Ο Bill Murray μπορεί να κάνει ότι θέλει

O Peter Venkman επιστρέφει στο Ghostbusters 3 και υπάρχει πολλή ίντριγκα πίσω από αυτό.

Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι για να πείσεις έναν κορυφαίο ηθοποιό να πάρει μέρος σε μία παραγωγή για την οποία δεν τρελαίνεται: Η δυνατότητα παρέμβασης στο σενάριο και τη σκηνοθεσία, η πιθανότητα να διεκδικήσει κάποιο Όσκαρ και, βεβαίως, ένα τεράστιο χρηματικό ποσό, που πάντοτε διευκολύνει καταστάσεις - ο Samuel L. Jackson άλλωστε ίσως είναι το πιο πειστικό παράδειγμα για το τελευταίο. 

Κανένα από τα παραπάνω όμως δεν ισχύει για την περίπτωση του Bill Murray. Όπως προφανώς θα έχεις διαβάσει, ο 69χρονος Αμερικανός ηθοποιός θα επιστρέψει στην επόμενη ταινία των Ghostbusters, στο ρόλο του λατρεμένου Dr. Peter Venkman. Αυτό είναι κάπως οξύμωρο αν λάβει κάποιος υπόψιν πως κατά το παρελθόν έχει δηλώσει ότι "σιχαίνεται τους Ghostbusters αλλά ήξερε ότι θα βγάλει πολλά λεφτά μετά από αυτό" και πως "θα κάνει μόνο πράγματα που τον ενδιαφέρουν πραγματικά", αρνούμενος πολλές και σημαντικές προτάσεις την τελευταία 20ετία.

Ο Bill Murray μπορεί να κάνει ότι θέλει

Ο Murray όμως, φαίνεται πως δελεάστηκε από το καλογραμμένο σενάριο των Dan Aykroyd, Gil Kenan, Harold Ramis και (κυρίως) Jason Reitman, αποφασίζοντας να αποδεχθεί την πρόταση για το Ghostbusters 3, που αναμένεται στους κινηματογράφους το επόμενο καλοκαίρι. Στο cast αυτού θα βρίσκονται επίσης και άλλοι από τους πρωταγωνιστές των δύο πρώτων ταινιών, όπως οι Sigourney Weaver, Dan Aykroyd και Ernie Hudson. 

Και πάλι όμως, ο Bill Murray μισεί το franchise και κάνει μόνο πράγματα που τον ενδιαφέρουν, σωστά; Ποιος είναι λοιπόν ο πραγματικός λόγος που θα πάρει μέρος; Ας κάνουμε μία μικρή αναδρομή στο παρελθόν. Το έτος είναι 1989 και μετά την πρώτη ταινία -που σημείωσε τεράστια επιτυχία και συγκαταλέγεται στις σημαντικότερες όλων των εποχών από τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου- κυκλοφορεί το Ghostbusters 2, επίσης γραμμένο από τους Harold Ramis και Dan Aykroyd. Το φιλμ είναι πολύ κακό και αμέσως χαρακτηρίζεται ως ένα sequel τρομερά κατώτερο των προσδοκιών. Όχι μόνο από κοινό και κριτικούς αλλά και από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές. 

Έκτοτε, και για τα επόμενα 30 χρόνια, όλο ο κόσμος προσπαθεί να πείσει τον Murray να επιστρέψει στο ρόλο του Venkman, για μία ιστορική εξιλέωση. Ο ηθοποιός απαντά συνεχώς το ίδιο: "Μισώ τους Ghostbusters". Εσχάτως, είχε υιοθετήσει και μία άλλη άποψη σχετικά με τους ρόλους που θέλει να παίζει: "Θέλω ο χαρακτήρας μου να πεθαίνει. Ιδανικά πριν το μέσο της ταινίας".

Όλα αυτά ασφαλώς και δεν επηρέασαν τους συντελεστές, που συνέχισαν να ετοιμάζουν την τρίτη ταινία για περισσότερες από τρεις δεκαετίες, έχοντας κατά νου ότι κατά πάσα πιθανότητα ο Murray απλά είναι ο εαυτός του, μιλώντας στα media με το γνωστό cool ύφος του, που συχνά εμπεριέχει μεγάλες δόσεις τρολαρίσματος.

GHOSTBUSTERS ΤΑΙΝΙΑ 2020 2

Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, o Dan Aykroyd είχε φτιάξει ένα σενάριο όπου η ομάδα των κυνηγών φαντασμάτων βρισκόταν στο Manhellton, μία εφιαλτική εκδοχή του Μανχάταν σε άλλη διάσταση, γεμάτη δαίμονες και πνεύματα. Η συγκεκριμένη ιδέα εγκαταλείφθηκε και κάποια μέρη της εφαρμόστηκαν μόνο στο video game του 2009 (Ghostbusters: The Video Game) αλλά η γενικότερη επιθυμία για ένα τρίτο Ghostbusters δεν έσβησε ποτέ. Το 2010, η Columbia Pictures προσέλαβε τους σεναριογράφους Gene Stupnitsky και Lee Eisenberg (από το The Office) προκειμένου να ξεκινήσουν να φτιάχνουν το storyline για μία νέα γενιά του saga. 

Αρκετοί υποστηρίζουν ότι αυτή ήταν μία κομβική στιγμή ώστε ο Murray να αρχίσει να το ξανασκέφτεται. Μπορεί να μισούσε, κατά δήλωσή του, τους Ghostbusters, αλλά λάτρευε ανέκαθεν τον χαρακτήρα του Peter Venkman, τόσο γιατί ήταν ένας από τους κορυφαίους της καριέρας του αλλά και γιατί παρουσίαζε πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τον ίδιο. Ακόμη όμως κι όταν το 2012 είχε ολοκληρωθεί το καινούριο σενάριο, ο Murray αρνούνταν πεισματικά να ασχοληθεί, παρά το ολοένα και πιο ασφυκτικό pressing από τους Dan Aykroyd και Ernie Hudson αλλά και τον σκηνοθέτη Ivan Reitman. Τελικά, με κάποιες αλλαγές, το συγκεκριμένο σενάριο προσαρμόστηκε στη γυναικεία εκδοχή των Ghostbusters, στην ομώνυμη ταινία του Paul Feig, το 2016. 

GHOSTBUSTERS ΤΑΙΝΙΑ 2020 1

Το χάσμα ανάμεσα στην πραγματικότητα και τις προσδοκίες των fans ήταν μεγάλο, τόσο μεγάλο όση και η απόσταση που χώριζε μέχρι πρότινος τον Bill Murray από την επόμενη κινηματογραφική απόπειρα. Ο Murray άρχισε δε, να χρησιμοποιεί νέες ατάκες για να δείξει το πόσο αρνητικός είναι σε σχέση με το όλο project: "Είμαι αρκετά μεγάλος πια και δεν χρησιμοποιώ τα social media. Επομένως, νομίζω πως είμαι μία πραγματικά κακή επένδυση για οποιαδήποτε εταιρεία παραγωγής". Τι άλλαξε λοιπόν; Το σημείο, ή πιο ορθά το όνομα-κλειδί είναι αυτό του Jason Reitman, που συνυπογράφει το σενάριο και θα αναλάβει και τη σκηνοθεσία. Πρόκειται για τον γιο του σκηνοθέτη των δύο πρώτων ταινιών, Ivan, ο οποίος φαίνεται ότι έπεισε τον Murray, τόσο με το γενικότερο story όσο και με το reboot του ίδιου του Venkman. Ίσως τον απείλησε ότι θα δώσει τον ρόλο σε κάποιον άλλο. Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά. Ο Bill Murray όμως κάνει ότι θέλει, όλοι το γνωρίζουν αυτό.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Οι Behemoth, Testament και Prestilence έρχονται τον Ιούλιο στην Αθήνα

Στις 28 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Release Athens 2024.

Όσα περιμένουμε από τη 2η σεζόν του Fallout

Η σειρά ήδη εδραίωσε τη θέση της ως μία από τις δημοφιλέστερες του Amazon Prime Video.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10000 Ships, το μυστηριώδες spin-off του Game of Thrones που ακυρώθηκε στο παρά πέντε

Πέρα από τη σειρά του Jon Snow, μόλις μάθαμε για ένα ακόμη που δε βρήκε ποτέ τον δρόμο του για τη μικρή οθόνη.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η μίνι σειρά που πρέπει να δεις αν σου λείπει το Succession

Είναι στο Netflix και έχει μόνο 6 επεισόδια και πρωταγωνιστή τον Jeff Daniels. Ό,τι πρέπει δηλαδή για το σαββατοκύριακο.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10 πικάντικες αλήθειες για τον Channing Tatum

Ο αμερικανός ηθοποιός κλείνει σήμερα 44 χρόνιας ζωής και εμείς βρίσκουμε άγνωστα στοιχεία για τη ζωή και την καριέρα του.

Γραφει Γιαννης Σπανος