διαχρονικό αριστούργημα που απολαμβάνει την ποιητική φύση του έρωτα και της θλίψης. Ο Ruffalo υποδύεται τον Stan Fink, τον φίλο της Kirsten Dunst. 

> Διάβασε ακόμη: Οι καλύτεροι ρόλοι του Adam Driver

Spotlight (Tom McCarthy, 2015)

Βασισμένη σε μια ανατριχιαστική αληθινή ιστορία της παλαιότερης ερευνητικής δημοσιογραφικής μονάδας της Boston Globe, γνωστής ως ομάδα "Spotlight", η ταινία εξιστορεί μία έρευνα για τη συστηματική παιδεραστία, την κακοποίηση και την κακοποίηση παιδιών στην περιοχή της Βοστώνης από ρωμαιοκαθολικούς ιερείς. Απέσπασε παγκόσμια αναγνώριση για την τολμηρή απεικόνιση της φρίκης στο εσωτερικό της Καθολικής Εκκλησίας μαζί με την ανεξέλεγκτη διαστροφή και τον μισογυνισμό που οδηγούν στην ψυχοσεξουαλική σφαγή μικρών παιδιών. Το καστ περιλαμβάνει θρυλικούς ηθοποιούς όπως ο Michael Keaton. Stanley Tucci, Mark Ruffalo και Rachel McAdams. Τόσο η McAdams όσο και ο Ruffalo έλαβαν υποψηφιότητες για Όσκαρ ενώ η ταινία κέρδισε Όσκαρ καλύτερης ταινίας και καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.