Πρώτη, αποκλειστική ματιά στη νέα σειρά 'Αόρατοι'

Πήγαμε στα γυρίσματα της νέας crime comedy της Cosmote TV, συναντήσαμε τους συντελεστές και μάθαμε πρώτοι όλα όσα πρέπει να ξέρεις.

Οξύμωρο έως σουρεαλιστικό είναι να γράφει κανείς ότι είδε πρώτος τους 'Αόρατους', τη νέα σειρά της Cosmote TV: Είναι Αόρατοι στον τίτλο αλλά και στην ουσία, αφού τώρα πραγματοποιούνται τα γυρίσματα της σειράς κάπου στο κέντρο της Αθήνας. Παρόλα αυτά, ακριβώς αυτό συνέβη, αφού το Esquire κατάφερε να τρυπώσει πρώτο στο σετ και να μάθει περισσότερα για το νέο πρότζεκτ της δημοφιλούς πλατφόρμας streaming που μας έχει κακομάθει μεταξύ άλλων με αξιόλογες παραγωγές μυθοπλασίας, όπως τα Έτερος Εγώ και 42°C, καθώς και εξαιρετικά ντοκιμαντέρ. 

Πρώτη, αποκλειστική ματιά στη νέα σειρά 'Αόρατοι'
Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος της σειράς, Χάρης Μαζαράκης


"Το σενάριο είναι ένα ξεχείλωμα από εμένα και το συνεργάτη μου Θωμά Νικολαϊδη μίας ιστορίας που ανακάλυψα το 2006 σε ένα απόκομμα εφημερίδας. Προέκυψε δηλαδή ακριβώς όπως γίνεται και στο σενάριο με τον Τόλη (Μάκης Παπαδημητρίου) να το κόβει και να το δίνει στον Μήτσο (Νίκο Πουρσανίδη). Είχα διαβάσει που λες για μία εταιρεία στο Μάντσεστερ αν δεν κάνω λάθος, που έδινε άλλοθι σε παντρεμένους για εξωσυζυγικές σχέσεις και στο τέλος τους πήγαν όλους μέσα. Ήταν τρεις γραμμές, μου έκανε φοβερή εντύπωση, το έκοψα και είπα ότι κάποτε πρέπει να γίνει σειρά. Όταν λοιπόν μου ζητήθηκε να γράψω μία κωμωδία το 2015-6, ανέσυρα από το αρχείο μου τους 'Αόρατους' -από τότε ήθελα να λέγονται έτσι. Τώρα ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και να που συμβαίνει", μου εξηγεί ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος της σειράς, Χάρης Μαζαράκης ο οποίος υπογράφει και τη μουσική της σειράς: 

αόρατοι
(από αριστερά) Μάκης Παπαδημητρίου, Νίκος Πουρσανίδης, Χάρης Μαζαράκης


"Δε θα κρυφτώ, είμαι control freak. Τώρα το αν έχω ταλέντο στη σκηνοθεσία, το σενάριο και τη μουσική, θεωρώ ότι μόνο ο κόσμος μπορεί να το κρίνει. Ίσως μετά από πολλές σειρές να έχω κι εγώ μία άποψη για το ποιο είναι το πιο δυνατό μου σημείο, αλλά αυτή τη στιγμή που δεν έχω δοκιμαστεί, απλώς θα παραδεχτώ ότι είναι θέμα συγκεντρωτισμού".

αόρατοι
Νίκος Πουρσανίδης


Εκείνη τη στιγμή περνάει ο Νίκος Πουρσανίδης και τον ρωτάω ποιος είναι ο ρόλος του στη σειρά. "Είμαι ο Μιτς και σώζω κόσμο με το μαγιό μου", αποκρίνεται γελώντας. "Μπιουκάνον;" τον ξαναρωτάω και γελώντας διευκρινίζει ότι το Μιτς, βγαίνει από το Μήτσος. "Ακούγεται τετριμμένο, αλλά το βλέπεις, γελάμε πολύ στα γυρίσματα. Έχει επιλέξει πολύ καλό cast ο Χάρης, διότι έχουμε όλοι έναν κοινό κώδικα επικοινωνίας. Οι 'Αόρατοι' είναι ένα εντελώς διαφορετικό είδος κωμωδίας, από εκείνες που κι εμείς θέλουμε να βλέπουμε και μάλλον γι᾽αυτό διασκεδάζουμε τόσο. Το γέλιο βγαίνει μέσα από το κείμενο και από την κατάσταση που δημιουργείται μεταξύ μας, δεν προσπαθούμε να το εκμαιεύσουμε από τον τρόπο ερμηνείας, κάτι που μερικές φορές κιόλας έχουμε δει να λειτουργεί εις βάρος μίας σκηνής", επισημαίνει χαμογελώντας πλατιά. 

>Διάβασε ακόμη: H σουρεάλ ζωή του Νίκου Πουρσανίδη

αόρατοι
Βασιλική Τρουφάκου, Μάκης Παπαδημητρίου

 

"Δεν είναι ακριβώς κωμωδία, όπως συνηθίζω να λέω είναι μία σοβαρή κωμωδία, ένα crime comedy που ισορροπεί ανάμεσα στα ευτράπελα και τα σοβαρά περιστατικά. Σήμερα που ήρθες δηλαδή, γυρνούσαμε μία από τις πιο δραματικές σκηνές στις οποίες ο Τόλης (Μάκης Παπαδημητρίου) αποκαλύπτει κάποια πράγματα για τον πατέρα του", προσθέτει ο Χάρης Μαζαράκης. 

αόρατοι
Γιούλικα Σκαφιδά


Ποιος είναι όμως ο Τόλης που υποδύεται ο Μάκης Παπαδημητρίου; "Είναι ο ψιλικατζής της γειτονιάς, ένα καλό παιδί που ζει με την πιεστική μάνα του, αφού φαινομενικά πατέρας δεν υπάρχει", μου λέει. "Όπως αναφέρει και ο Ιάσονας που υποδύεται ο Δημήτρης Πιατάς, περνά απαρατήρητος γιατί είναι ένας πολύ συνηθισμένος άνθρωπος. Είναι εκείνος που έχει την ιδέα να στήσουν την εταιρεία. Κάπως φεύγει στη συνέχεια από τα χέρια του και περνάει στο Μήτσο, αλλά με την εταιρεία καταφέρνει να ενταχθεί σε μία ομάδα, να αποκτήσει μία παρέα που δεν είχε μέχρι τότε".

 

αόρατοι
Γιώργος Χρανιώτης, Βασιλική Τρουφάκου


Σύμφωνα με τον έτερο της παρέας, τo Γιώργο Χρανιώτη ή αλλιώς Άλεξ στη σειρά -η Βασιλική Τρουφάκου και η Γιούλικα Σκαφιδά δεν ήταν εκεί- τα γυρίσματα κυλούν με κινηματογραφικούς ρυθμούς, γεγονός που διευκολύνει τους πάντες να αποδίδουν καλύτερα στη δουλειά τους. "Ευτυχώς ο πήχης έχει ανέβει πολύ, διότι ο κόσμος αναζητά το ποιοτικό περιεχόμενο και έχει σε μεγάλο βαθμό σημείο αναφοράς και σύγκρισης τις παραγωγές του εξωτερικού που παρακολουθεί", διευκρινίζει.

αόρατοι
Βασιλική Τρουφάκου, Νίκος Πουρσανίδης


Άλλωστε, όλα είναι θέμα product value, κατά τον παραγωγό Γιώργο Μανώλη: "Για εμένα όλο αυτό λειτουργεί όπως μία πιάτσα, ένας πεζόδρομος με μαγαζιά. Όταν όλα τα μαγαζιά είναι όπως πρέπει να είναι και φροντισμένα, θα δουλέψουν όλα. Θεωρώ ότι αυτό πάει να γίνει στην τηλεόραση και τις πλατφόρμες streaming και είναι ευχής έργον. Με το Χάρη συναντηθήκαμε μέσω κοινών γνωστών και πέρα από το ότι μου άρεσε πάρα πολύ η ιδέα σαν ιδέα, ενθουσιάστηκα με το σενάριο και αποφασίσαμε να το προχωρήσουμε από κοινού."

