Taskmaster, ο αινιγματικός villain της Marvel

O "κακός" του Black Widow δίνει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο πολυαναμενόμενο blockbuster.

Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από τη στιγμή που το Avengers: Endgame βγήκε στους κινηματογράφους. Η ταινία ήταν ουσιαστικά το φινάλε της τρίτης φάσης του Marvel Cinematic Universe, που όμως άνοιξε πολλά παράλληλα μέτωπα, δίνοντας πεδίο ανάπτυξης για αρκετές ακόμη ιστορίες. Και ασφαλώς επιπλέον ταινίες και σειρές. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται ασφαλώς και η solo movie της Black Widow, που αναμένεται στους κινηματογράφους τον Μάιο. 

Για το επερχόμενο blockbuster της Cate Shortland κυκλοφόρησε το τελικό trailer, στο οποίο γίνονται περισσότερα πράγματα γνωστά τόσο για την πλοκή όσο και για τον villain που εμφανίζεται για πρώτη φορά στο MCU, τον Taskmaster. Ο τελευταίος είναι παντελώς άγνωστος στο Marvel movieverse αλλά δεν ισχύει το ίδιο και για κόμικ ή τα video games, όπου απολαμβάνει δημοφιλία σχεδόν εφάμιλλη του Tony Stark. Πρόκειται για μία μυστηριώδη φιγούρα και έναν άριστα εκπαιδευμένο δολοφόνο, που έχει αρκετά κοινά στοιχεία με την Black Widow. Ο χαρακτήρας του σχεδιάστηκε από τους David Michelinie και George Pérez, κάνοντας την παρθενική εμφάνισή του στα comics της αμερικανικής εκδοτικής εταιρείας τον Μάιο του 1980 και πιο συγκεκριμένα στο τεύχος νο.195 της σειράς The Avengers. Το πραγματικό του όνομα είναι Tony Masters και συνήθως, στις έντυπες περιπέτειες, παίζει τόσο το ρόλο του "κακού" όσο και εκείνον του διπλού πράκτορα.

Διαθέτει εντυπωσιακές ικανότητες, μεταξύ των οποίων και η φωτογραφική μνήμη -ή πιο ορθά, τα "φωτογραφικά αντανακλαστικά"- που το επιτρέπει να αντιγράφει κινήσεις και ιδιότητες απλά και μόνο βλέποντάς τις από άλλους έστω για μία φορά. Στο trailer τον βλέπει κάποιος να έχει ασπίδα και να τη χρησιμοποιεί ακριβώς όπως ο Captain America, κάτι που κάνει και με ένα τόξο, σαν τον Hawkeye. Το ακόμη πιο ενδιαφέρον στοιχείο, που ασφαλώς παίζει και το ρόλο του πιο ιντριγκαδόρικου asset στο promo της ταινίας, είναι πως δεν έχει διαρρεύσει το οτιδήποτε σχετικά με την ταυτότητα του ηθοποιού που θα τον υποδυθεί. 

Πρέπει να τονιστεί πως το Black Widow είναι ουσιαστικά prequel των ταινιών των Avengers και επικεντρώνεται αποκλειστικά στην ιστορία της Natasha Romanoff, γι' αυτό και ο χαρακτήρας της Scarlett Johansson μοιάζει εντελώς ξένος με τα όσα έχουμε παρακολουθήσει έως τώρα στο storyline των ταινιών που άμεσα ή έμμεσα σχετίζονται με τους Εκδικητές. Σε αυτό πρωταγωνιστούν ακόμη η Rachel Weisz, η Florence Pugh και ο David Harbour, που έχει ρόλο του Red Guardian, μίας cult ρώσικης εκδοχής του Captain America. 


Διάβασε ακόμη για τις πολυαναμενόμενες ταινίες της DC Comics, τα επόμενα projects της Marvel και τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το νέο Batman.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στην ταινία Back to Black

Βρήκαμε τι ισχύει και τι όχι στη νέα ταινία που σκιαγραφεί τη ζωή της τραγουδίστριας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η αληθινή ιστορία πίσω από το Baby Reindeer

Η μίνι σειρά του Netflix ρίχνει φως στο ευαίσθητο θέμα του stalking μέσα από ένα μοναδικό πρίσμα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

30 χρόνια από το θρυλικό His 'N' Hers των Pulp

Το πιο κομβικό άλμπουμ των σπουδαίων Βρετανών έχει σήμερα γενέθλια.

Η ζωή της Brigitte Macron γίνεται σειρά

Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής.