Οι καλύτερες σειρές του Netflix αυτή τη στιγμή

Σύμφωνα με τις βαθμολογίες του IMDb και την ταπεινή μας άποψη.

Esquire Team
Γράφει: Ραφαέλλα Ράλλη 19 Φεβρουαρίου 2021

Η απαγόρευση κυκλοφορίας εν μέσω πανδημίας δε μας δίνει πολλές επιλογές διασκέδασης. Η πιο δημοφιλής πλατφόρμα streaming αυτή τη στιγμή μπόρεσε να εκμεταλλευθεί την πρωτόγνωρη συγκυρία του κορωνοϊού εμπλουτίζοντας το περιεχόμενό του και προωθώντας το ήδη υπάρχον, προσελκύοντας πληθώρα χρηστών που πλέον χωρίς τύψεις επιδίδεται σε ανελέητο binge watching, που ασφαλώς αφορά κυρίως τις καλύτερες σειρές του Netflix. Σίγουρα, ο εγκλεισμός στο σπίτι είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για να δεις όλες εκείνες τις σειρές που σου πρότειναν φίλοι και γνωστοί, αλλά ποτέ δεν είχες την πολυτέλεια του χρόνου για να τις ξεκινήσεις.

Θέλοντας να βοηθήσουμε την κατάσταση και με εργαλείο το IMDb, παρακάτω βρίσκεις 15+1 εγγυημένα ποιοτικές παραγωγές με λίγα ή πολλά επεισόδια για να σπαταλήσεις το χρόνο σου ελεύθερα. Από την πλευρά μας, αν και δε συμφωνούμε απαραίτητα με τη βαθμολογία του IMDb, τις συστήνουμε ανεπιφύλακτα. 

Υ.Γ. Από τη λίστα λείπει το Bridgerton, η σειρά που σύμφωνα με το Netflix έχει συγκεντρώσει τις περισσότερες θεάσεις στην ιστορία της πλατφόρμας, γιατί πολύ απλά το IMDb το έχει "στολίσει" με ένα ταπεινό 7.6. 

The Last Dance, 2020 (9.4 IMDb)

"The Last Dance είδες;", ενδεχομένως αυτή να ήταν μία από τις πιο συχνές ερωτήσεις πέρυσι, αφού η κυκλοφορία της σειράς ντοκιμαντέρ συνέπεσε κιόλας στις πρώτες ημέρες καραντίνας. Το success story του μπασκετικού θρύλου Michael Jordan πάντα θα παρουσιάζει ενδιαφέρον, είτε είσαι fan του είτε όχι.

When They See Us, 2019 (9 IMDb)

Πέντε έφηβοι καταδικάζονται για ένα βιασμό που δε διέπραξαν την άνοιξη του 1989. 25 χρόνια μετά και αφού αφέθηκαν ελεύθεροι ξεκίνησαν δικαστικό αγώνα για να δικαιωθούν. Αν αμφιβάλλεις πως υπήρχαν και υπάρχουν φυλετικές διακρίσεις, το When They See Us δίνει τεκμηριωμένες απαντήσεις. 

Fargo, 2014 (8.9 IMDb)

To Fargo μετρά ένα σωρό βραβεύσεις, που πιστοποιούν το "όλα γίνονται για κάποιο λόγο". Η κάθε σεζόν του καταπιάνεται με διαφορετικούς χαρακτήρες και στην 1η πρωταγωνιστής είναι ο σύμβουλος ασφάλισης Lester Nygaard που κάνει μία περίεργη συμφωνία με ένα δολοφόνο. 

The Queen's Gambit, 2020 (8.8 IMDb)

Μαζί με το Unorthodox, αποτέλεσαν τα hits του 2020. Δε χρειάζεται να ξέρεις σκάκι για να το παρακολουθήσεις, αλλά δεν εγγυώμαστε πως δε θα θελήσεις να μάθεις αφού παρακολουθήσεις την ιστορία της Beth Harmon (Anya Taylor-Joy).

Dark, 2017 (8.8 IMDb)

Χρειάζεται προσήλωση για να μπορείς να θυμάσαι τις οικογένειες που μπαινοβγαίνουν στο χωροχρόνο, όμως το Dark θα σε ανταμείψει. Όλα ξεκινούν από τη μυστηριώδη εξαφάνιση δύο παιδιών στη γερμανική επαρχία σε διαφορετικές δεκαετίες και συνεχίζονται με τρόπο που δεν περνάει από το αθώο σου μυαλό. 

Peaky Blinders, 2013 (8.8 IMDb)

Το Peaky Blinders αφηγείται την ιστορία μιας μικρής συμμορίας από την εργατική τάξη με επικεφαλής τον Thomas "Tommy" Shelby που προσπαθεί να επιβιώσει και να ανελιχθεί στο Μπέρμπιγχαμ μετά τον Α᾽παγκόσμιο πόλεμο. Η σειρά οδεύει ολοταχώς προς την 6η και τελευταία της σεζόν και οι fans της ήδη θρηνούν. 

Stranger Things, 2017 (8.8 IMDb)

Το Stranger Things κουβαλάει όλη τη νοσταλγία της γενιάς των '80s-90s, μαζί με μπόλικη δόση μυστηρίου και επιστημονικής φαντασίας. Η τρίτη σεζόν καταφθάνει στο Netflix το ερχόμενο καλοκαίρι και μέχρι τότε προλαβαίνεις να εγκλιματιστείς.

The Crown, 2016 (8.7 IMDb) 

Η 4η σεζόν -η πιο πρόσφατη δηλαδή- που κυκλοφόρησε τον περασμένο Νοέμβριο έφερε τα πάνω κάτω στο παλάτι γιατί εν ολίγοις χάλασε το image του Καρόλου που δε συμπεριφέρθηκε με τον καλύτερο τρόπο στην Πριγκίπισσα Diana. Σε διαβεβαιώνουμε ότι ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή της βασίλισσας Ελισάβετ είναι πολύ πιο ζουμερό και ενδιαφέρον από ό,τι ακούγεται.

La Casa de Papel, 2017 (8.5 IMDb)

Η φήμη του La Casa de Papel σίγουρα προηγείται του ίδιου εδώ και καιρό. Ρεαλιστικά μιλώντας θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί άνετα ως μία καταπληκτική ισπανική σαπουνόπερα με συναρπαστική δράση. Δεν πρόκειται για μειονέκτημα - ο καθηγητής και η ομάδα του ξαφρίζουν κρατικό χρήμα, πουλώντας πνεύμα και ιδεολογία απλόχερα και μετατρέπονται σε λαϊκούς ήρωες με soundtrack το επαναστατικό Bella Ciao. Αναμένουμε την τελευταία σεζόν με αγωνία. 

Homeland, 2011 (8.3 IMDb)

Κάποιοι το συγκρίνουν με το House of Cards από άποψη δολοπλοκίας και ίντριγκας, όμως, το Homeland δικαιολογεί στο έπακρο τον αριθμό των 8 σεζόν του. Η διπολική πράκτορας της CIA Carrie Mathison (Claire Danes) δίνει τον προσωπικό της αγώνα ενάντια στην τρομοκρατία και η ιστορία ξεκινάει όταν εκφράζει τις υποψίες της για την αθωότητα του στρατιωτικού Nicholas Brody (Damian Lewis) που ξαφνικά αφέθηκε ελεύθερος από την Al-Quaida. 

Ozark, 2017 (8.3 IMDb)

Ο οικονομικός σύμβουλος Martin 'Marty' Byrde (Jason Bateman) από το Σικάγο παρατάει τα πάντα μαζί με την οικογένειά του και μετακομίζει στο "εξωτικό" Ozark όπου θέλοντας και μη στήνει ένα "πλυντήριο" για ξέπλυμα χρήματος στην υπηρεσία εμπόρων ναρκωτικών που τον εκβιάζουν. Η πρώτη σεζόν χρειάζεται λίγη υπομονή, από τη δεύτερη και μετά καταλαβαίνεις γιατί υπάρχει η σειρά σε αυτή τη λίστα. 

Lucifer, 2016 (8.1 IMDb)

Η σειρά που υπάρχει ακόμα εξαιτίας του φανατικού της κοινού, εξελίσσεται σε μία από τις πιο δημοφιλείς παραγωγές του Netflix. O Lucifer Morningstar αποφασίζει πως δεν αντέχει άλλο τη ζωή στην κόλαση και μετακομίζει το Λος Άντζελες, ανοίγει μπαρ και καταλήγει να εξιχνιάζει αστυνομικές υποθέσεις. Ο σαρωτικός Tom Ellis είναι ολόκληρη η σειρά που στο σύνολό της λειτουργεί ως ωραιότατο αντικαταθλιπτικό.

How to Get Away with Murder (8.1 IMDb)

Πρόκειται για την παραγωγή που απέδειξε τις ικανότητες της Shonda Rhimes (Bridgerton) στην τηλεοπτική βιομηχανία.  Η δαιμόνια δικηγόρος και καθηγήτρια πανεπιστημίου Annalise Keating (Viola Davis)  μπλέκεται σε ένα γαϊτανάκι φόνων που θέτει σε κίνδυνο όλα όσα έχει αποκτήσει με πολύ κόπο στη ζωή της.

The Blacklist 2013 (8 IMDb)

Μία νέα αστυνομικός που ειδικεύεται στα ψυχολογικά προφίλ των εγκληματιών ονόματι Elizabeth Keen βλέπει την τακτοποιημένη της ζωή να ανατρέπεται όταν ένας διαβόητος καταζητούμενος εμφανίζεται στη δουλειά της, παραδίδεται και ζητά να έρθει σε επικοινωνία μαζί της. Ο καταπληκτικός James Spader στο ρόλο του Raymond Reddington δίνει ρέστα και είναι ο λόγος για να φτάσεις ως την 8η σεζόν που προβάλλεται αυτή τη στιγμή.

The Sinner, 2017 (8 IMDb)


Μόλις προ ολίγων ημερών κυκλοφόρησε η 3η του σεζόν στο Netflix. O ντετέκτιβ Harry Ambrose σε κάθε αυτοτελή σεζόν καταπιάνεται με ένα πολύ ιδιαίτερο έγκλημα που πρέπει να εξιχνιάσει, προσεγγίζοντας πάντα την κάθε υπόθεση και από την ψυχολογική της πλευρά. Στην 1η σεζόν, η Jessica Biel υποδύεται μία γλυκιά νέα μητέρα, η οποία κατά τη διάρκεια οικογενειακής εκδρομής, ξαφνικά από το πουθενά μαχαιρώνει σε κοινή θέα ένα τύπο που δεν έχει ξαναδεί ποτέ. 

Lupin, 2021 (7.6 IMDb)

Το Lupin, η πρώτη σειρά που είδαμε μέσα στο 2021 βασίζεται στην ομώνυμη σειρά βιβλίων του Maurice Leblanc. Ένας επαγγελματίας κλέφτης αποφασίζει να πάρει εκδίκηση για την άδικη καταδίκη και το θάνατο του πατέρα του μέσω μιας οργανωμένης ληστείας. Τι γίνεται όταν ο "εχθρός" αποδεικνύεται πιο επικίνδυνος από ό,τι περίμενε; Η 2η σεζόν αναμένεται να κυκλοφορήσει εντός του ερχόμενου καλοκαιριού. 
 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.