>Διάβασε ακόμη: H ανάπλαση της ελληνικής μυθοπλασίας

αόρατοι
Νίκος Πουρσανίδης, Γιούλικα Σκαφιδά

 

"Το τραγούδι των τίτλων είναι σε δική μου μουσική και στίχους, λέγεται 'Πωλούνται Ψέματα' και το ερμηνεύει η Διαλεχτή, μία Ελληνοαυστραλή τραγουδίστρια. Την επέλεξα ανάμεσα σε άλλες φωνές γιατί είχε ένα ξενικό ηχόχρωμα και θεωρώ ότι ταιριάζει πολύ σε ένα crime comedy όπως οι 'Aόρατοι'", συμπληρώνει ο Χάρης Μαζαράκης. "Φυσικά και θα θέλαμε να συνεχιστεί η σειρά και για δεύτερη σεζόν. Δεν έχουμε προχωρήσει ωστόσο ακόμη σε τέτοιου είδους συζητήσεις, είναι πολύ νωρίς ακόμη άλλωστε. Αλλά ναι, επειδή με ρωτάς, υπάρχει διάθεση, υλικό και προοπτική", καταλήγει ο παραγωγός της σειράς, Γιώργος Μανώλης. Οι 'Αόρατοι' αποτελούνται από 8 επεισόδια και θα κάνουν πρεμιέρα στις αρχές του 2022, αποκλειστικά στην Cosmote TV. 


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η υπόθεση

Μία ετερόκλητη πενταμελής παρέα που ζει σε μια γειτονιά της σύγχρονης Αθήνας, ιδρύει μια εταιρεία, που παρέχει άλλοθι για εξωσυζυγικές περιπέτειες. Με την έναρξη λειτουργίας της εταιρείας, η παρέα αναλαμβάνει τη μία περίεργη υπόθεση μετά την άλλη, μπλέκοντας σε κωμικοτραγικές καταστάσεις. Όλα ανατρέπονται, όταν οι 5 συνεργάτες βρίσκονται στο αστυνομικό τμήμα κατηγορούμενοι για μία υπόθεση δολοφονίας. Ποιος είναι ο ένοχος;

To cast

"Εγκέφαλος" της εταιρείας όπως προείπαμε, είναι ο Τόλης (Μάκης Παπαδημητρίου), ο οποίος στην προσπάθειά του να αποκτήσει φίλους μοιράζεται την ιδέα του με τον Μήτσο (Νίκος Πουρσανίδης) και τον Άλεξ (Γιώργος Χρανιώτης). Με τον Μήτσο για "αρχηγό", στην ομάδα μπαίνουν η νέα του γειτόνισσα Μυρτώ (Βασιλική Τρουφάκου) και η "street performer" Ρόξι (Γιούλικα Σκαφιδά). Το πρωταγωνιστικό cast συμπληρώνουν ο Δημήτρης Πιατάς, ο Γιώργος Πυρπασόπουλος, η Σόφη Ζαννίνου και ο Τάκης Ζαχαράτος.

Συντελεστές

Παραγωγή: COSMOTE TV
Εκτέλεση Παραγωγής: Direct Productions
Σενάριο: Χάρης Μαζαράκης, Θωμάς Νικολαϊδης
Σκηνοθεσία: Χάρης Μαζαράκης
Οργάνωση Παραγωγής: Δημήτρης Τσιτζικάκης
Διευθυντής Φωτογραφίας: Γιάννης Δασκαλοθανάσης
Ηχολήπτης: Αντώνης Ζερβός
Σκηνογράφος: Κωνσταντίνος Ζαμάνης
Μοντάζ: Πάνος Πολύζος
Ενδυματολόγος: Δομινίκη Βασιαγεώργη
Παραγωγός: Γιώργος Μανώλης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στην ταινία Back to Black

Βρήκαμε τι ισχύει και τι όχι στη νέα ταινία που σκιαγραφεί τη ζωή της τραγουδίστριας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η αληθινή ιστορία πίσω από το Baby Reindeer

Η μίνι σειρά του Netflix ρίχνει φως στο ευαίσθητο θέμα του stalking μέσα από ένα μοναδικό πρίσμα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

30 χρόνια από το θρυλικό His 'N' Hers των Pulp

Το πιο κομβικό άλμπουμ των σπουδαίων Βρετανών έχει σήμερα γενέθλια.

Η ζωή της Brigitte Macron γίνεται σειρά

Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής.

Ένας θεός μόνο ξέρει γιατί δε θα δούμε το The Movie Critic, την 'τελευταία ταινία' του Quentin Tarantino

Φαίνεται πως ο διάσημος σκηνοθέτης άλλαξε γνώμη για την ταινία που σκόπευε να γυρίσει.

2 επικές ταινίες από τον Martin Scorsese με αγάπη

Όλα όσα περιμένουμε προσεχώς από τον σπουδαίο σκηνοθέτη.