Τα εναλλακτικά Όσκαρ του Esquire

Οι κατηγορίες των χρυσών αγαλματιδίων όπως θα έπρεπε να είναι και οι δικοί μας νικητές και χαμένοι, μία ημέρα πριν την 91η τελετή απονομής.

Esquire Team
Γράφει: Χριστίνα Φαραζή 23 Φεβρουαρίου 2019

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, μία ημέρα πριν την 91η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ, καταθέτουμε τη δική μας λίστα με τους νικητές των φετινών χρυσών αγαλματιδίων.

ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΣΤΟ ΣΙΝΕΜΑ

Στο "διαμαντάκι" του Alex Garland, Αφανισμός, που, αν και θα ήταν ένα από τα πιο τολμηρά φιλμ της χρονιάς εφόσον κυκλοφορούσε στις αίθουσες, η Paramount αποφάσισε να το πουλήσει στο Netflix. Βad choices make good stories.

Α' ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΡΟΛΟΥ

Στο ιδρωμένο και τσαλακωμένο από το ουρλιαχτό πρόσωπο της Toni Collette στο θρίλερ Η διαδοχή του Ari Aster. Δεν αποτέλεσε μόνο την αφορμή για τη δημιουργία δεκάδων memes, αλλά και οπτικοποίησε με τον καλύτερο τρόπο πώς το σώμα αντιδρά στο φόβο της απώλειας και στη θλίψη του πένθους.

Τα εναλλακτικά Όσκαρ του Esquire

Α' ΑΝΤΡΙΚΟΥ ΡΟΛΟΥ

Στη βαθιά ρυτίδα στο μέτωπο του Ethan Hawke. Υποδυόμενος έναν πρώην στρατιωτικό και νυν ιερέα μιας μικρής, χωρίς πιστούς πόλης, που έρχεται αντιμέτωπος με τα όριά του στο υπαρξιακό δράμα First Reformed του Paul Schrader, παραδίδει μια ερμηνεία εκκωφαντικά ήσυχη, που άξιζε σίγουρα υποψηφιότητα.

ΙΘΑΝ ΧΟΚ

ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΡΘΟΤΗΤΑΣ

Στην Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου, που, αν και έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης σε ταινίες που ως επί το πλείστον τοποθετούν τη γυναίκα στο επίκεντρο, συνεχίζει να δείχνει την εκτίμησή της σε γυναικείες ιστορίες ειπωμένες από άντρες. Φαίνεται ότι η Kathryn Bigelow θα κρατήσει για πολλά χρόνια ακόμα τα σκήπτρα της μοναδικής γυναίκας που έχει κερδίσει το αγαλματίδιο Σκηνοθεσίας.

ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΟΥΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ

Στον Kevin Hart, που θα ήταν από τους ελάχιστους μαύρους παρουσιαστές που έχουν εμφανιστεί τα τελευταία 90 χρόνια στην τελετή απονομής. Ο κωμικός αποφάσισε να αποσυρθεί, καθώς προσβλητικά σχόλια που είχε αναρτήσει στο Twitter για τους ομοφυλόφιλους στο παρελθόν επανεμφανίστηκαν διαδικτυακά προκαλώντας σκάνδαλο.

ΚΕΒΙΝ ΧΑΡΤ

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΤΟΥΝΤΙΟ

Netflix. Τι; Όχι;

ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Vice: Ο δεύτερος στην ιεραρχία του Adam McKay.

ΚΑΛΥΤΕΡΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΤΕΛΟΥΣ

Στον Robert Redford, που λίγο πριν από την πρεμιέρα της τελευταίας του ταινίας, Ο κύριος & το όπλο, ανακοίνωσε τον περασμένο Αύγουστο την απόφασή του να κρεμάσει τα παπούτσια του ύστερα από 58 χρόνια καριέρας στην υποκριτική.

ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΤΙΤΛΟΥ ΤΑΙΝΙΑΣ

Το First Reformed με τον Ethan Hawke κυκλοφόρησε στα μέρη μας με τον τίτλο Ακρότητες.

ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΓΛΩΣΣΟΔΕΤΗ

BlacKkKlansman του Spike Lee.

ΚΛΕΙΣΤΟΦΟΒΙΚΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ

Escape Room του Adam Robitel.

ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΥΠΕΡΗΡΩΑ

Στον Μαύρο Πάνθηρα από το Black Panther του Ryan Coogler. Πριν κερδίσει 10 υποψηφιότητες για Όσκαρ, όλοι μιλούσαν για την πρώτη ταινία με πρωταγωνιστή μαύρο υπερήρωα. Μετά την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων όλοι μιλούσαν για την πρώτη υπερηρωική ταινία υποψήφια για χρυσό αγαλματίδιο Καλύτερης Ταινίας.

ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΧΑΜΕΝΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ

Στην Claire Foy. Η βραβευμένη με Emmy πρωταγωνίστρια της σειράς του Netflix, The Crown, συμμετείχε σε τρεις ταινίες μες στο 2018: Unsane, Ο πρώτος άνθρωπος, Το κορίτσι στον ιστό της αράχνης. Και οι τρεις αποδείχτηκαν εισπρακτικές αποτυχίες. Για τη δεύτερη μάλιστα όλα έδειχναν ότι θα κέρδιζε την πρώτη της οσκαρική υποψηφιότητα. Οι ελπίδες αποδείχτηκαν φρούδες.

ΟΣΚΑΡ 2019

ΠΡΩΤΟΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΗΣ ΗΘΟΠΟΙΟΥ

Lady Gaga, Ένα αστέρι γεννιέται.

ΠΡΩΤΟΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ

Henry Golding, Crazy Rich Asians. Το νέο it boy του Χόλιγουντ.

ΦΑΡΔΙΑ ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ

ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ACTION HERO

Dwayne "The Rock" Johnson, Ουρανοξύστης και Rampage: Το απόλυτο χάος.

ΤΑΙΝΙΑΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ VIRAL

Στο Bird Box της Susanne Bier με τη Sandra Bullock, που προβλήθηκε στο Netflix και οδήγησε στο #BirdBoxChallenge, με εφήβους κατά κύριο λόγο συμμετέχοντες να καλούνται μέσω social media να κάνουν διάφορα πράγματα με δεμένα μάτια.

ΣΚΗΝΗΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΟ REPEAT

Ο Nicolas Cage στην προσπάθεια να διασώσει τη σύζυγό του πρώτα "ρουφά" ένα κιλό κοκαΐνη και μετά σφαγιάζει δεκάδες μασκοφορεμένους συμμορίτες στο Mandy του ελληνικής καταγωγής Panos Cosmatos.

ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ

Στην μπαλάντα του Μπάστερ Σκραγκς των αδελφών Coen.

ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑΣ

Στον Luca Guadagnino για το remake του Suspiria.

ΠΑΡΤΙ ΠΟΥ ΔΕ ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ

Climax του Gaspar Noé.

Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΟΣ

Ένα ήσυχο μέρος του John Krasinski.

ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ MONSTER MOVIE

Καρχαρίες παλεύουν με δεινόσαυρους στο The Last Sharknado: It’s About Time, το 6ο φιλμ του franchise Sharknado.

ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΥ REMAKE

Στο Ρομπέν των Δασών του Otto Bathurst. Κόστισε 90 εκατ. δολάρια και στις πέντε εβδομάδες που προβλήθηκε απέφερε μόλις 14 εκατ. Δολάρια.

Και του χρόνου.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μία ιταλική ταινία κάνει θραύση στο Netflix παγκοσμίως

Είναι η πρώτη φορά που μία μη αγγλόφωνη ταινία φθάνει στο Νο. 1 του παγκόσμιου chart ταινιών.

Confidenza, ένα υπέροχο soundrack με την υπογραφή του Tom Yorke

Tο προηγούμενο με την υπογραφή του μπροστάρη των Radiohead ήταν αυτό για το remake της ταινίας Suspiria του Luca Guadagnino.

Στο πρώτο trailer για του Atlas η Jennifer Lopez δείχνει τρομοκρατημένη

Η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 24 Μαΐου.

'Νυν και Αεί', η ζωή του Σταύρου Ξαρχάκου έγινε σειρά στο YouTube

Οι άγνωστες πτυχές της ζωής και του έργου του σπουδαίου συνθέτη αποτυπώνονται μέσα από 20 επεισόδια. Το πρώτο, μόλις έγινε διαθέσιμο.

Ποια είναι η πραγματική stalker του Baby Reindeer

Το "Μικρό Ταρανδάκι" του Netflix έκανε τους φανς να ψάχνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και ναι, την βρήκαν.

Γραφει Παυλος Κρουστης