Τι γνωρίζουμε για το νέο Batman

Το Battinson βρίσκεται στα σκαριά, με ένα ενδιαφέρον cast και ένα ακόμη πιο ενδιαφέρον story.

Esquire Team
Γράφει: Μπάμπης Δούκας 25 Φεβρουαρίου 2020

O Robert Pattinson, μετά το ιδιομόρφο αλλά επιτυχημένο πρότζεκτ του "Φάρου", εργάζεται πάνω στο επόμενο μεγάλο του στοίχημα, που δεν είναι άλλο από την επερχόμενη ταινία του Batman, όπου θα κρατά τον ομώνυμο ρόλο. Το franchise φαίνεται να ακολουθεί μία εντελώς διαφορετική κατεύθυνση σε σχέση με τα όσα είχαμε δει από τον Zack Snyder και ολοένα περισσότερες πληροφορίες γίνονται γνωστές γι' αυτό. Ακολουθούν όλες, παρακάτω.

Η ημερομηνία κυκλοφορίας

Όπως έχει ανακοινωθεί, η νέα ταινία του ανθρώπου-νυχτερίδα θα βγει στους κινηματογράφους (ή σε κάποια πλατφόρμα streaming) στις 25 Ιουνίου 2021, μία εβδομάδα μετά το Space Jam 2. Σύμφωνα και με τον σκηνοθέτη Matt Reeves θα είναι το πρώτο μέρος μίας τριλογίας. 

Το cast

Τι γνωρίζουμε για το νέο Batman

Η πιο γνωστή είδηση γύρω από τους ηθοποιούς που θα συμμετέχουν στην ταινία αφορά ασφαλώς τον Robert Pattinson ο οποίος θα υποδυθεί τον Bruce Wayne/Batman. Από εκεί και πέρα, η Zoe Kravitz θα βρεθεί στο ρόλο της Catwoman, ο Andy Serkis σε αυτόν του Alfred Pennyworth, ο Colin Farrell σε εκείνον του Πιγκουίνου και ο Paul Dano θα φορέσει το κοστούμι του Τhe Riddler. Ακόμη τον Commissioner Gordon θα ενσαρκώσει ο Jeffrey Wright, τον Carmine Falcone ο John Turturro και τον Gil Colson ο Peter Sarsgaard. Υπάρχουν επιπλέον πολλές φήμες όπως αυτή που θέλει τον Matthew McConaughey να προστίθεται στο cast ως Harvey Dent (aka Two-Face). Η πιο ενδιαφέρουσα από αυτές ωστόσο είναι εκείνη που υποστηρίζει ότι θα υπάρξει ένα cameo του Timothee Chalamet στο ρόλο του Robin.

Το trailer

Ό,τι πιο κοντινό σε αυτό, ήταν το υλικό που δημοσίευσε ο Matt Reeves στο Vimeo και το οποίο αποτέλεσε μία πρώτη ματιά σε όσα θα δούμε από τον Pattinson στον επερχόμενο ρόλο. Το εν λόγω οπτικοακουστικό υλικό φέρνει αμέσως στο μυαλό το ύφος και τα χρώματα του Daredevil (που παρεμπιπτόντως ανήκει στην Marvel) ενώ παραπέμπει ευθέως και στα κόμικ του Frank Miller όπως επίσης και στη σειρά video games Batman: Arkham. Άγνωστο παραμένει ωστόσο πότε θα κυκλοφορήσει ένα κανονικό trailer της ταινίας. Προς το παρόν, θα αρκεστούμε σε κάποιες φωτογραφίες από τα γυρίσματα.

ΜΠΑΤΜΑΝ ΡΟΜΠΕΡΤ ΠΑΤΙΝΣΟΝ 1
ΜΠΑΤΜΑΝ ΡΟΜΠΕΡΤ ΠΑΤΙΝΣΟΝ 2

Η υπόθεση

Όπως οι solo ταινίες των Aquaman και Wonder Woman θα επικεντρωθούν στην εξέλιξη του Bruce Wayne σε Batman, αντλώντας ασφαλώς έμπνευση από τα κλασικά κόμικ της DC και πολύ λιγότερο από το κινηματογραφικό σύμπαν αυτής. Ο Reeves έχει τονίσει ότι αναπτύσσει ένα noir-driven σενάριο με τον Batman να ερευνά διάφορα εγκλήματα που λαμβάνουν χώρα στο Gotham City.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Batman (@batman) on

Πιθανότατα, θα επικεντρωθεί περισσότερο στις ικανότητες του Batman ως ντετέκτιβ και λιγότερο ως σούπερ ήρωα. Και αυτό είναι πραγματικά ενδιαφέρον, καθώς με εξαίρεση τις δύο ταινίες του Tim Burton (1989 και 1992) κανείς δεν είχε επιχειρήσει κάτι τέτοιο.

Θα υπάρξει σύνδεση με τον Joker του Joaquin Phoenix;

ΤΖΟΚΕΡ ΧΟΑΚΙΝ ΦΟΙΝΙΞ

Ένα από τα πιο ιντριγκαδόρικα ερωτήματα που προέκυψαν, απολύτως δικαιολογημένα, αμέσως μετά την επιτυχία της ταινίας του Todd Phillips. Την απάντηση φρόντισε να δώσει ο ίδιος ο 49χρονος Νεοϋορκέζος σκηνοθέτης σε σχετική ερώτηση των Los Angeles Times: "Όχι, ποτέ δεν θα κάναμε κάτι τέτοιο", συμπληρώνοντας ωστόσο πως ο χαρακτήρας του Phoenix ίσως αποτελέσει μία πάρα πολύ καλή βάση για τον επόμενο Joker, που κατά πάσα πιθανότητα να εμφανιστεί στην τριλογία του Matt Reeves.


Διάβασε ακόμη για τις πολυαναμενόμενες ταινίες της DC Comics, το remake των Goonies που βρίσκεται στα σκαριά, την απόλυτη πολεμική ταινία Αποκάλυψη Τώρα και την αληθινή ιστορία του Jimmy Hoffa από το The Irishman.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όλα όσα γνωρίζουμε για τη 2η σεζόν του Fallout

Η σειρά φέρει την υπογραφή των δημιουργών του Westworld.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Στo Sugar του Apple TV+, ο Colin Farrell μας μυεί στο καλό ουίσκι

Σε αυτήν τη noir σειρά, ο δημοφιλής ηθοποιός υποδύεται έναν σκληροτράχηλο ντετέκτιβ.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όλοι μιλούν για το The Sympathizer με τον Robert Downey Jr.

Το νέο συναρπαστικό κατασκοπευτικό θρίλερ του HBO από ό,τι φαίνεται τα έχει όλα και κυρίως, έναν αγνώριστο Robert Downey Jr..

Γραφει Παυλος Κρουστης

Ο David August έρχεται τον Μάιο στην Αθήνα

Ο καινοτόμος παραγωγός πρόκειται να μας προσφέρει μια συναρπαστική οπτικοακουστική εμπειρία, μετά την κυκλοφορία του τελευταίου του άλμπουμ,VĪS.

Minecraft με Jason Momoa και Jack Black, προφανώς και ανυπομονούμε

Η ταινία βασίζεται σε ένα από τα δημοφιλέστερα video games όλων των εποχών.

Γραφει Παυλος Κρουστης